Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž, rok 1830. Ve městě řádí maskovaný vrah, známý jako Alchymista. Po jeho stopách se vydává nejúspěšnější francouzský vyšetřovatel, legendární François Vidocq (Gérard Depardieu). V nelítostném souboji je ale poražen a zdá se, že zabijáka už nikdo nemůže zastavit. Ve Vidocqově pátrání se ovšem rozhodne pokračovat mladík Etienne Boisset (Guillaume Canet), spisovatel který o detektivovi původně připravoval knihu. Na jeho pouti temným pařížským podsvětím čeká mnoho smrtících nebezpečí i tajemství, která neměla být nikdy odhalena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (272)

Anderas 

všechny recenze uživatele

Tenhle hrůzostrašný mišmaš se snad žánrově ani nedá zařadit. Je to přímo ukázkový příklad filmu, kde je 1000 a jedna věcí navíc a zbytečně. Samozřejmě jsem pointu nečekal takovou jaká byla a vizuálně se nedá prakticky nic vytknout, ale panenská krev? Navíc uvedené klady vylučují další exploze nadšení po druhém a třetím zhlédnutí takže trvanlivost je maximálně minimální. Samoúčelné, efektní, pseudobizardní, úchylné, pŕekvapivé, syrové, napínavé, nesmyslné, magické, nadpřirozené a třeba ještě komické.....co z toho jsou klady a co zápory si každý přeber sám. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Pitof, Jean-Christophe Grangé .. Scénář je sice dosti úsměvný, ale výsledek je velice zajímavá detektivní podívaná s fajnovým vizuálem (aby ne, když je Pitof profík přes obrazové efekty). A pro Paříž mám slabost! ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Příběh byl pro mě až moc průhledný. SPOILER to, kdo je fantom, je jasné při jeho první scéně, jakož i to, že s tou smrtí Vidocqa to tak horké nebude. Spousta komentářů zde vychvaluje to, jak byl film udělaný, atmosféru... nu, atmosféra mě nějak minula a způsob natočení nijak neoslnil. Nechci říct, že je to vyloženě špatný film, ale podruhé už si ho rozhodně nepustím a proto dvě hvězdičky. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Otras. Depardieuovi viac sedia komediálne role alebo drámy. Jedna hviezdička je len s prihliadnutím na experimentálnu kameru a výtvarné stvárnenie. Hoci prílišné experimentovanie, celkovo veľmi divný scenár a réžia spolu s nepresvedčivosťou a umelou snahou o mysterióznosť tvoria celkom služný chaos. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

pár výtvarně pěkných scén, ale jinak klasický francouzský pokus jak bojovat s "hollywoodským nevkusem" nevkusem ještě větším, ale hezky vlastenecky, únavné "nezvyklé" nájezdy kamery postavám až do žaludku, rychlý střih místo herecké akce, závěrečný souboj zloducha s dobruchem jsem musel díky převinutí videokazety trochu zkrátit, tak byl - i když plný pohybu - nudný a statický. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Původní návrh scénáře od scénáristy/režiséra Davida Fakrikiana a scénáristy/herce Alexandera Pesla popisoval, jak fantom bojuje pomocí politických intrik. Dále měl film končit scénou odehrávající se 3 dny před revolucí v červenci 1830, kde se tisícovka francouzských občanů vzbouřila proti policii. Producenti to ale považovali za příliš podvratné a vyřadili to. Ponechali jen jména hlavních postav. (HappySmile)
  • Orchestrální party soundtracku byly nahrávány v pražském Rudolfinu s dirigentem Leošem Svárovským, ještě na digitální vícestopý pás. (Mylouch)

Reklama

Reklama