Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nevrlá samotářka si poklidně žije jenom se svým psem. Když ale za bouře sousedům někdo unese dcerku, pustí se do boje proti přírodním živlům i vlastní temné minulosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Anca Foerster ako reziserka  proste na to nema. je to babracka a to uplne seriozne. Hlavna herecka Allison Janey /Vlk 1994, American beauty 1999/ nema na herecky typu Sigourney Weaver alebo Linda Hamilton -  a ana rozdiel od Weaver ani nevie hrat.   Unos dcery je dnes  uz hodne slaboduchy namet na film, Pista Segos by vedel hovorit. Anie tie dialogy vela rozumu nepobrali. mam rad ale ked sa postavy potacaju bahnom cez les. Najlepsie ked este ten les je plny mokreho snehu s blatom. Tak za to aspon 30 % ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Lou je starší žena skrývající tajemnou minulost. Je samotářka a společnost jí dělá jen její čtyřnohej přítel Jax. Jednoho krásnýho dne(on zase tak krásnej den nebyl měla přijít bouře) se Lou rozhodne skoncovat se životem. V tom jí ale do baráku vtrhne sousedka(podnájemnice) Hannah s tím, že její údajně mrtvej manžel unesl její dceru Wee. Díky bouři je telefon hluchej a tak nezbývá nic jinýho než aby se Lou společně s Hnnah vydali po stopách únosce sami. Postupně na povrch začne vyplouvat Louina tajemná minulost(na povrch vyplavou i další skutečnosti), která jak se časem ukáže jim bude jen ku prospěchu věci. Únosce(manžel Hannah) není totiž žádný ořezávátko ale bejvalej člen armády specializující se na výbušniny. No nevím, nevím jestli se tenhle Old Schoolově laděnej film trefí do chuti dnešním rozežraným mainstreamovým divákům. Nejspíš ne. Mě tenhle snímek ale bavil. Má to svou atmosféru je to napínavý místy i akční a sedlo mi i herecký obsazení. Zejména pak Allison Janney v roli Lou. Která se své role zhostila výborně a hlavně uvěřitelně. Slabší 4hvězdy. ()

Reklama

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad staršia pani Lou byvajuca sama v lese, v skutočnosti akčná babka s výcvikom CIA, ktorá pomáha hľadať susede unesenu dcéru. Twist v polke filmu je dosť lacný. Súboje sú drsne napríklad ten v zrube a postavy sú celý čas promočné do nitky. Film chcel byť niečo viac ako sa vo výsledku podarilo. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Je hodně filmů, kde je hlavní akční / badass hrdinkou ženská. Ale málo těch, kde je to stará zešedlá pořádně nasráná šedesátnice. Ta celej film zvedá hodně nahoru a v jistým směru mi připomněla Sáru Connorovou z Dark Fate. Film bohužel občas trpí na nudu, ale opravdu si nezaslouží 55% jako je na CSFD. Za mě si dejte, super Drama / Thriller. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(77/2022) / Musím začať starým, na Netflix celkom dobré. Ako vždy všetko je to také instantné, bez skutočného napätia, príbeh obstojný, herci dostačujúci. Taký, zvláštne povedané, nedeľný thriller k žehleniu. Čo celkom funguje je pochmúrna, upršaná atmosféra ostrova. Inak neviem, či z dlhodobého hľadiska to bude Netflixu stačiť produkovať takéto nevýrazné kúsky. (6/10) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Ačkoli se děj filmu odehrává na ostrově Orcas (největší z ostrovů San Juan ve státě Washington), ve skutečnosti se natáčel na ostrově Ucluelet na jižním pobřeží ostrova Vancouver (Kanada). (Johnny.ARN)
  • Únosci mají na hlavě noční vidění, které je sice v roce 1986 možné, ale velmi vzácné, a bylo by obtížné jej získat. Do poloviny osmdesátých let se jich moc nevyrábělo. Zobrazený model je verze PVS-7, která se vyráběla až v 90. letech. Ačkoli sdílí název modelu, PVS-7A, který existoval od roku 1982, vypadal zcela jinak, měl mnohem větší objektiv, jiné spínače, jiné baterie a bateriové pouzdro atd. Vyobrazené „brýle“ (ve skutečnosti „dvouoké“ noční pozorovací přístroje neboli NOD) v té době neexistovaly. (Johnny.ARN)
  • Lou (Allison Janney) a Hannah (Jurnee Smollett) přejdou řeku po částečně visutém laně s dřevěnými schůdky, když Lou a poté Hannah ztratí rovnováhu, spadnou a sklouznou po bahnitém náspu. Později jdou až na břeh vody a ani jeden z nich nemá na džínách, bundách, botách ani ve vlasech bláto, přestože Lou do něj dopadne obličejem dolů. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama