Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (318)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pro tohle monstruniversum platí, že už je vytěžené až na dřeň a každý další film včetně tohoto, už bude jen nastavovanou kaší, do které se přidává kdeco. V tomto případě tu vedle klasických potvor potkáte Planetu opic, nedomyslitelné pyramidy, kmen moudrých telepatů a samozřejmě rozflákané světové metropole plus hromadu dalších motivů, které už jste někde viděli. Ale s vypnutým mozkem je tenhle digitální maglajz celkem zábavný a mohl by být ještě zábavnější, kdyby tvůrci zcela nerezignovali na na lidi. Je mi sice jasné, že tady to není o nějakých hlubokých charakterech, ale takhle salbé postavy jsou moc i na tohle. Konga s Godzillou bych zase na čas odložil k ledu a vrátil se k nim nejdřív za 10 let. 55% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Je to možná "hloupý blockbuster", ale on si na nic víc, na rozdíl od některých předchozích filmů, nehraje. Má to být digitální chaos, ve kterém se neustále řežou monstra hlava nehlava a to také bylo splněno. Oddechový nenáročný film, který ví, čím chce být a tím také je. Chvíli před tímto filmem jsem viděl Godzilla Minus One a dovolím si tvrdit, že pro obě pojetí Godzilly je tu místo. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zlá varaní samice, prudila mě nejvíce. Tekutý dusík plivala, gorile koule mrazila.“ Sedím vedle Jessicy Lange na špičce Empire State Buildingu a oba hořce pláčeme. Já nostalgicky hážu kamínky dolů, na 5th Avenue a snažím se trefit Naomi Wats za výstřih a Jessica se ošívá: „Nikdy bych nemyslela, že jednou budu ve 102 patře otvírat OKÉNKO PRO ŠIMPANZE: [][] a citovat Enšpígla, ale tentokrát to ten opičák trefil:“ „Člověk od blockbusteru tohoto typu nečeká žádnou myšlenkovou olympiádu, ale pálit tam pátý přes devátý jak smyslu zbavenej s tím, že když je nejhůř necháme monstrum zařvat a jede se dál...[][] To já se ošíval i u scény se zubem, neb nedávno se moje zubařka, 45 kg i s botama, hodinu houpala na mé pětce vpravo nahoře jako opička Judy, než se konečně vztyčila na zadní se zakrvácenými kleštěmi v ruce a zabušila se do hrudi: „Ágrrr! Mám ho!“ Faustka zase trpěla při požírání tučného prasovlka nadívaného žabincem a odfukovala: „Hrozná dietní chyba! King Kong hřeší na to, že má ještě žlučník!“ Jules Verne se obrací v hrobě nad Dutozemí, Válka o dutou planetu opic to taky moc nevytrhla a ke všemu se Godzilla rozvaluje v Koloseu a pak demoluje Řím. Tam letos chtěla má žena. Jak jen jí vysvětlím tu rozšlapanou fontánu di Trevi a Pantheon s dírou ve stropě? ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

No já se bavil jak debil.   Vypadat takhle půlka comicsovek po endgame, tak si můžeme gratulovat. Vypnout mozek už dlouho nebylo blockbusterově zábavnější. A velmi překvapivě mne nesral ani digitální look. Jenom to bylo tedy zoufale nepůvodní, tu si to vzalo God of War, tu Mandaloriana a Baby Yodu, no a v vlastně proč ne? Dokonce jsem často cítil i emoce. Kong tu vládne a je ho sympatická postava. Líbilo se mi, jak uklidili lidi do role nezajímavé stafáže, kterou si užíval tradiční černošský sidekick i Dan Stephens. No a světe div se, já se těším na pokračování! 7/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Z perspektivy historie G-filmů to není nic co by svou pošahaností zápletky nějak vybočovalo z normálu. Segmenty bez lidí fungují relativně dobře. Je tam Mosura (takže automaticky palec nahoru). Je to relativně svižné.. Na druhou stranu, mě osobně dost sere ta neónovost, která to má asi nějak odkazovat na jakousi cool osmdesátkovou synthwave estetiku. Od prvních dvou Godzilláckých Legendary filmů se nám to hnulo hodně do omalovánky a za mě je to škoda. Má to zatraceně slabého (ve smyslu nezajímavého) záporáka. Lidské postavy jsou ještě přebytečnější než posledně. Finální bitka vypadá a působí mnohem více jako generický, márvelácký digibordel, než jako kaiju můvíčko (chybí tomu ta signifikantní "těžkopádnost" a bestiální surovost.. Tady už jsou všichni moc antropomorfizováni a je to nasnímáno jakoby bez měřítka, takže chybí ta velikost)... Ve výsledku je to mnohem menší průser než jsem po traileru čekal, ale na prdel si z toho určitě nesednu. Nejslabší Legendary G-film a vedle letošního Minus One to působí vyloženě jako bezpohlavní a bezduchá konzumní blbůstka na jedno použití (jakože Minus One jsem viděl už 3x, tohle už si podruhé určitě nepustím). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • U pohybu Godzilly ve scénách, kdy ulehá do římského Kolosea, se nechal režisér Adam Wingard inspirovat svojí kočkou jménem Mischief. (NiWi)
  • S rozpočtem 135 milionů amerických dolarů se jedná o „nejlevnější“ snímek ze série MonsterVerse – nejdražším filmem z tohoto univerza pak je Kong: Ostrov lebek (2017), který stál 185 milionů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Nový film Denise Villeneuva má datum premiéry

Nový film Denise Villeneuva má datum premiéry

29.06.2024

Vytáhněte tužky a zapište si to do diáře. Studio Warner Bros. v pátek oznámilo datum premiéry dosud nespecifikovaného dalšího snímku hvězdného režiséra Denise Villeneuva (Duna: Část druhá, Blade… (více)

Druhé V hlavě je obrovský hit

Druhé V hlavě je obrovský hit

17.06.2024

Rozjuchané emoce nejsou pouze předmětem nového animáku V hlavě 2, neboť neskrývanou radost v současnosti jistě prožívají i u studia Pixar, potažmo u Disneyho. Film, v němž sledujeme myšlenkové a… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama