Reklama

Reklama

Dětská hra 2

Trailer

Obsahy(1)

Chucky se vrací. Neschvalně proslulá dětská hračka s úsměvem zabijáka ožívá v novém pokračování děsivého souboje mezi chlapcem Andym (Alex Vincent), a démonickou panenkou, která se snaží ovládat jeho duši. Přestože byl Chucky v předchozím díle usmažen zaživa, povstává z popela ve chvíli, kdy ho továrna na hračky znovu sestaví, aby rozptýlila negativní publicitu, která se kolem panenky rozšířila. Chucky - opět v plné síle - objeví svou oběť v dětském domově a nový souboj dvou nesmiřitelných protivníků v ďábelsky povedeném pokračování filmu, který si získal ohromnou popularitu, může začít...
(Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|80%| Tento druhý díl se mi líbil snad úplně stejně jako ten předchozí. Zde už ubyla ta hororová atmosféra, ale zase to bylo o dost zábavnější. Chuck hláškoval jak o život, dost jsem se tím pobavil. Jak málo stačí ke štěstí. Že by tento druhý film byl kvalitou o dost horší? To teda ne. Po té hororové stránce nejspíš ano, ale jinač je to furt zábavné. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Stejně jako první díl, i toto pokračování jsem viděl během svého dětství (tuším když mi bylo 8 let), ovšem tehdy to bylo nedobrovolně, takže asi nepřekvapí, že mě ještě dlouho po zhlédnutí filmu panenka Chucky budila ze snu a že jsem během některých scén schovával hlavu pod peřinu (dodnes si pamatuji, jak jsem zoufale nechtěl vidět vraždu Andyho učitelky). Dnes už se svému strachu z tohoto filmu jen směji, ale jako dítě jsem to bral smrtelně vážně (je neuvěřitelné, co dokáže takový horor udělat s dětskou psychikou). A zatímco tehdy jsem se zařekl, že už se na žádný film s Chuckym nikdy nepodívám a svého strachu z této panenky jsem se zbavoval řadu let, tak nyní, když jsem dospěl, jsem se u toho naopak docela dobře bavil. Některé hlášky byly fakt parádní, jako například tahle, kterou pronese panenka Chucky k Andymu: "Ale Andy, děláš, jako bys nikdy neviděl žádnou mrtvolu." Pokud jste dočetli můj komentář až sem, tak je vám asi jasné, že už jen z nostalgie nemohu hodnotit nízko, i když podle mých běžných měřítek by asi toto pokračování jen s velkými problémy dosáhlo sotva na tři hvězdy, ale mé vzpomínky, které se k tomuto filmu vážou, ta nostalgie mi zkrátka nedovolí hodnotit nízko. Takže celkově se jedná o povedené pokračování a o solidní horor, kdy panenka Chucky opět zabije pár nevinných lidí, které se jí připletou do cesty a nakonec skončí tak, jak asi skončit měla. K tomu je tu pár solidních hlášek a sympatická nevlastní sestra malého Andyho, na kterou se dobře dívalo. Celkově tedy dávám lepší čtyři hvězdy, v procentech je to 90%. ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola určite lepšia, ale pri dvojke som sa stále dobre bavil, no priznávam, že sa vytratil pôvodný duch a aj atmosféra ochabla. Chuckyho je vidieť častejšie a nie je to až tak pre škodu, pohyby sú zase dobré, chvíľami je to hororové aj napínavé či krvavé. Námet je znova pripečený a celé je to pritiahnuté za vlasy. Dejovo to tiež nevyniká. 60% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dvojka malinko ztrácí na kvalitě, ale pořád je to slušná prdel. Vraždící panák ze stáje Good Guys opět ohrožuje otravnýho spratka Andyho a navrch teen-hvězdičku ze seriálu Beverly Hills. Divák je zde zákonitě ušetřen o moment překvapení i pocitu nejistoty ze zdánlivě nevinné hračky a z poměrně strašidelné podívané se tak stává již klasická vybíjená. Naštěstí je Chuckyho elektronický model rozpohybován opět věrohodně, za což si velké uznání zaslouží maskér Kevin Yagher. V dětství jsem s kamarádama tyhle filmy žral, dneska už se "jenom" příjemně bavím. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Fuckující Chucky a jeho smrtelné hlášky v druhém pokusu o zmocnění se Andyho těla. Oproti úvodnímu dílu sice ubylo atmosféry a momentu překvapení, ale pro dobro věci přibylo toho, na co divák s napětím čekal Chuckyho. Pro mě si celá "Child's Play" série (myšleny úvodní tři díly) udržují standatně vysokou úroveň a atmosféra - krev - zábava je nám dávkována velmi vyváženě..až bych to přirvnal k dalším "loutkovým" kultům z přelomu 80' a 90' Gremlins a Critters (pro podobné ptákovinky mám děsnou slabost, škoda, že se podobné věci už dnes netočí). Nebýt druhý díl plný morálních, rodinných žvástů v podobě pěstounské rodinky a u trojky překombinovaného, hloupého finále, by bych ochoten ohodnotit čtyřhvězdou, tahkle bohužel musím u obou puntík sebrat, ale i tak se jedná o velmi povedený, zábavný odpočinkový "horrůrek". ChP 1 - 80%, ChP 2 - 70%, ChP 3 - 65%. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (16)

  • Film sa nakrúcal v Chicagu. (Darkage)
  • Pôvodne mal film začínať scénou zo súdneho konania, kde riešia udalosti z predošlej časti série, pričom Catherine Hicks sa mala znova objaviť v úlohe Karen Barclay, no pred začiatkom natáčania sa od toho upustilo. Niektoré prvky tejto scény sa ale neskôr objavili v snímke Curse Of Chucky (2013). (FromHell)
  • Natáčelo se také v Kalifornii, a to od 6. listopadu 1989 do 1. února 1990. (Varan)

Reklama

Reklama