Reklama

Reklama

Papežův vymítač

  • USA The Pope's Exorcist (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Papežův vymítač, který je inspirován skutečnými zápisky otce Gabriela Amortha, hlavního vatikánského exorcisty (Russell Crowe), sleduje Amortha, který se snaží vyšetřit děsivou posedlost mladého chlapce. Nakonec však odhalí po staletí staré spiknutí, které se Vatikán zoufale snažil utajit. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (386)

maddy 

všechny recenze uživatele

104 minútová definícia hororového klišé. Koho napadlo v roku 2023 natočiť tisíc a prvú variáciu na exorcistický horor, obsadiť do neho takú hviezdu ako Russell Crowe a ... nedodať tomu ani štipku originality, zaujímavého námetu alebo čokohoľvek nového? Nuž, Juliasa Averyho! Tento už tak priemerný režisér (Samaritan, Son of a Gun, Overlord) si vzal priemerný námet a natočil neprekvapivo absolútne priemerný film. Film, ktoré má nejaké produkčné kvality a dostatočný budget, aby nevyzeral úplne márne (asi aj preto sa podarilo zaplatiť Russella do hlavnej úlohy), ale chýba mu všetko ostatné. Akékoľvek napätie, vyvolanie strachu, atmosféry alebo čohokoľvek. Len tak plynie, divák si odškrtáva všetky exorcistické scény, ktoré už videl inde a lepšie, až sa nakoniec doplachtí k pomerne trápnemu záveru, ktorého jediné pozitívum je, že po ňom to celé už končí. CELKOVO: 4/10 ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Po nevyváženém Samaritánovi se Averymu podařilo opět najít správný balanc mezi totálním uvědomělým brakem a kvalitně vystavěným filmem, jako u Overlorda. Velmi šikovná režie spolu s výkonem a postavou Russella Crowea tvoří velmi zábavný film na sledování. Člověk si užívá hlavně přítomnost a osobnost otce Gabriela a jaký vztah si vybuduje s méně zkušeným knězem. Film naťukává i zajímavé témata, ale vlastně žadné nedotáhne, což je škoda a brání mi to v tom, jít s hodnocením výš. Ovšem pořád bych rád viděl pokračování. Pokud máte jako já rádi kombinace náboženství a historických událostí s fantasy, tohle vás potěší. Jako zábavná atmosférická jednohubka na večer je to ideální, ale horor v tom nehledejte. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zo silného, vymakaného "Gladiátora" sa po dvadsiatich troch rokoch stal postarší obtlstlý "Pápežov exorcista". Russell Crowe sa prestal oháňať mečom, a radšej vzal do ruky krucifix. Tento krát sa postavil už nie len bojovníkom v aréne, ale vrhol sa do nekompromisnej vojny s temnými pekelnými silami. A ono mu to celkom pristalo. Postavu katolíckeho kňaza Amortha stvárnil s rovnakým prehľadom a ľahkosťou, ako keď v roku 2000 zahral gladiátora Maximusa. Tento charizmatický novo zélandský herec nemá problém s takmer žiadnou rolou. Avšak snímok režiséra Juliusa Averyho nestojí len na profesionálnom herectve Russella Crowea. Film "Pápežov exorcista" (The Pope's Exorcist) disponuje aj zaujímavým scenárom a pôsobivou atmosférou. Je to dosť dobrý mainstreamový okultný horrorový thriller. Takže apage satanas, prichádza otec Gabriel Amorth. V mene Otca, Syna a Ducha svätého dávam tomuto pápežovmu vymietačovi tri hviezdičky. *** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nepochybne tu dlhšiu dobu nebol "vymetačský" horor, ktorý by spĺňal požadované kritériá. Na najlepšieho z najlepších, "Exorcistu" zo 73´ sa samozrejme nechytá, pričom na mnohými spomínaný príbeh "Emily Rose" to taktiež nebude, nakoľko tam sa buduje atmosféra od úvodu až do samého konca, kde samotný snímok dosiahne vrchol. V prípade Pápežovho exorcistu je solídny úplný začiatok, z ktorého sa plynule prechádza do mdlého jadra, od ktorého sa odrazí do živej záverečnej tretiny po dlhých minútach, ktoré prakticky nedokázali nadviazať na solídny štart. Ja osobne ale sklamaný nie som, práve naopak, konečne po tých lacných kokotinách, ktorými sa človek musel prehrabávať, narazil na niečo vizuálne podmanivé, čo aspoň trochu naplnilo očakávania. Medzi 3-štyri. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď uvidí Vin Diesel tento film, tak to asi definitívne zabalí. Scenár si totiž vyfabuloval námety hneď na 199 pokračovaní a tam to, pri všetkej úcte, nedosiahne ani Fast and Furious. Ale radšej nepredbiehajme. Pápežov exorcista je veľmi zvláštny úkaz. Béčkový horor ako z osemdesiatok so slušnou atmosférou a netradičným vymetačom pavučín a démonov v starých barákoch sa dostáva do celosvetovej kino distribúcie vďaka Russellovi, ktorý zobral túto úlohu zrejme z recesie, alebo si len chcel vyskúšať niečo extrémne netradičné. Film je tak zameniteľný so stovkami podobných aj nepodobných hororových kúskov, až to vyslovene bolí, ale ak nemáte vysoké nároky a stačí vám posolstvo, že vaše hriechy vás dostihnú a je na vás, ako sa s nimi vysporiadate, tak za stratený čas ho považovať nebudete. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (23)

  • Z Vatikánu bola vydaná správa, že ak by bol Gabriele Amorth nažive, bol by znechutený použitím jeho mena a zobrazením jeho postavy a bol by rozhodne proti filmu. (Arsenal83)
  • Vo filme je scéna, kde Gabriele (Russel Crowe) odchádza od Kolosea v Ríme. Russell Crowe v rozhovore potvrdil, že išlo o malý odkaz na film Gladiátor (2000). (Arsenal83)
  • Démon nemôže zobrať podobu božskej bytosti (Krišnu, Budhu, Ježiša atď.). (TOPmoovie)

Související novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

26.04.2024

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama