Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 14

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 14

Recenze (237)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Godzilla s Kongem se v tomhle universu definitivně posunuli k výplachové řežbě stylu Transformers a i když budu mít i nadále na prvním místě Edwardsovu "jedničku" (která je pro mě nejlepším ještěrčím filmem ze všech), tak sem se nakonec bavil mnohem víc než sem po trailerech čekal. Akce je monstrózní, nabídne několik dobrých nápadů a i když se tu nějak bojuje ve dvou třetinách filmu, ani jedna z těch bitek mě nenudila a neusínal sem u ní jako u bitek z posledních dílů Transformers. To že lidi opět nemají moc co hrát a výkonem je válcuje i baby kong je v téhle sérii už tak nějak standard, stejně jako to že příběh stojí na nožičkách z párátek. Jako hlasitě barevná akční lobotomie nicméně poslední ještěrka s opičákem fungují velmi dobře a svůj účel plní chvalitebně...65% ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Uf, tady se mi už těžko hodnotí. Na jednu stranu mě mrzí, kam se nová verze Godzilly přesměrovala, z celkem realistickýho katastrofickýho fláku k barevným paletám a kámoši jak hrom se vším co je větší jak Everest. Akce je sice přehledná, pestrá a z části zábavná, ale je to prostě monsterverse Fast and Furious. Země v zemi za blánou, kde žijí lidé, to mě poser. 3* a.k.a 55% ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Čím víc Godzilly a Konga nám Hollywood servíruje, tím složitější omáčku vedoucí k bitkám monster si musí vymyslet. King x Kong je jako kdybyste vzali cibuli, mrkev, rajčata, okurek, cuketu, eidam, brambory, zelí, rýži a maso a všechno to hodili do mlýnku. Samy o sobě tyhle ingredience fungují skvěle, ale když je smícháte všechny dohromady, je to zaručený recept na průjem. A přesně tak působí Godzilla x Kong. Máme tady nadopovanou Godzillu v nejlepší formě, Konga který dostává hroznou čočku a spoustu dalších monster. Jenže na druhé straně je skrytá země uvnitř „Dutozemě“ uvnitř naší Země, pitomé chování hlavních postav, comic-relief v podobě podcastera, hloupoučký příběh o nadlidech žijících v oné dosud neobjevené pod-pod-podZemi, podpříběh o vyvolené speciální holčině atd., atd. Příběh je samozřejmě to poslední, o co ve filmech tohoto typu jde, ale přeci jenom, chtělo by to více snahy, abych nemusel prozívat půlku stopáže. Bohužel ani akční scény s monstry ničím extra nezaujmou. Nemohl jsem si pomoct, ale Godzilla s Kongem vypadají oproti předchozím dílům podvyživeně. Nazývají se MONSTRA, ale nepůsobí vůbec majestátně. Pořád jsem měl pocit, že je tvůrci zmenšili a zeštíhleli. Godzilla rozhodně vypadá štíhlejší a vůbec po designové stránce nepřipomíná třeba tu z roku 2014. Kong zase vypadá jako stařík s šedým vousem a jednoznačně je tady za otloukánka. Ale netřeba věšet hlavu, protože Monarch má řešení pro každý problém nachystané dávno dopředu! Stačí vypnout mozek a užít si jízdu. Na druhou stranu jestli tohle má být začátek další ságy, tak ne, děkuji. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Kong v Duté Zemi objevuje civilizaci, kterou terorizuje obří monstrum. A protože na něj sám nemá, musí spojit síly s Godzillou. No a celou dobu se to všechno strašlivě řeže. Nový příspěvek do Monsterverse je totální pitomost, jenže režisér Adam Wingard ji zaplnil spoustou fajn bitek, hezky barevným světem a zbytečně se s ničím nezdržoval. Ty dvě hodiny jsou fajn hlasitý akční výplach. Nic víc. Ale v nic víc snad ani nikdo nedoufal. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Když polodementní blockbuster začne žrát steroidy, sjíždět lajny koksu a sem tam k tomu přihodí čtvereček pod jazyk, vyleze z toho Nové impérium. Svítící japonská ještěrka s citlivým megaopičákem tentokrát doběhnou do finále, jež objevuje nový level pojmů "digitální bordel" a jsou dost zábavní, jelikož se bez přestání něco děje - a tím myslím opravdu bez přestání. Od začátku do konce jsou na diváka vrhány nové příšery, postavy, místa a situace, mezi něž patří mj. dentální práce na stometrové opici nebo krájení egyptských pyramid. Příběhem se nikdo moc nezabýval a naštěstí se nikdo nepokoušel ani o aktuálně tolik populární tříhodinovou stopáž, takže příběh outsiderského děvčátka rozjetý vlak nebrzdí a občasné vysvětlování dění na plátně si vesměs vystačí s několika větami. No, vysvětlování... příběh je nepřekvapivě monumentálně debilní, nedává prakticky žádný smysl a koneckonců i pohyby a dopady obřích monster vůbec nekorespondují s jejich velikostí - což je fuk, film si je toho dobře vědom. Triky jsou tak nějak adekvátní; spíš než ony zaujme atraktivní práce s barevnou paletou. Vyšší hodnocení ze sebe ale nevyškrábu - na to by tenhle crossover potřeboval nápaditější režii, větší odvahu a taky méně přítomnosti vedlejší vtipné postavy, která není VŮBEC vtipná. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (17)

  • S rozpočtem 135 milionů amerických dolarů se jedná o „nejlevnější“ snímek ze série MonsterVerse – nejdražším filmem z tohoto univerza pak je Kong: Ostrov lebek (2017), který stál 185 milionů. (fiLLthe3DD)
  • Původně byl zvažován název „Son of Kong“ – studio Legendary totiž vlastnilo práva na postavu Godzilly pouze do roku 2020, přičemž nebylo jisté, zdali jim je společnost Toho prodlouží. Zajímavostí také je, že stejný název nesl už jeden film z roku 1933. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama