Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nadhled, vymazelné dialogy a naprosto šukézní Monika Bellucci v roli nejlépe hodnocené uživatelky CSFD (ach, ten její nosánek ) to jsou hlavní trumfy tohohle blázince na filmovém pásku. A samozřejmě Gérard, to je kapitola sama pro sebe, ten když se narodil, tak se nad jeho jménem muselo dlouho spekulovat, zda ho rovnou nazvou Obelixem a nebo nejdřív Gerardem a až postupem času se zobelixuje sám. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Inu, nevim co si o tom mam myslet. Jako jeden z nespoctu fanousku kreslenych Asterixu bych si mel stezovat, jako milovnik umeni bych si mel odplivnout. Presto mi "Mise Kleopatra" prisla asi o 300% lepsi nez jeji splacany predchudce a celkem jse mse u ni bavil, ony parodie filmu s Brucem Lee ci Hvezdnych Valek byly vtipne a jinak striktni drzeni se predlohy filmu jen prospelo. ()

Reklama

zipper111 

všechny recenze uživatele

Tak to mě zklamalo na plný čáře...naprosto dementní scénař nezachránila ani dvojka Depardie-Clavier. Tolik trapných vtipů aby člověk pohledal, prostě zlatá jednička, ta měla šmrnc Asterixe a Obelixe...todle...to nemá vůbec nic...i když ma druhou stranu to je docela dobrá odreagovačka a ta Monika...jéééé :) takže 3* ()

Davson 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu hraném dílu je to velmi slabý odvar. Děj jen kopíruje animovaný film Asterix a Kleopatra a gagy se vůbec nepovedly. Kostyméři se taky moc nepřetrhli, Clavier a Depardieu vypadají strašně a bohužel předvádí i stejně strašné výkony, což by se dalo říct snad o všech postavách. Hudba je taky otřesná, míchat do takového filmu moderní pop a ještě takovým stylem - najednou to začne hrát a nejednou se to utne - je hrůza. Když zazněla melodie z filmu Profesionál s J.P. Belmondem, byla to téměř urážka toho filmu a skladatele Ennia Moriconeho. Taky nechápu výměny herců. Nový Panoramix je strašný, úplně jiný než by měl být. Co je však hrozné, je Ceasar. Proboha, proč tam nedali stejného herce jako minule? Ten byl skvělý! Tady se chtěl pan režisér zviditelnit a tak si dal tuto roli, ač se na to hodí jako pěst na oko. Hnus. Ale přeci, za pár povedenějších okamžiků, dávám aspoň tu 1*, ale zklamání je obrovské. ()

Greg 

všechny recenze uživatele

"A tak zavřu dveře a zavolám na ně: Tento hrob se stane vaším hrobem! - To není špatné. - Že ano? Taky jsem myslel na: Bando šakalů, všichni chcípnete jak šakali! Ale tam jsou dvakrát šakali, takže... - Říká se - šakalové?" Ještě u žádného filmu jsem se tolik nenasmál jako u tohoto. Jedna vtipná scéna střídá druhou a ve filmu zazní také pár nazapomenutelných hlášek (hlavně díky nesmírně povedenému českému dabingu). Pro mě je to jasných 5*, i když toto hodnocení by měly dostávat pouze vyjímečné filmu, ale pro tentokrát udělám vyjímku... Hlavně, proto, že se na film můžu podívat kdykoliv a vždycky mně zvedne náladu o 100 procent. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Vo filme je nenápadne parodovaná kapela ZZ Top. Konkrétne ich vidno po príchode Asterixa (Christian Clavier) s kameňmi. (Jumar)
  • Ve scéně, kdy Obelix (Gérard Depardieu) omylem potopí pirátskou loď, se objevuje parafráze obrazu „Vor Medúzy“ od francouzského malíře Théodora Géricaulta z 19. století. (Shayley)

Reklama

Reklama