Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž, rok 1830. Ve městě řádí maskovaný vrah, známý jako Alchymista. Po jeho stopách se vydává nejúspěšnější francouzský vyšetřovatel, legendární François Vidocq (Gérard Depardieu). V nelítostném souboji je ale poražen a zdá se, že zabijáka už nikdo nemůže zastavit. Ve Vidocqově pátrání se ovšem rozhodne pokračovat mladík Etienne Boisset (Guillaume Canet), spisovatel který o detektivovi původně připravoval knihu. Na jeho pouti temným pařížským podsvětím čeká mnoho smrtících nebezpečí i tajemství, která neměla být nikdy odhalena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (272)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nepochopil toho povyku kolem filmu. Je to laciná slátanina, kterou rychle Frantíci uvařili, jen aby byli první, kdo použijí digitální kameru. O.k. byli jste první. A co z toho. Občas to zaujme nadupanou atmosférou i opravdu originálními a zajímavými triky. Ale nenechte se hned zlákat a oklamat. Jindy jsou totiž záběry a různé kompozice naprosto otřesné. Jo a je to nuda a děs k posrání. A chválu si ten film může posbírat kde chce...Na pravdě (kterou mám) tím stejně nic nezmění. Pitof je skutečný nýmand. Můj vůbec první film v životě, u kterýho sem měl nutkání odejít z kina. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Pitof sa rozhodol natočiť Fantóma na digitálnu kameru, čo mu umožnilo naplno využiť jeho nepochybné vizuálne cítenie. Zobrazenie Paríža roku 1830 v spojení s pekne kolorovanou oblohou to len dokazuje. Najlepším momentom filmu sú ale scény súboja medzi Vidocqom a Alchymistom, ktoré sa Vám svojou pôsobivosťou najviac zapíšu do pamäte. Veľkou a podstatnou slabinou filmu ale je, že nemá hlavného hrdinu, s ktorým by sme sa mohli stotožniť a sympatizovať. G. Depardieu je síce fajn, no vystupuje iba v niekoľkých (zato podstatných) scénach filmu. ()

Reklama

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Pitof měl zřejmě ambice natočit film, po kterém budou diváci hledat oční bulvy pod sedadlem. Sledovat některé dynamické sekvence je stejně příjemné (a zdravé) jako pozorovat svařovací oblouk a než se hlavě podaří v tom zmatku odhadnout, co to vlastně vidí, film je dávno o pár půlvteřinových záběrů dál. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrná mysteriozni detektivka odehrávající se ve staré Paříži. Většina digitálních efektů byla docela slušná, ale na první pohled moc přeumělkovaná. Ani herecké výkony mě zrovna dvakrát neoslnili. Možná byla škoda, že Depardieu nehrál v celém filmu, ale jen na začátku a na konci, tím by určitě pozvedl úroveň celého filmu, protože ti vyšetřující policajti byli otřesní. Dodíval jsem se na celý film jen ze zvědavosti jak to dopadne a pěkné herečce. Škoda, že ty zfetované panny nerozpoutaly pořádné orgie :) - slabé 3* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Stylovější film za poslední dekádu těžko budu hledat. Pitof si s tím tak hezky pohrál, že hodně těžko najdu něco, co by dokázalo překonat tak zvláštně a galantně natočený film jako je Fantom Paříže. Digitální kamerou natočil totiž relativně průměrný příběh Vidocqa, detektiva, který se proplétá zkaženou Paříží. Titulní píseň k tomu všemu udělala Apocalyptica (Hope vol. 2) a to si je musím pochválit, protože ta píseň je možná tou nejlepší, kterou kdy vůbec udělali. Tu atmosféru v té hudbě totiž dokonale vystihují a hlavně prokazují, že na ní jsou experti, originalita si neklade meze. V tomto filmu rozhodně ne. Dle mého by si zasloužil daleko lepší hodnocení. Koukám, že u zdejších profíků si odsloužil jednohvězdičkovou maximálně dvouhvězdičkovou dardu. Já jsem s ním naprosto spokojen. Příběh ubíhá, na svojí průměrnost je perfektně zpracován. Lidské emoce jsou divákovi tak blízko, že blíž už ani být nemůžou. Nikdy jsem podobný film neviděl, takže další plus, které tomuto filmu rozhodně nikdo zapřít nemůže. Fantom Paříže je nejzajímavějším počinem, co jsme mohl vidět. Důležité je, že na něj jen tak nezapomenu a rád si ho opět pustím, ačkoliv je to detektivka. Ta většinou jednou stačí, ale u této se nedokážu na jedno shlédnutí nabažit. Film podporován takovou skvostnou muzikou se prostě nesmí přehlížet :) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Původní návrh scénáře od scénáristy/režiséra Davida Fakrikiana a scénáristy/herce Alexandera Pesla popisoval, jak fantom bojuje pomocí politických intrik. Dále měl film končit scénou odehrávající se 3 dny před revolucí v červenci 1830, kde se tisícovka francouzských občanů vzbouřila proti policii. Producenti to ale považovali za příliš podvratné a vyřadili to. Ponechali jen jména hlavních postav. (HappySmile)
  • Orchestrální party soundtracku byly nahrávány v pražském Rudolfinu s dirigentem Leošem Svárovským, ještě na digitální vícestopý pás. (Mylouch)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno