Reklama

Reklama

Vlkodlak: Noční lovec

(TV film)
  • USA Werewolf by Night (více)
Trailer 1

VOD (1)

Za temné a ponuré noci se ze stínů vynoří tajná skupina lovců monster a po smrti svého vůdce se shromáždí ve strašidelném domě prastarého rodu. Při podivném a děsuplném vzpomínání na vůdcův život jsou lovci vyzváni k tajemnému a smrtonosnému soupeření o mocnou relikvii. Čeká je noční lov, který je nakonec přivede tváří v tvář nebezpečnému monstru. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento Giacchinov love letter starým gotickým hororom, sa akosi nepozdáva ako homage. Chce byť ale nieje, možno pár úvodných minút. Potom ale nabehne moderná forma, oblečená do ČB hávu, vydávajúc sa za niečo, čo dobíjalo kinosály pred desiatkami rokov. Je to proste cítiť rokom 2022. Nápad dobrý a aj forma ušla, ale niečo, čo sa napr. podarilo snímku THE ARTIST, čiže opäť previesť na plátna kín starobilú formu filmu, sa v tomto prípade nekoná. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Preboha čo bolo. Mám rád klasické monštrá a rád si pozriem vlkolaka v akcii, ale toto bol čistý otras. Marvel nám tento krát ponúkol 50 minútový špeciál, pri ktorom sa nudil ako prasa. To, že si to natočil hudobný skladateľ, ktorý pre Marvel filmy skladal napríklad hudbu do Spidermanov je pekne, ale výsledok stál za prd. Oceňujem čiernobiely obraz a zopár scén, to je tak všetko. 40% - 2* ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Má to pěkně vykreslenou atmosféru jak z počátků hororové filmografie. Jeden malý problém jsem měl s monstrem/mazlíčkem, který byl trochu moc dětsky roztomilý a to mi tam nesedělo. Taky se tam mohlo víc zabíjet a víc hororovat. Ale jinak to byla docela zábavná jednohubka, možná i dvouhubka... a čekám, jestli tomu přibude nějaký bratříček nebo sestřička. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

V rámci Marvel tvorby značne originálny špeciál, ale odmietam nad tým žasnúť iba preto, že je to čiernobiele. Farebná štylizácia napodobňujúca hororové snímky z 30. rokov minulého storočia síce pôsobí v rámci pestrofarebného Marvelu sviežo, ale viac menej ostalo iba pri tých farbách. Nepracuje sa tu nijako zvlášť so strihom, kamerou, maskami alebo čímkoľvek iným čoby malo pripomnať tridsiate roky. V jadre je Werewolf by Night totiž klasická Marvelovka s typickými nadužívanými CGI trikmi (škoda, tu sa priam žiadalo použiť masky ako v starých filmoch), typickým humorom (záverečná diskusia medzi vlkolakom a monštrom sťa by vypadla z Thora), a nejakou to akciou v menšom merítku, akurát tentoraz v o niečo kratšom a oveľa lacnejšom prevedení. Ako päťdesiatminútovka fajn, neškodné, ale nechcem si to predstaviť v celovečernom, nebodaj seriálovom formáte, hlavne keď tá stredná časť drhla čo sa týka tempa už v takomto krátkom prevedení. CELKOVO: 6/10 ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Krásný komiksový a hlavně MCU experiment, který je tentokrát dotaženo dokonce. Giacchino ukazuje, že není jen talnetovaný skladatel ale i filmař a hned několik sekvencí, scénerii a hrátek s nasvícením mě dostalo. Gael García Bernal si mě svým podáním Jacka Russela získal a celá tahle nakousnutá část světa Marvelu mě velice zaujala. Prosím pokračujte v tom a v podobných šlépějích. Kouzelná atmosférická záležitost, která má silnou vizi! Těším se na další poodbné projekty ať už od marvelu nebo Giacchina. Pocitvých, zasloužených a silných 8/10! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (13)

  • V momentě, kdy se barvy změní z černobílé na barevnou, zazní z desky píseň „Somewhere Over the Rainbow“. Jedná se o odkaz na Čaroděj ze země Oz (1939), kde Dorotka (Judy Garland) projde do barevného světa Technocoloru. (Wade Wright)
  • I přes vizuální feeling starých klasik byl film natočen na digitální kamery a byl použit černobílý filtr. (NiWi)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

První reakce chválí novou unikátní marvelovku

První reakce chválí novou unikátní marvelovku

27.09.2022

Oceňovaný skladatel Michael Giacchino (Ztraceni, Star Trek, Válka o planetu opic) musí být s Kevinem Feigem velký kamarád, nejenže totiž od šéfa Marvelu dostal šanci natočit svůj režijní debut jako… (více)

Reklama

Reklama