Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve světě ohroženém slunečním úlomkem letícím k Zemi uvízne osmnáctiletý chlapec cestou na chalupu v neznámém městě. Série bizarních dobrodružství ho donutí postavit se svým největším strachům – smíření se s realitou vykloubeného světa, se sebou samým a se svým otcem. (Artcam Films)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

netahlo odpad!

všechny recenze uživatele

Tezko rict, co by mi nekdo musel udelat, abych ho donutil divat se na tento bizarni pocin. Takova esence absolutniho rezijniho, scenaristickeho a hlavne hereckeho neumetelstvi, se hned tak nevidi. I kdybych umyslne chtel natocit neco tak spatnyho, nikdy bych to nezvladnul. A tahle sracka dostala od Spacilove 55% a dokonce nejakou pseudocenu ve Varech. Neskutecny, pak nema jit svet do prdele ... ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Festivalovej minimal na možnou apokalypsu světa v budoucnu a její vliv na obyvatele jedného známého města a okolí. Nejsem astronom, ale Slunce je plynná hvězda z vodíku a hélia. V jádru dochází k termonukleární reakci, která stoupá obalem k vnějšku a uvolňuje neskutečné množství joulů do vesmíru. Nevím, kde by se jakej hořící šutr či co to bylo vzal jako sluneční fragment, který se utrhl ze Slunce? Když se vrátím na zem, přesněji na pardubicko. Mladý spocený Vincent se snaží s pár korunama v kapse odjed na chatu za kámošema a díky sílícímu vlivu vesmírné události se setkává cestou s podivnými okolnostmi, které ho zavedou na zcestí i nová poznání. Dusnou atmosféru a podivná behaviorální chování vykolejená z tradičního nastavení lidského společenství se podařilo celkem slušně zachytit. Podobenství agrese, smířlivosti, melancholie, apatie v této malé stopáži. Podobné komplexnější snímky ze zahraničí Coherence, Melancholia, Don´t look up. 45% ()

Reklama

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Základní námět dobrý, působení přírodního extrému na chování lidí, byť z astronomického hlediska je pevný ulomený kus Slunce totálním nesmyslem. Možná, kdyby se podařilo trochu víc zpevnit příběh, ještě tak dvakrát-třikrát přepsat scénář, tak jsme tu mohli mít vedle Úsvitu a Bodu obnovy třetí velmi pozoruhodný snímek za rok 2023. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Extrémně nadržený a upocený film o tom, kterak se divný týpek vydává na divnou cestu, na níž se mu dějí ještě divnější věci. To, že se zde všichni chovají jako kdyby byli na drogách a mají nepřirozené sklony k solidaritě, je vysvětleno působením blížícího se slunečního úlomku, který může, ale i nemusí nakonec Zemi zasáhnout. Ve výsledku jde ale jen o typický evropský divnofilm, kde panuje minumum dialogů, děj často zmatečně odbočuje a zaměřuje se i na vedlejší charaktery, a který se zkrátka snaží asi něco sdělit. Jen mi uniká co. Ani ne hodina a čtvrt se mi zdála jako nejméně dvě hodiny. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Brutální vedro mi bolo už pri pohľade na plagát, lebo chlapec pôsobí ako vedroidný typ. Našťastie nešlo o film o predavačovi kurenárskeho náradia a dokonca sa na neho lepia ženské, či už má oko zdravé, alebo nie, a to všetkých vekových kategórií od staničných starých fetiek po fetky mladé diskotékové. Film je ako celkom súborom absurdných skečov a nemôžem povedať, že mnohé z nich by neboli zaujímavé. Práve naopak, hoci zbytočne kazené topickou vulgaritou. Na konci ale som očakával oveľa väčšie vyvrcholenie a to nie z nohavíc hlavnej postavy, ale širšie a hlavne údernejšie posolstvo. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Naše Slunce je hvězda tvořená žhnoucím plazmatem. Vzhledem k tomu, že plazma je ionizovaný plyn, není možné, aby se z něj odlomil kousek pevné hmoty tak, jak nám to prezentuje film. (Kaleidoskop)
  • Scénář filmu byl oceněn v soutěži FILMOVÉ NADACE v roce 2020. (NADACE)

Související novinky

Finále Plzeň začne 22. září

Finále Plzeň začne 22. září

08.09.2023

Film-iálový inter-kino-vizní festival. Jen na Finále uvidíte průřez kompletní českou audiovizuální tvorbou – filmy a seriály, které jsou v kině, v televizi nebo na internetu. Kromě projekcí je… (více)

Reklama

Reklama