Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý gangster, který, jak se domnívá, za své zločiny již zaplatil a nikomu nic nedluží, žije klidným životem farmáře, který miluje svou krásnou ženu a své koně. Ale minulost si ho stejně najde. Přihlásí se v podobě mladého jednoduchého gangstera Mickeyho, který spolu se Sergem, Noëlovým starým přítelem, se u něj ukryjí při útěku z vězení. Smrtelně zraněný Serge umírá a Mickey nedbá na Noëlovy rady. Zkušený Noël ví, že tento nezvladatelný zločinec představuje pro něj osudové nebezpečí. Ohrožen je on, jeho dosavadní život, ale i jeho krásná žena... Původně měl roli Noëla hrát Lino Ventura, ale ten ji, vzhledem ke svým striktním morálním zásadám, odmítl. Režisér Alain Corneau, má ve svých filmech vždy excelentní obsazení, vedle Yvese Montanda, se kterým se sešel ve svých filmech ještě dvakrát, obsadil Catherine Deneuveovou, Gérarda Depardieua, Michela Galabrua a tenkrát ještě málo známého Gérarda Lanvina. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (89)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Francouzské kriminálky zůstavají pro mne i nadále pojmem, leč tentokrát jsem se s tvůrci příliš nepotkal. Je možné, že se na celkových dojmech podepsal částečně i můj nepříliš pozitivní vztah k Gérardovi Depardieu (jeho šílený psychopat Mickey mne štval nejspíš daleko více, než bylo potřeba), ale přistihl jsem se, že se nedokážu nijak blíže dostat pod kůži asi postavě Noëla v podání Yvese Montanda (chvílemi Mickeyho kolega, chvílemi protivník – falešný zrádce?). Ten každou chvíli střídá různé povahy, postoje a překvapuje zcela odlišným a dohromady málo uvěřitelným konáním. K jeho galantnímu vystupování a milujícímu vztahu k ženě mi už nesedělo třeba ani to rozbíjení bytu pod jménem druhé osoby, ale závěr mi v tomto směru připadal ještě podivnější. Pozoruhodný zůstal pak rozehraný vztah mezi dvěma komisaři různého věku, byť na značně malém prostoru, jinak mi chyběl hlubší prožitek z tématu či právě stotožněním se s jednou z hlavních postav v příběhu kolem zapeklitého kruhu plném zbraní a vůbec mi tento film nesedl a kromě několika hereckých výkonů na něj nemám moc co oceňovat. 45% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

No jo, Gérard, tady ve svých 34 letech hrál jak tornádo k nezastavení, jó to měl ještě kondičku, že jsem se nestačila divit. Roli neměl moc vděčnou, ale zahrál jí se vší parádou, ponořil se do ní cele a nakonec i to jeho vnitřní ukryté skutečné já, ke konci vyplulo na povrch. Herecký koncert, ale ne jen on ho předvedl. Yves Montand působil také tak, že bych k němu měla zcela jistě určitý despekt, podle toho jak jednal s druhými. Pravdou je, že jsem moc se těšila na Catherine, kterou považuji za jednu z vynikajících francouzských hereček své doby, ale měla jsem pocit, jako by tam toho prostoru se projevit neměla až tolik. Jinak díky za takové filmy, které jsou jasným svědectvím poctivé herecké a filmařské práce. Někdy mám takový zvláštní smutek na duši, že nejen fotbal, ale i filmy se hrály, protože to ty lidi vážně bavilo, konta byly na druhém místě, ale jak je to dnes....... ()

Reklama

Maq odpad!

všechny recenze uživatele

Vyspal se s dívkou, která byla fajn, ale dál se o ni nezajímal. Ani o dcerku. Ale když maminka skočila pod vlak, rozleželo se mu to v hlavě. Utekl z vězení, zabil dva policisty, které zabít nemusel, a jednoho syčáka, což asi musel. Při pokusu o zatčení v sebeobraně střílel po ošklivé policii. Aby měl na hračky pro dceru, vyloupil benzínku a banku, přičemž byl zbaběle postřelen ochrankou. --- Ach, jaká to jímavá postava, jaký osud! Jakkoli hluboko se noříme do jejího nitra, jen stěží nacházíme uspokojivé odpovědi. Byl obětí? Nebo snad zločincem? Či jen tak nešťastně bloudil životem? Proč se do toho policie tak urputně a necitlivě míchala? Každopádně je to smutné... --- Pokud jde o mě, nepřipadá mi smutný ten příběh, nýbrž mravní relativismus, kterým je nasáklý. Svět je vážně popletený, když pohnut a zadumán řeší takové... nic. ()

Květula 

všechny recenze uživatele

Už si ani nevzpomínám, kdy jsem naposledy cítila u filmu takovou úzkost a strach. Gérard Depardieu tady předvádí něco tak neuvěřitelnýho, že pro to snad ani neexistuje pojmenování. To není hraní, to je život a opravdovost v každym pohledu a pohybu. Ať si utekl z vězení, ať udělal cokoli, celou dobu vidíte, že je to jen mladej kluk, se kterym si osud pěkně krutě pohrál. Jediný, co chce, je žít a cítit volnost a místo toho se zaplítá do čim dál větších průserů. Vždycky, když se mu na tváři objevil ten klukovskej úsměv, brečela jsem radostí, že se s tim popral a bude to dobrý... A pak dostal další ránu a já cítila tak obrovskou bezmoc, že s tim nemůžu nic udělat, že tam nemůžu vlítnout a odtáhnout ho do nějakýho jinýho světa. Tohle bolelo. Hodně bolelo. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Asi po hodine ma tento film o veľkých citoch, veľkých stratách a veľkých zločinoch prestával baviť. Bolo to už len čakanie na to, kedy sa aj pre toho nesympatického zlodejíčka a vraha konečne ujde nejaká guľka a prestane roznášať nešťastie a smrť všade, kam len vstúpi. Určite ma pri tom nerozcitlivie, že aj surový vrah má nejaké city, nejakú dcéru, ku ktorej cíti skutočnú lásku. No a tá práca polície by si zaslúžila kaliho medailu za sfušované akcie a vyšetrovanie. Dobrá filmarina, ale príliš dlhý film. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (1)

  • Malá krásná holčička, která hrála Mickeyho dceru, se jmenovala Karine Lenoir a nikdy předtím ani nikdy potom už v žádném filmu nehrála. (Hombre8)

Reklama

Reklama