Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Jan Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Markovič to s tým miluj blížneho svojho trochu potiahol do extrému, keď si Láďu priviedol domov k svojej rodine. Občas som mal pocit, akoby bol na 'perníku'. Prvé tri epizódy boli normálny, šedý priemer a nekonečne sa vliekli. Z Ládi sa vyťahovali odpovede ako z chlpatej deky. No na porazenie. To som sa zhodoval s pocitmi a názormi, ktoré vystihol vo svojom komentári golfista .Jediným svetlým momentom boli kecy pána Vaňka, ktorý ich furt podjebával v knajpe pri gulečníku. A občas i kecy náčelníka boli takým oživením. No, a druhá polovica seriálu ma začala baviť a to zase naopak, kecy pána Vaňka akosi ustali. Tiež bol výborný i Vojta Kotek. Inak celý seriál je pomerne pekná depka. Výsledné hodnotenie: slabšie štyri, alebo silnejšie tri hviezdičky. Prikláňam sa k štyrom, pretože tie rekvizity a tie herecké výkony boli neuveriteľné! ()

Krysa SPK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jestli si začneme myslet, že si někdo smrt zaslouží a někdo ne, tak jaký je pak rozdíl mezi náma a těma, co se snažíme chytit.” Seriál, který Vás vystřelí z bot. Dokonalý v každém detailu. Scénář, režie, kamera, herci...Tohle je seriálová událost dekády. Těším se na druhou sérii o spartakiádním vrahovi. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Mezi mými známými má tento seriálový "pošmak" image snad nejlepšího českého seriálu vůbec. Neodolala jsem tedy a zakousla se do něj: první 2 díly nic moc, až jsem se divila, co jim na tom připadalo tak vynikajícího. Druhá půlka byla podle mých neskromných a subjektivních měřítek už podařená velmi. Co se týče herectví, tak Uhlík, Lněnička i Kotek jistě překonali sami sebe. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný hodnocení tohodle seriálu je pro mě záhadou. Lněnička v roli policajta sluníčkáře- milýska, kterej se bál recidivistů, a domů si bral vraha buhvíkolika ženskejch. Popravdě Callahan to nebyl. Herec v roli toho blba zahrál svou roli dobře, a to byl snad nejsvětlejší moment týhle šestidílný série. Jinak celý to bylo roztahaný, nudný, vlekoucí se jak smrad z ponožek. Vyšetřování bylo jako jeden velkej výlet. A věta , kterou náš Markovič vypustil z úst ve mě bude rezonovat ještě dlouho. Proboha, my tady s ním procestujeme celou republiku, šaškujeme s ním, a on se chce podívat, jak ho oběsí.. Já bych to znovu zavedl. 40%. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Pošmak a nejlepší český seroš od Pustiny. Petr Lněnička vypadnul ze sedmdesátkového filmu se Sovákem a Petr Uhlík z noční můry - a dohromady to funguje výborně. Komu čest, tomu čest, tohle se fakt povedlo; a že si to půjčuje hodně z Mindhuntera mi vlastně ani nevadí. 4-5*, ale v kontextu českých seriálů je to fakt super, tak sázím maximum. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (21)

  • Skutečné místo vraždy v Motole je u jiného mostu přes potok. U toho, kde je dodnes stará budova s funkčními potravinami. Můžete si tak koupit i Turistický salám, ktrerý Hojer (Petr Uhlík) tak miloval. Kousek je i dům, kde Hojer bydlel a mezi tím se nachází již nefunkční hospoda „Pod Homolkou“.  Filmaři si však vybrali (asi úmyslně – z úcty k oběti) mostek blíže k motolskému rybníku. (Karrfik)
  • Na přípravě seriálu se podílel i skutečný Jiří Markovič, který se však uvedení seriálu bohužel nedožil. Zemřel 20. října 2022 krátce před svými 80. narozeninami. (Bediverecs)

Reklama

Reklama