Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (453)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by šlo o důstojnou podobu kreslených Asterixů a Obelixů. Nadruhou stranu, ikdyž se nejedná o žádný zázrak, člověk se vcelku dobře pobaví. A to především zásluhou nejlepších francouzkých komiků v čele s Christianem Clavierem a Roberto Benignim, ten opravdu neomrzí ani po x-tém shlédnutí :-). ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to hezky a vizuálně se jedná o povedené rozpohybování komiksů, ale přece je to slátanina základních motivů z několika oddělených příběhů, což se na kvalitě vyprávění zkrátka neblaze podepisuje. Příběh tak často víceméně přešlapuje na místě a chrlí vtipy, které sází na to, že je fanoušci kresleného a animovaného Asterixe prostě chtějí slyšet. A jelikož já mezi ně rozhodně patřím, obhájím si průměrné tři hvězdy a jdu od toho. Už kvůli hercům, kteří se svým rolím prodali docela obdivuhodně... ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jsou veselí a hraví ... a mají ukrutnou sílu ... leč k dokonalosti to jaksi samo o sobě nestačí. Nějak se nedostavila ta správná veselá a hravá atmosféra a snímek je ve výsledku maličko utahaný a nudný. Nebýt Gérarda Depardieu, asi bych si tu třetí * HODNĚ rozmýšlela - nepatří sice mezi mé oblíbené herce, ale role Obelixe mu neobyčejně sluší. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Zidi se nejspíš snažil dokázat, že i v Evropě umíme udělat triky, ale tohle je dost laciná a pitomá konkurence Hollywoodu. Spojením německých peněz, chytrého scénáristy, jakéhokoliv šikovného evropského režiséra stylu Luca Bessona a trikařů z Nového Zelándu by mohl vzniknout krásný velkofilm. Pokud ale musí evropský vysokorozpočtový film vypadat takhle, tak to se radši vrátíme na stromy, ne? Ti Francouzi jsou ale blázni... ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Film částečně kopíruje první komiksové album, ve kterém se vychytrálý římský guvernér chce zmocnit zázračného nápoje Galů – nejen aby je porazil, ale aby vyzrál i nad Césarem. Adaptace má své světlé momenty, veskrze je to však zábava dělaná hlavně pro malé děti, všecko to pitvoření a přehnané kostýmy (kulisy – hlavně galská vesnice – přitom vypadají velmi dobře) dospělejšího diváka skoro urazí. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (22)

  • V noci se stávají ze dvojníků bubliny, ale když jde Asterix (Christian Clavier) za druidem (Claude Piéplu) a otevře dveře, lze spatřit modrou oblohu, která připomíná den. (chleba24)
  • V jedné z posledních scén se Obelixové (Gérard Depardieu) s Asterixové (Christian Clavier) rozplývají na bubliny a skoro každý má v rukou roh na pití. V další části, když se rozplynou, jim zmizí také rohy, navíc není slyšet jediný náraz, který by potvrdil, že rohy spadly na zem. (chleba24)

Reklama

Reklama