Reklama

Reklama

I Saw the TV Glow

  • Kanada I Saw the TV Glow
Trailer

Obsahy(1)

Dva teenagery sblíží láska k nadpřirozenému televiznímu pořadu, který je však záhadně zrušen. (tribican)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

maddy 

všechny recenze uživatele

Uf, tak takto sme sa už dlho so žiadnym filmom neminuli a tie nadšené recenzie na RottenTomatoes fakt nechápem. I Saw the TV Glow je priam definícia do seba zahľadenej indie vyhoneniny, ktorá absolútne nefunguje ako horor, ani ako dráma. Občas sa síce vyskytne náznak nejakej podivnej mystery atmosféry, ale Jane Schoenbrun to celé, podobne ako v jej predošlom nefunkčnom filme, nevie vôbec ukočírovať. Pre mňa je len najmenej zaujímavejšou súčasnou "hororovou" režisérkou, ktorej režíjnu kariéru nemienim ďalej viac sledovať. Neucelené, nezaujímavé, rozhádzané vo svojom rozprávaní, v tom čo chce filmom vlastne povedať, s množstvom odbočiek a tém, ktoré nikam poriadne nevedú iba naťahujú stopáž, ale celé sa to pritom po celý čas tvári strašne dôležito, ako keby Schoenbrun točila ten najkultovejší film za tento rok. 100 minút utrpenia a to inak indie tvorbu preferujem. CELKOVO: 3/10 ()

YumiOkami odpad!

všechny recenze uživatele

když jsem si poprvé přečetla popis k tomuhle filmu, vzpomněla jsem si na creepypastu candle cove. ta je o tom, že několik dětí sleduje podivnou show a poté se v dospělosti pídí po tom, jestli jí viděli i ostatní. nakonec se ale ukáže, že všichni sledovali jen zrnění televize - žádná show neexistovala. no.. tohle jsme v tomto veledílu neviděli. začátek mě ještě zajímal, pak se to změnilo v sračku, která nedávala smysl. od jane schoenbrun se mi jakžtakž líbil její předchozí film "we're all going to the world's fair", kde scénář dával smysl, bylo to zajímavý a taky mě to i vyděsilo. při psaní tohohle scénáře to asi přehnala s kokainem nebo co. dívala jsem se, jestli tomu někdo dal odpad, ale bohužel budu první. tak třeba někdo si kvůli mému odpadu ušetří hodinu a čtyřicet minut jejich drahocenýho času. EDIT: aha, takže jsem to nepochopila, protože nejsem trans. no nevadí. ()

Reklama

konugetka 

všechny recenze uživatele

Píšu recenzi jen abych vyvážil to příšerný hodnocení tohohle filmu. Nemyslím si, že nálepka horor k tomuhle filmu sedí. Lidi, kteří mu vytýkají, že to nebylo dostatečně děsivý, jsou jen pravděpodobně ovlivněný očekáváním hororu. Pro mě to ale vlastně horor byl, i když ne ten typický A24 horor, kteří někteří možná očekávali. Nazval bych to komfortním hororem. Takový horor, ve kterém naleznu svůj vlastní strach a i když je nepříjemný, soucítím s ním a díky tomu v tom naleznu komfort. Horor o plynutí času a života a o tom, co je reálné a co není, jak jsou naše vzpomínky časem zkreslené a nemůžeme se spolehnout na vlastní mysl. Moment takový, jaký je v tento okamžik už nikdy nebude existovat, protože naše mysl ho přetvoří. Jak se můžeme spolehnout na cokoliv? Tenhle film mě donutil přemýšlet nad spoustou otázek. Zároveň jsem si opravdu užil vizuální i hudební a zvukové zpracování, film je zaplavený barevnou děsivou nostalgií. Mohl jít víc do hororu typu creepypasty candle cove, ale autorka se očividně rozhodla jít jiným směrem. A když tento směr akceptujete a ponoříte se do něj bez očekávání 100% hororu, je to skvělý zážitek. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Monotónní, stagnující a únavná nestrávitelná Art Sračka, kde nejvíc creepy na celém filmu je tlama hlavního hrdiny. Žádný pořádný scénář, žádné zajímavé postavy, žádná hororová scéna, ohyzdný vizuál, tady je špatně prostě úplně vše. Jeden z nejhorších overhyped počinů, co jsem letos viděl.  The PInk Opaque- The Tv Show that will steal your time. 2/10. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| A24 | Veľa nápadov som viac-menej pochopil, zvuk, kamera a soundtrack absolútne super, miestami fakt šťavnatá réžia, ale takýto nič neriešiaci záver som fakt nečakal. Aj celkovo mi prišlo, že to nadhodené témy z prvej polovice stopáže nevie ukočírovať v druhej, fakt som cítil istú neistotu scenáristu, ktorému hlava funguje na plné obrátky a je z toho nadšený a na konci sa ukáže, že je to aj jeho najväčšia nevýhoda. Viac TU. | Hodnotenie: 6/10 | ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Škola vo filme sa volá Void High School (VHS), čo je odkaz na to, že VHS kazety hrajú vo filme významnú úlohu. (Arsenal83)
  • Jane Schoenbrun si objednala 16 originálnych piesní od jej obľúbených skupín pre soundtrack k filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama