Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (268)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání s filmem A.Davise, který je ve všech aspektech alespoň o třídu výš. Vidím to asi tak. Zatímco v jedničce Chief Deputy Marshal Samuel Gerard zahajuje akci slovy: „Poslouchejte, vážení! Uprchlík je na útěku asi 90 minut. Průměrná pěší rychlost v terénu bez zranění je 4 míle za hodinu. Tím vzniká rádius 6 mil. Od každého z vás chci, abyste prozkoumali centimetr po centimetru všechny čerpací stanice, sklady, farmy, kurníky, chlívky a psí boudy v daném okolí..“, tak v U.S. Marshals mohl klidně pronést prosté: „Nechte ho jít..“ ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Při jedné banální automobilové nehodě je zraněn Mark Roberts (Wesley Snipes). V nemocnici se ale zjistí, že Mark vystupuje pod falešnou identitou, a patrně jde o dvojnásobného vraha z jednoho nevyřešeného případu z New Yorku. Při jeho převozu (přeletu) do vězení ale dojde k havárii, a Markovi se podaří uprchnout. To ale nemůže nechat šéf týmu US Marshalls, Samuel Gerard (Tommy Lee Jones) jen tak, a vydává se na dlouhé pronásledování. Ale během akce se začínají objevovat nové souvislosti, které ukazují, že pachatelem mohl být i někdo jiný ... Po fenomenálním úspěchu Uprchlíka se Tommy Lee Jones rozhodl vstoupit do stejné řeky znovu, jen s jiným "Uprchlíkem". Harrisona Forda vyměnil za Wesleyho Snipes, a jedeme dál - je ale pravda, že Šerifové jsou mnohem akčnější a spletitější, nicméně i tak jakoby svému bráškovi z oka vypadli. Tommy Lee Jones jako hlavni polda je skvělej a Wesley Snipes mu taky odstudu nedělá. Fajn kousek, pokud máte chuť na příjemnou akčňárnu... ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Hollywoodský prefabrikát. Wesley Snipes s jehněčím výrazem „Byl jsem zneužit k tajné operaci“ mě hrozně štval a přál jsem mu aspoň 25 let natvrdo. Za naivitu a za to samoúčelné, rádoby dramatické slaňování po fasádě věžáku při instalaci kamery, kterou by normální člověk v klídku umístil v okně na parapet. Pěkná havárie letadla sice potěšila a propagátor pistolí značky Glock, policejní buldog Tomy Lee Jones odvedl svou práci dobře a jako kulomet na své podřízené chrlil záplavu (v reálu nesplnitelných) rozkazů, aby mu nevychladli, ale i tak - lehce zapomenutelný film. A zatímco Uprchlík opravdu prchal (a já s ním), tohle dílko se prostě jen mrcasí kolem a jen občas někam zbůhdarma popoběhne. ()

Seag 

všechny recenze uživatele

Ked to mam porovnat s utečencom tak je tento výtvor lepší. Poviem prečo: Viac akce, viac vzrušenia, scénar je o vela nápaditejší a dobrá zápletka Len ma štve že nikto neocenil Tom Wooda (Newman) . Ani ho tu nemajú. Tommy lee je skvelý. Vyzerá namyslene, ale to sa mi na nom páči. časť v ktorej zabili Newmana ma pravdu povediac dojala a zároven aj mrzela. Dávam ***** hviezd ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Partička maršálů si zasloužila víc pozornosti, než měli v Uprchlíkovi, což je fajn. Co už není tak fajn, tak ta podezřelá podobnost - falešné obvinění, převoz vězňů, pokus o útěk a následná nehoda, očištění jména, odvážnej skok z budovy na vlak (jak odvážnej skok z přehrady). Zajímavé bylo, že Wesley Snipes nebyl obyčejnej občan, ale postupně zjištujeme jeho roli v nějaké konspiraci a taky dlouho nevíme, jestli není opravdu hajzl, protože se s tím moc nesere. Bohužel když se pak objevil v převleku s parukou, kterou jakoby ukradl Vincentu Vegovi, zůstal jsem na něj v šoku hledět, chch. Přesto mě to ale docela bavilo... je to takovej průměrnej akční snímek. Možná bych se nezlobil i za další pokračování, ale přežiju i bez něj. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Mark J. Sheridan (Wesley Snipes) nosí hodinky značky 1996 Swatch Irony Chrono "Vernissage" YCS101. (dyfur)
  • Robert Downey Jr. nemal rád prácu na produkcii a v rozhovore krátko po uvedení o filme povedal: „Je to možno najhorší akčný film všetkých čias, a to jednoducho nie je dobré na udržanie dobrej duchovnej kondície." (Arsenal83)

Reklama

Reklama