Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (268)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Partička maršálů si zasloužila víc pozornosti, než měli v Uprchlíkovi, což je fajn. Co už není tak fajn, tak ta podezřelá podobnost - falešné obvinění, převoz vězňů, pokus o útěk a následná nehoda, očištění jména, odvážnej skok z budovy na vlak (jak odvážnej skok z přehrady). Zajímavé bylo, že Wesley Snipes nebyl obyčejnej občan, ale postupně zjištujeme jeho roli v nějaké konspiraci a taky dlouho nevíme, jestli není opravdu hajzl, protože se s tím moc nesere. Bohužel když se pak objevil v převleku s parukou, kterou jakoby ukradl Vincentu Vegovi, zůstal jsem na něj v šoku hledět, chch. Přesto mě to ale docela bavilo... je to takovej průměrnej akční snímek. Možná bych se nezlobil i za další pokračování, ale přežiju i bez něj. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Upozornění! Komentář může být lehce politicky nekorektní a může obsahovat bojler! Ptákovina Šerifové je věrná kopie filmu Uprchlík a ačkoli byste si nejspíš řekli, že se průběh bude alespoň trochu lišit, pletete se. Bohužel, tady to neplatí. Scénář prakticky přes kopírák, jen jeden obrovský rozdíl tu skutečně je. Černochovi byste nikdy nefandili při útěku, i kdyby byl nevinný. Obzvláště pak Snipesovi. Tedy.. co to plácám, chtěl jsem samozřejmě napsat, že tentokrát vězeň uprchl daleko rafinovaněji a dokonce z letadla! Jinak je to celé sterilní a nezáživné. Třeskutě vtipné hlášky Sama Gerarda už znáte z předchozího filmu, takže stále čekáte na něco nového, ale když se v obou filmech nahání zločinec, asi to o moc jiné být nemůže. Zkrátka, ve vyloveném rybníčku nahazuje už jen blbec. Tak honem natočte ještě pár filmů, neboť dopravních prostředků tu ještě pár máme a Tomy Lee stárne velice rychle. Osobně jim však nedávám mnoho nadějí na úspěch, neboť kvalita jde očividně rapidně dolů. 50% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Uprchlíka už sice není tak dobré jako jeho předchůdce, ale i tak jde o slušný průměrný film. Je poněkud drsnější – je tu i více mrtvých – samotná zápletka má být propracovanější, nicméně ani to nezaručí úspěch. Ten byl totiž v „jedničce“ dán hlavně přítomností H. Forda, který společně s Tommym Lee Jonesem Uprchlíka neskutečně táhli svými hereckými výkony. Tady zůstal jen představitel šerifa a Wesley Snipes zas tak výborný herec není. Není ani špatný, ale jeho postava prostě neměla takové charisma. Bohužel tady půjdu s finálním hodnocením dolů, protože film jako celek je prostě průměrnou podívanou. Rád se na něj zase někdy podívám, ale rozhodně mezi moje TOP oblíbence patřit nikdy nebude. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Šerifové jsou skvělý film, který tentokrát nestojí ani tak na postavě uprchlíka, ale hlavně na Lovci Samu Gerardovi. Příběh je tentokrát záhadnější než v Uprchlíkovi a míří až na nejvyšší místa tajných služeb USA. Akční scény jsou špičkově natočené, obzvlášť honička v bažinách je nezapomenutelná - některé záběry by stálo za to zvěčnit jako fotografie (nebo spíš plakáty). Pro mě rozhodně klasika a příklad dobře natočeného thrilleru - tak jako "první díl". Jo a hudbu dělal Jerry Goldsmith;) 80% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jelikož mě už originál neoslnil, nepřijde mi tenhle spin-off až tak špatný. V popředí se tu ocitá Sam Gerard-výborný Tommy Lee Jones, takže až tak nevadí, že nový uprchlík-profík nevzbuzuje ani zdaleka tolik sympatií jako ten starý-obyčejný člověk. Sice tomu chybí nějaká zapamatovatelnější akční scéna, ale je to dost hektické, aby se člověk většinu času nenudil a osvěžuje to i zápletka s tajnou službou. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Stuart Baird použil skutočných pilotov namiesto hercov, aby dodal autentickejší pocit. (Arsenal83)

Reklama

Reklama