Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Amíkovi s od hambáče umaštěnou pusou by se z viděného mohlo zdát, že z Čech migrují do jeho země jen šlapky a vyšinutí zabijáci. Takhle to samozřejmě není, ale vysvětlujte to někomu, když Karel Roden je ve své roli tak přesvědčivý. Bohužel, je to to jediné, co je na této téměř parodii kvalitní. Přála bych mu lepší příležitosti. Zasloužil by si. ()

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Blázinci za kamerou? Hodně mě to překvapilo, obzvláště to, že De Nirka vážně sejmuli, což moc nebývá u amický filmařiny. Emyl to měl pěkně naplánovaný, bohužel rusák musel být svině jako vždy a pojebal to. Holt, film sice natočil, ale to je tak vše. Akce! Hrozně jsem si zamiloval smích Rodena, do role takovýho psychouše se určitě hodí. Nebejt ho tak je to fakt trapnej film, zbytek dělal jen křoví, zatímco on si to skvělé užíval a málem mu to i vyšlo.  :) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdyby film končil o takových 15 minut dříve, byl by to šokující a strhující snímek:). Karel Roden je ve své roli vyšinutého psychopata perfektní, vedlejší roli hraje spíš Robert de Niro (i když producenti tvrdí opak:)). Příběh je opravdu zajímavý, netradiční co do obsahu i vizuální podoby. Mimochodem věděli jste, že představitel Olega Razgula je v reálu dvojnásobný mistr Ruska v sambo? (nepleťte si to s latinskoamerickou sambou, to by mohlo dopadnout opravdu nehezky:)) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Sám Karel Roden si u tvůrců prosadil, aby jeho role psychopatického zabijáka byla české (pro Američany spíš československé) národnosti a vyplatilo se - zahrál ji tak přesvědčivě, že jako jediný zástupce české herecké školy prorazil a uchytil se příslovečným drápkem v Hollywoodu. Mimo uhrančivého Karla Rodena ale 15 minut mnoho jiných svodů nenabízí - zápletka je hollywoodsky průměrná a ani Robert De Niro nejde nijak vysoko nad svůj obvyklý standard. Tedy hlavně díky Karlu Rodenovi zajímavý (sic průměrný) americký akční film... A Karlu Rodenovi lze jen přát ještě mnoho takových hollywoodských rolí... ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční thriler, který stojí alespoň za to jedno shlédnutí. Největším lákadlem filmu jsou Robert De Niro a především pro nás, české fanoušky, skvělý Karel Roden, v roli šílence s dost legračním jménem Emil Slovák. Ten se mezi hollywoodskými herci vůbec neztratil, ba naopak, byl zde nejlepší - hrál velmi přesvědčivě a dost mě pobavil. Troufám si i tvrdit, že tu zastínil i De Nira! Přesvědčil nás nejen o svých hereckých kvalitách, ale také o tom, že role záporáků mu říkají opravdu hodně. Jinak příběh tu zrovna není silnou stránkou, ale jak jsem už zmínil, na to jedno podívání se to dá vydržet. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Název filmu je pochopitelně odkazem na známý výrok Andyho Warhola, že každý bude jednou slavný aspoň 15 minut. (don corleone)
  • Trik, jak se dostat z kocoviny, kdy ponoříte hlavu do umyvadla plného vody s ledem, je prý metoda, kterou někteří policisté používají. De Niro na něj narazil, když si dělal soukromý průzkum mezi detektivy. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno