Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Výborná oldschool situačná komédia o láske k filmu. A nakrútená s rovnakou láskou! Skvelé vypointované gagy, výborné dialógy, bohovskí herci (Eddie Murphy podáva životný výkon!), originálny dej a hlavne dokonalá réžia, ktorá precízne časuje vyvrcholenie každého vtipu. Steve Martin z času na čas dokáže napísať absolútne brilantný scenár. Jedna z najlepších komédií, aké som videl. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá komedie, ve který Eddie Murphy ukázal, že když nehraje v píčovinách typu Zamilovaný profesor, tak se na něj dá i dívat. Steve Martin dal zase aspoň na chvíli zapomenout na všechny ty jeho nepovedený pokusy o vážnější role a různý trapný účinkování v rodinnejch filmech a naopak připomenul starý dobrý časy, kdy hrál např. v komediích Letadla, vlaky a automobily nebo Moje modré nebe to, co mu jde nejlíp. Pokud jste příznivci Steva Martina, tak si tuhle (podle mě) trochu nedoceněnou komedii nenechte ujít. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova strestena a moderni variace na Eda Wooda, ale pobavit se u toho da perfektne. Pribeh je docela originalni, jsou tu zajimavy napady, par perfektnich vtipu a Eddie je v dvojroli dokonalej, hlavne coby Jiff. Sice ke konci uz nepatrne dochazi napady a konec je klasickej happy-end, ale ja se celou dobu perfektne bavil. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Silne béčková komédia, ktorej humor často balansuje na hrane trápnosti. Najlepší na filme je originálny nápad o nakrúcaní filmu bez toho, aby o tom hlavná hviezda filmu vedela. Z toho potom pramenia rôzne zábavné situácie. Výborná bola "hororová" scéna v garáži, škoda, že podobných scén neprináša film viac. Eddie Murphy príšerne prehráva, je cítiť, že svoje krátke hviezdne obdobie z 80. rokov má už za sebou. Steve Martin je zase, povedal by som, etalón trápnosti. Filmu sa nepodarilo rozvinúť slušný potenciál námetu. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Mírnější doladění a byl bych ochotný tam těch 5* klidně nasadit. Originalita rozhodně nejde stranou, možná že námět a základní děj jsou obyčejné, ale průvtipné události obmotané kolem toho jsou geniální. MÍSTY JSEM SE KLÁTIL K ZEMI SMÍCHY!!! Opravdu některé pasáže jsou nesmírně okořeněné. Pár pravdivých faktů+Steve Martin a k tomu mu sekunduje perfektní Eddie Murphy = Trhák pana Bowfingera. -8/10- ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)
  • Bowfinger má vo svojej pracovni plagát k Wellesovmu filmu Touch of Evil (1958) a tiež k fiktívnemu filmu Yugo Story. (BlackTom)

Reklama

Reklama