Reklama

Reklama

V nepřátelské zóně

  • USA Land of Bad (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jednotka speciálních sil americké armády Delta Force je přepadena během mise s cílem získat zpravodajský materiál a jejich jedinou nadějí je vzdálený operátor dronu letectva (Russell Crowe), který jim pomáhá v brutálním čtyřiceti osmi hodinovém boji o přežití. Beze zbraní, bez komunikace… jen s dronem vysoko nahoře. Záchranná mise začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (106)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice milé překvapení, jedná se opravdu o super akční film, který vás po celou dobu udržuje v maximálním napětí, jak to nakonec dopadne, zda hlavní hrdina (hrdinové) přežijí. Russell Crowe je perfektní v roli operátora dronu letectva a mezi vojáky najdeme známé herecké esa jako Liam Hemsworth či Milo Ventimiglia. Za mě parádní akční kousek. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Máme tu českú stopu, pretože jeden z producentov je Petr Jákl. Na režisérsku stoličku sadol William Eubank (Pod vodou, Paranormal Activity: Next of Kin) a opäť potvrdil svoje kvality. Úprimne väčšinu času som sledoval kandidáta na akčný film roka. Prílet na miesto ako z Predátora, vydarené spomalovačky, zabíjanie zblízka aj na diaľku, bombardovanie. Iróniou je, že hviezda filmu Russell Crowe vytváral zbytočné odbočky a vo finále zrazil dojmy. Jeho veganské nakupovanie a patetické proslovy boli fakt zbytočné. Zato bratia Hemsworthovi odviedli čo mali. Nečakané príjemné prekvapenie. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě povedená military akce s těmi méně známými Hmsworthi a hodně tlustým Crowem s pochybnou hawajskou košilí. Land of Bad je v první třetině pomalou taktickou akcí po vzoru starších Clancyovek, která se později překlopí do akční honičky jak "Za nepřátelskou linií" se špetkou Baye. Obě tyto části fungují, akce je až překvapivě efektní i působivá a Crowe si nenáročnou roli velkého "strejdy" na telefonu užívá a dlouho mi v nějaké roli takto nesednul. Největší problém mám pouze s rozbitou poslední třetinou, která je najednou úplně jiným filmem a přestože stále baví slušnou akcí, trochu ztrácí v příběhu, který neví kam se vydat. Všehovšudy ale povedená jízda, která umí napínat i oku lahodit výbušnou akcí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na konci jsem se tedy upřímně obával, že místo sledování vojáků, kterak se snaží dostat z bunkru, budeme sledovat jak si Russell Crowe zajel koupit něco k snědku. Přestože jeho chraplák funguje stále na výbornou, ve váhové kategorii by směle mohl vyzvat Seagala. Akčňák je takový nevyrovnaný, má to své velmi dobré chvilky, kdy si člověk dost přeje aby se zavzpomínalo na Ramba a pobíhalo se džunglí. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je jedno, zda Russell Crowe coby operátor válečných dronů jen sedí před blikajícími monitory nebo v supermarketu studuje obsah nákupního seznamu, prostě to charisma je neutuchající a nic s tím nenadělá ani závěrečný patos s golfovou holí v ruce. Výsledkem snažení jeho i kolegů (včetně producenta Petra Jákla) je ryzí military jednohubka. Vyjukaný Liam Hemsworth se ocitne s ostrými armádními hochy uprostřed džungle, ovšem akce selže, vojáci padnou nebo skončí jako rukojmí a mladé ucho se ocitá v nepřátelském území sám. Jen s podporou ve sluchátku s hlasem australského držitele Oscara. Nikdo nic dalšího nevymýšlí, ústřední hrdina dostává instrukce i rady, kde a kolik číhá nepřátel. Není to za mě zdaleka tak intenzivní jako u (samozřejmě výrazně přepáleného) kousku Na život a na smrt, nicméně je to hlučné, chlapácké a poctivé, prostě staromódní akce, která se o CGI jen tu a tam otře. Zvukaři dokáží diváka solidně vtáhnout, režisér si měl naopak víc pohlídat tempo. A pár úsměvnějších momentů si taky mohl odpustit. Celkově to od něj chtělo víc odvahy. Hemsworth lehce zaměnitelný. Přesto dietní čtyři hvězdy dám. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie začalo v septembri 2022 a prebiehalo do novembra 2022 v Gold Coast v Queenslande. Produkcia využila lokálne stimuly ponúkané austrálskou vládou, čo jej miestnemu filmovému priemyslu prinieslo zhruba 270 pracovných miest. (Arsenal83)
  • Eubank a Frigerio strávili dva týždne sledovaním reálnych príslušníkov JTAC pri práci vo Fort Irwin National Training Center, čím sa dostali do základov fungovania tohto leteckého riadenia. (Arsenal83)
  • Stíhačka F/A-18 zobrazená pri nálete nepatrí americkému letectvu ani námorníctvu, pretože na krídlach sú jasne viditeľné znaky švajčiarskeho letectva. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama