Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Otázka chleba a smrti

(TV film)
  • Česko Otázka chleba a smrti (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 2008, 30 min

Obsahy(1)

Díky pochybnému štěstí mají pekaři Wallace a Gromit plné ruce práce. Někdo likviduje všechnu jejich konkurenci v okolí a je tak jen na nich, aby co nejdříve doručili čerstvé pečivo až do schránky. Vše se ještě zkomplikuje, když se Wallace zamiluje a přenechá veškerou starost o pekárnu na Gromitovi. Ten tak nestíhá hlídat svého pána, i když tuší, že nebezpečí je blízko… (Němi)

(více)

Recenze (103)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Zase dovedeno k dokonalosti. Udivující je, jak má Park nakoukané žánry a hraje si s nimi (opět) i s diváky. Trochu mě děsí ta představa, že ví přesně jak budu reagovat, jak se budu u jednotlivých scén cítit. Park je skutečným inženýrem kinematografie, který by mohl vyučovat jak přesně jednotlivé filmařské postupy fungují. 80 % ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Slabší než Nesprávné kalhoty, ale jen O chloupek, takže s hodnocením níž určitě nepůjdu. Tenhle kraťas má totiž skvostné téma a zpracování je opět naprosto špičkové. Je tu hromada báječných nápadů, fantasticky funguje humor i napětí a ohromně funkční pro každého bez rozdílu věku. A závěr je opět mimořádně dramatický. Vůbec nevadí, že je to celé ani ne tak předvídatelné, jako spíš naprosto jasné, ale to v případě WaG opravdu vůbec není podstatné. 95%. Úžasná půlhodina. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další Gromiťárna, které nechybí nic z předchozích výborných věcí...a to je právě problém, protože dějově je to v podstatě totéž co jsme viděli v O Chloupek a Nesprávných Kalhotách, a tentokrát navíc Gromit od začátku ví úplně všechno a Wallace až do konce neví ale vůbec nic. No a k tomu máme nádavkem plastelínou machnu, která je tak ukrutně nesympatická, že to snad ani nejde vylíčit. Najdou se samozřejmě skvělé vtípky (scénka warm-hot-very hot je fakt monstrózní), ale už by to chtělo něco jinšího, pane Park. 70%, protože míň by byl zločin a víc zase zbytečné omlouvání zavedené značky, která vždycky měla na víc, než teď předvedla. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit se pustili do byznysu, vynálezce a starý mládenec zajistil mnoho vylepšováků a jejich pekařství tak prosperuje. Evidentně i proto, že byla řada jiných pekařů ve městě zabita. Zatímco Wallace má oči jen pro buchtičku Piellu (skvělá scéna u hrnčířského kruhu), Gromit se obává, zda není paníček v ohrožení. Parkovým filmům určitě prospívá kratší délka, i přes nánosy plastelíny jsou sakra dospělé a plné milých nápadů. Zavedená značka. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nick Park, Bob Baker .. 2Trellíno: Stejný koncept, stejně "otravné" hodnocení :-)) ___ Zajetá příběhová kolej stále dobře funguje a ač je zápletka celkem obyčejná (na Wallace & Gromit), tak very hot propečené finále, které vlastně nabíhá už pár minut po začátku, zvedá koutky úst opět do uspokojené čtyřhvězdičkové polohy. Bezchybná plastelínové preciznost, bezchybně vyjadřovanými emocemi oplývající Gromit a především skvělá režie spojená s hudbou. Třeba jednou Aardman studio odklepne, podobně jako Pixar, i hraný celovečerák - to pak teprve bude thriller. 75%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V příběhu je použito několik parodujících záběrů z filmu Vetřelci (1986). (Terva)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama