Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

necisty 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem to sice jen jedním očkem, ale i tak mě to potěšilo. Je to dobrý a srandovní film, ale nad ničím jsem zde nežasl, má to zkrátka jen pobavit. Je ale pravda, že chvilkami jsem hleděl na kvalitní herecké výkony a tak je možné, že kdybych si to někdy náhodou pustil celé a plně se soustředil, tak bych ty 'zajímavé techniky' pro natočení trháku ocenil ještě 4. hvězdou. Dnes ale zůstaneme na 3. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Výborná oldschool situačná komédia o láske k filmu. A nakrútená s rovnakou láskou! Skvelé vypointované gagy, výborné dialógy, bohovskí herci (Eddie Murphy podáva životný výkon!), originálny dej a hlavne dokonalá réžia, ktorá precízne časuje vyvrcholenie každého vtipu. Steve Martin z času na čas dokáže napísať absolútne brilantný scenár. Jedna z najlepších komédií, aké som videl. ()

Reklama

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Kam se poděla režisérská lehkost Ozových filmů? Eddie Murphy v opětovné multi(dual)roli je opět otravný. A Steve Martin psal snad scénář v mentálním deliriu. Herecky se sice snažil, ale jeho síla je v inteligentním humoru, ne v takové taškařici. A Heather Graham charakterizovala herečku jako bezcitnou kurvu,která se lepí jen na toho,kdo jí pomůže nahoru. Jsem možná naivní, ale věřím, že ne každá udělala kariéru přes postel Stevena Spielberga. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jeden z ála filmů, na něž mě, po letech naprosté absence vědomí o jeho existenci, nalákal trailer. A nebylo to špatné, svým způsobem poměrně originální, s nějakým tím ostrým prstem, píchajícím kolem sebe (sekta a její vliv na celebrity). Bylo to zábavné, ale nejvíce mě překvapilo, že všechny, včetně zřejmě hlavního taháku filmu, tedy Eddieho murphyho, s přehledem převálcovala skvělá Heather Graham. S její postavou bych rád někdy točil film. 3.5* ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Silne béčková komédia, ktorej humor často balansuje na hrane trápnosti. Najlepší na filme je originálny nápad o nakrúcaní filmu bez toho, aby o tom hlavná hviezda filmu vedela. Z toho potom pramenia rôzne zábavné situácie. Výborná bola "hororová" scéna v garáži, škoda, že podobných scén neprináša film viac. Eddie Murphy príšerne prehráva, je cítiť, že svoje krátke hviezdne obdobie z 80. rokov má už za sebou. Steve Martin je zase, povedal by som, etalón trápnosti. Filmu sa nepodarilo rozvinúť slušný potenciál námetu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Bowfinger má vo svojej pracovni plagát k Wellesovmu filmu Touch of Evil (1958) a tiež k fiktívnemu filmu Yugo Story. (BlackTom)
  • Eddie Murphy přijal tuto roli, až když slyšel, že bude pracovat se Stevem Martinem. Eddie je totiž Stevenův velký fanoušek. (viperblade)
  • Film se natáčel v Pasadeně, v Santa Monice, v Burbanku, v Hollywoodu, v Ingelwoodu, v Beverly Hills a v Long Beach v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama