Reklama

Reklama

Papežův vymítač

  • USA The Pope's Exorcist (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Papežův vymítač, který je inspirován skutečnými zápisky otce Gabriela Amortha, hlavního vatikánského exorcisty (Russell Crowe), sleduje Amortha, který se snaží vyšetřit děsivou posedlost mladého chlapce. Nakonec však odhalí po staletí staré spiknutí, které se Vatikán zoufale snažil utajit. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (384)

Shakers 

všechny recenze uživatele

V tejto úlohe by som ho nečakal, no Russell Crowe v úlohe vymítača Gabriela Amortha bol perfektný a ani príbeh nebol najhorší. Prostredie filmu, či atmosféra to všetko pekne budovalo hororovú atmosféru, no nemôžem si pomôcť, ale v závere mi to prišlo akési bez šťavy. Chýbalo tomu väčšie napätie, kde by sme sa ja báli trošku o tie postavy. Takže zázrak sa nakoniec sa nekoná, ale dobrý horor na jedno pozretie hej. 65% - 3* ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe se zřejmě nudil v konvenčních rolích, před lety mu nevyšel jeho Jekyll/Hyde v ztroskotaném Dark Universe, tak si musel své přestřelené žánrové chutě spláchnout zde. A všechna čest, on je zároveň tím jediným důvodem, proč má smysl na tuhle schematickou rutinu bez napětí, tvůrčích nápadů a jakékoliv hororové atmosféry vůbec koukat. Je vidět, že si nevšední roli neskutečně užívá, zpestřuje ji drobnými detaily, a i ten jeho ztřeštěný italský přízvuk vás od první chvíle bude víc bavit než štvát (jednak taky proto, že není ani zdaleka tím nejhorším přízvukem ve filmu). Veškerý zbytek toho vakua kolem Crowa je však naprostá vymítací rutina od rutinního režiséra, jemuž k dobru mohu přičíst jenom to, že tam aspoň nenacpal otravné lekačky za hlasitého zvukového efektu, což je jinak mor současných hororů. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $18miliónov║ Tržby USA $20,009,380║ Tržby Celosvetovo $76,664,075▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Russell Crowe dokáže aj z priemerného námetu čo to vydolovať, stále to v sebe má. Máme tu pre tento krát taký skôr dobrodružnejší počin a lá Lovci diabla v xtej podobe. Nie je to priamo z rangu Conjuring ale tak niekde na pol ceste. Je to skôr taká mierne akčne uletenejšia banalitka, ktorá nestavia len na temne ale robí niektoré úseky skôr také odľahčenejšie, skoro vtipné. /55%/ ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Gabriele Amorth je jistě člověkem, o kterém by mohl vzniknout zajímavý dokument, film inspirován jeho vymítáním ovšem dokazuje, že jsou filmy o exorcismu zdánlivě víceméně vyčerpané. Julius Avery dodává jen slušné řemeslo, herecký výkon Russella Crowea je ovšem spíše oříškem a ve výsledku si Papežův vymítač větším měřítkem ukousává až příliš velký a nestravitelný kus. Neurážející hororová rutina. Nic víc, nic míň.... ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Klasická mainstreamová hororová jednohubka. Respektive všechno co si představíte pod pojmem Hollywoodský horor. Russell Crowe je k sežrání i když mu táhne na šedesátku. Nebo možná právě proto. Jeho Vymítač jezdící na Vespě skrze Itálii do Španělska je prostě skvělý. Jinak film velmi příjemně odsýpá a jede skrze jasně vytyčenou cestu. Díky velkému rozpočtu jsou fajn i efekty. Nic nezakryje fakt, že se jedná o horor pro masy. Takže na nějaký děs nebo lekačky zapomeňte. Od toho tu jsou jiné filmy. Třeba Mluv se Mnou ze stejného roku. I přestože film nikoho nevyděsí, tak svým příběhem a atmosférou baví až do konce. Navíc to táhne sympatický Crowe. Příjemná oddechovka. (65 %) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Daniel Zovatto má rád horory, no pochádza z hlboko veriacej rodiny, preto požiadal svojich rodičov o súhlas a názor predtým, ako prevzal úlohu otca Esquibela. (Arsenal83)
  • Okrúhlu medailu, ktorú páter Gabriele (Russel Crowe) vo filme používa, je rubová strana svätobenediktínskej medaily. Nad krížom je slovo pax (pokoj), ktoré bolo benediktínskym heslom po stáročia. Okolo okraja zadnej strany medaily sú písmená VRSNSMV - SMQLIVB začiatočné písmená latinskej modlitby pri vyháňaní diabla: Vade retro Satana! Nunquam suade mihi vana! Sunt mala quae libas. Ipse venena bibas! (Odíď Satan! Nikdy ma nepokúšaj svojimi márnosťami! To, čo mi ponúkaš, je zlo. Vypi si ten jed sám!) (Arsenal83)
  • Russell Crowe (Gabriel Amorth) se v rozhovoru zmínil, že humor, který vložil do postavy, je jeho vlastní hereckou interpretací, pro kterou sice v materiálech o její skutečné předloze nenašel definitivní důkaz, ale měl pocit, že je to ospravedlnitelné pojetí jejího charakteru. (Tarmenel)

Související novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

26.04.2024

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama