Reklama

Reklama

Padlé ženy

  • Irsko The Magdalene Sisters (více)
Trailer

Obsahy(1)

Írsko, 60-te roky minulého storočia. Dievčatá a ženy, ktoré viedli ľahký život, stali sa obeťami znásilnenia, alebo sú slobodnými matkami, odvádzajú do kláštora . Žiadna z nich však netuší, čo ju čaká za múrmi, kde si má odpykať trest. Tvrdá práca je asi to najmenšie zlo. Musia čeliť despotickému a ponižujúcemu zachádzaniu rádových sestier a najmä matky predstavenej, ktorá tvrdí, že robí všetko pre ich dobro a odvoláva sa na vôľu božiu. Režisér Peter Mullan pozbieral materiál na svoj film v ešte donedávna existujúcich Írskych polepšovniach a sám bol šokovaný z krutých výchovných praktík, o ktorých verejnosť nemala ani tušenia. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Děsivě vyhlížející internace čtyř hlavních hrdinek do kláštěra na převýchovu k sestrám sv.Margarety.... Skvělé dílko s mrazivou pravdivostí o osudu bezmála třiceti tisíc irských katolických žen... Jak Vás může fanaticky náboženská společnost odklidit ze života a z očí.!!!!! Dnešní církev je stále hnusná a prolezlá vším možným i nemožným, každý má samozřejmě právo na víru, ale věřte sami a neobracejte se na tupé hlavy zlatem ověšených "poslů božích".....! K roli nejvyšší řádové sestry Bridgetové...netušil jsem, že Geraldine McEwanová může zahrát tak zaslepenou zlou ženu...de facto. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak nejak ma tento snímok s inak silným námetom, ktorý zaráža najmä zistením, že prezentované udalosti, ani z ďaleka nesiahajú do (až tak) dávnej minulosti, citovo minul, pričom zistenie, čo všetko napáchala (stále pácha a bude páchať) cirkev v mene Boha, pod rúškom solidarity, už nemôže ani nikoho so zdravým rozumom zaraziť. Smutné fakty .. ()

Reklama

maxi6 

všechny recenze uživatele

......Drastické vylíčení činnosti katolické církve na bezbranných ženách v jejich irských polepšovnách a prádelnách. Podle některých očitých svědků, byly osudy žen ve filmu vylíčeny o něco mírněji, než bylo doopravdy ve skutečnosti. Sugestivně podané drama stvrzené hereckými výkony, kamerou a šikovně vloženými detailními záběry. Špičkový je velký detail na krvavé oko Bernandetty a v něm uprostřed rohovky odraz mluvící hlavní sestry Bridget. V každém případě Mullan chce a je to jeho hlavní úkol, všem ukázat a útočit za každou cenu na náboženský fanatismus a praktiky církve minulých let. Je to morální odplata pro dalších 30000 žen, které si toto museli protrpět na vlastní kůži. Pokud chtěl v zemi otevřít diskusi, povedlo se. Potrefená husa se dosti silně ozvala........ ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hodně smutný film o tom, co se dělo v Irsku asi tak zhruba před 50 lety. Dívky, aniž by něco hrozného provedly byly mnohdy proti své vůli posílány na " převýchovu " do kláštera, kde však nacházely mnohdy jen tvrdou práci, hrubé zacházení a řeholi, která trvala mnohdy po řadu let. Pokud je tento příběh opravdu pravdivý, tak pobyt v tomto zařízení musel být naprosto zničující, hlavně na psychiku, tehdy úplně mladičkých dívek. A málem bych zapomněl na Geraldine Mcewan, ta totiž dokázala, že to není jen ta naprosto pohodová slečna Marplová, jak ji zná většiny lidí. Její matka představená byla naprostým ztělesněním zla, v zařízení, které mělo poskytovat úplný opak. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Výborne, tlieskam-NECH ŽIJE KATOLíCKA CIRKEV!!! A aj všetky ostatné jej podobné! Vymývanie mozgov bravúrne dovedené k dokonalosti. Nepripomínalo vám prostredie nápravného zariadenia chvíľami koncentračné tábory? SPOILER Vynikajúca scéna s útekom, veľmi som dievčatám držala palce:) Aj som sa pri nej zasmiala. Hold, odvaha sa vypláca! SPOILER Musela by som sa naozaj zo široka rozpísať, keby som chcela vyjadriť všetky svoje dojmy, najviac asi prevláda hnev a smútok. Viac nebudem prezrádzať, rozhodne sa oplatí pozrieť. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • V roce 1996 byl zavřen poslední Magdalenský domov. Dodnes se katolická církev za Magdalenské domy neomluvila ani chovankyně nekompenzovala. (Amplifier)
  • Režisér Peter Mullan napsal Padlé ženy poté, co ho inspiroval dokument Channelu 4 Sex in a Cold Climate. (Amplifier)
  • Sám režisér Peter Mullan byl šokován, když zjistil, jak drsné ve skutečnosti bylo to, o čem se rozhodl natáčet. (Amplifier)

Reklama

Reklama