Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (453)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to první hraný film s Asterixem, není rozhodně nejlepší, i když se celý odehrává v nádherné galské vesničce, která zde má vážně pěknou podobu. Ten začátek, kdy jsou naši hrdinové na lovu divočáků je pro mě jasně nejlepší. I bitky Galů s Římany jsou vtipné a krásně natočeny. Také mě bavil Galabru jako galský náčelník a César. Ačkoliv má v sobě tenhle film všechno z právého Asterixe, ze kterého mu tam opravdu nic nechybí, osobně se mi víc líbila dvojka. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Prumerny francouzsky film o nejvetsich francouzskych komixovych hrdinech. Francouzi i pres priliv komixu jak ze zapadu (USA) tak z vychodu (Japonsko) nedaji dopustit na sve dva galy, kteri svadeji souboje s rimany, vikingy, piraty, egyptany a jinymi kulturami. Tento film neprinasi nic extra, ale zase obsahuje par scen pri kterych se clovek pobavi. Z hereckych vykonu stoji za zminku pouze Depardieu a Clavier, kteri hrali dobre, ostatni spise broukali do rytmu. Nic vice, nic mene, cisty prumer. 50% ()

Reklama

COF_666 

všechny recenze uživatele

Chudák komiks - tohle si určitě nezasloužil. Neříkám že je to špatný ale nemá to ten náboj a vtip jako komiksová předloha. Ten film měl u mě štěstí ze dvou důvodů. Jednak jsou skvěle vybraní herci (do role Obelixe si už nedovedu představit nikoho jiného než Depardiuea) a za druhé miluju Asterixe jako komiks. ()

themic 

všechny recenze uživatele

První Asterix a Obelix je rozhodně lepší než druhý díl... Tím, že se nic podobného nenatočilo tak se to nedá s ničím podobným srovnat!.. Film je dobrý i s dobrý příběhem a obsazením, do hlavní role Obelixe se nehodí snad nikdo jiný než Gérard Depardieu..! Přepracování komiksu do hrané podoby není vůbec špatné..! Na tento snímek se koukat dá, ****...:) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Asterixe a Obelixe v kreslené podobě moc nemusím, ale co s týká hrané podoby, tak na tu se vždy ráda podívám. Netajím se tím, že se mi daleko více líbí druhý díl, který mi přijde vtipnější a povedenější, ale první díl je krásným úvodem do úžasných filmových dobrodružství těchto dvou přátel. Ráda jsem se v rámci filmové výzvy na tenhle film podívala připomněla si vtipnost a genialitu francouzských komedií. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně, kdy Idefix přiběhne z posvátného lesa druidů, Asterix (Christian Clavier) odhodí kýtu masa na umělý kámen, který se pohne. (LaserJet)
  • Kouzelný nápoj Galů je vždy oranžový. Ale v závěru filmu, kdy je galská vesnice obléhána Římany a nápoj se vylévá z hrnce, má čirou barvu. (Mr.Hudson)
  • Natáčelo se se živými aligátory a stovkou pavouků. Pavouci museli být každý večer přepočítáváni, aby se nějaký nezatoulal a nezpůsobil paniku. Kusadla měli znehybněná voskem, aby neohrozili štáb. Podle slov režiséra ale stejně pokaždé nějaký chyběl... (Xeelee)

Reklama

Reklama