Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý rozpráva o nadšencoch filmového umenia, len trocha v iných podmienkach. Trochu mi to splývalo so všednými home-movie pokusmi - a práve to robí tento kúsok milým a zábavným. Keď človek nevie prísť na to, čo je to zázračné plus v nejakom filme, pravdepodobne to bude Terence Stamp... Aj komiksový nepodarok Elektra sa oplatí pozrieť kôli jeho 30 sekundovému billiardovému výstupu :D (mimochodom je to v 38. minúte) ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Komedie o tom co mi tu vlastně děláme. O filmových nadšencích, pro něž je film smyslem života a pokud ne tím hlavním, pak určitě jedním z nejdůležitějších. Po posledních filmech Eddie Murphyho a vlastně i Stevea Martina jsem trochu tušil, že to nebude vtipné, ale spíš trapné. O to víc mě překvapilo, že tomu tak není. Frank Oz natočil svižnou a především zábavnou komedii. Komedii bez buranského humoru, bez nechutností, ale přesto hodně vtipnou. Každý kdo si jen zkusil natočit svůj amatérský filmeček, nebo každý kdo o tom snil, těm všem musí být tenhle film obzvlášť blízký. A jednou až budete točit kinotrhák, pak si všimněte tváře Stevea Martina na konci promítání. Toho užaslého výrazu jak se jeho sen stal skutečností, jak diváci tleskají a nadšeně kvitují jeho dílo, jak sám pociťuje kouzlo filmu se vším co k tomu patří. Nebýt film jedním ze smyslů mého života a nebýt do něj tak zapálený, možná bych tuhle komedii zařadil do průměru. Ale proto, že přesně ukazuje to o čem sní každý filmový fanoušek, to mě utvrzuje v mém 4hvězdičkovém ohodnocení. Tahle nějak asi točí Rodrigues, za pár šupů přenáší svou vizi až na stříbrné plátno. Jen na to asi neodchytává své bratry mexické uprchlíky :o) ()

Reklama

Compadre 

všechny recenze uživatele

když jsem viděl, že v Trháku pana Bowfingera hraje Steve Martin, říkal jsem si, že nejspíš půjde o úplně neškodnou rodinnou komedii, ale na poměry tohohle herce byla tahle sranda dravá až dost :). spíš by mi do role režiséra, co točí s celebritou, která vůebc netuší, že hraje v jeho filmu, padnul takový mizera jako třeba Billy Bob Thorton...ale nevadí..Martin obstál moc dobře. Nápad je sám o sobě špičkovej, je tu spousta hlášek, výbornej Eddie Murphy, krásná a nymfomanská Heather Graham a vůbec všechno...Ps: "Výborný, tak si tu scénu s líbáním sjedeme ještě jednou a prosil bych bez erekce.." :))) ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Jedinečné komediální setkání dávajíc dohromady duo Steve Martin a Eddie Murphy. Leč si každý z nich potrpí na vtipu, tak nic jako Trhák pana Bowfingera ještě neukázali.. Příběh o zapadlé krachující produkční společnosti točící nejvýš éčkové kousky, která se rozhodne konečně obrátit chod k lepšímu.. Bobby Bowfinger, šéf společnosti, vezme nápad svého účetního za přelomový a rozhodne se ho zvěčnit, do hlavní role obsadí herce, který vůbec neví, že v tom hraje a na jeho účasti stojí všechno ostatní. A než tohle řešit, rozhodne se Bowfinger svůj film natočit s hercem tajně, kdy ani neví, že je součástí natáčení.. Za 2184 dolarů se dá natočit trhák, ostatně přece za tuhle cenu se točí všechny filmy po odečtení pár položek.. Skrytá kamera umí skandálně překvapit, ale aby její soubor nahrávek dal dohromady celistvý film, to může dokázat jen Bowfinger.. Série filmařských kratochvílí, kdy všechny běžné produkční problémy musí Bowfingerův tým řešit za minimální náklady nabízejíc tak plejádu kreativních nápadů.. No smál jsem se. Je to sice vtip, ale každý kdo někdy něco zkoušel natočit ví, že se to dá dělat i za mnohem méně.. 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celková myšlenka se mi i po letech líbí a je hezké, že je možné udělat něco takového, funkčního, natočit film s hercem, aniž by věděl, že je hlavní postavou. Jenže si myslím, že bylo možné z tohohle vytřískat trochu víc než jen dvojroli pro Eddieho Murphyho, který se v té druhé v podstatě jen pitvoří. Potenciál to mělo větší. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)
  • Film se natáčel v Pasadeně, v Santa Monice, v Burbanku, v Hollywoodu, v Ingelwoodu, v Beverly Hills a v Long Beach v Kalifornii. (rafix)
  • Eddie Murphy přijal tuto roli, až když slyšel, že bude pracovat se Stevem Martinem. Eddie je totiž Stevenův velký fanoušek. (viperblade)

Reklama

Reklama