Reklama

Reklama

V adrenalinem nabitém remaku filmu z 80. let vezme bývalý bojovník MMA Dalton (Jake Gyllenhaal) práci vyhazovače v motorestu. Brzy se ale ukáže, že ne všechno je tak, jak se zdá být. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (314)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Gyllenhaal si na brucho prilepil tehly, lenže ako zápasník nakoniec vôbec nepôsobí. Tomu sa hovorí márna snaha, taká márna ako keď bobkový list Matovič kandidoval na prezidenta. Navyše oproti McGregorovi vyzerá Gyllenhaal v tvári nielen ako sušienka, ale ako keby šiel na casting na dokument o Dachau. Takže síce chcel vyzerať ako bullo, no zatiaľ vyšlo len na bulimika. Ale inak je to vo filme fakt jediný herec, no zápletka a bojové scény sú ako keby z komédie. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Ježiši čo sa zas komu nepáči? Veď je to jeden z najlepších akčných filmov roka. Jake Gyllenhaal je (zase) skvelý. Nahodil prekvapivo (?) kvalitnú kondičku. Osobne mám v obrovskej obľube akčniaky s hrdinom, ktorý to má od začiatku pevne vo svojich rukách a každému je jasné, že je nezabiteľný. Nielenže nemá strach postaviť sa presile, ale robí tak s pobaveným úškrnom na perách. Tu je to dotiahnuté do krásnej absurdnosti v momente, kedy tesne pred finále nie je zrazený na kolená súperom a nenasleduje trápna desaťminútovka, kedy filozoficky premýšľa a popritom sa fyzicky dáva dokopy, ale de facto sám dobrovoľne odíde, hoc je šanca, že by vyhral. Vie totiž, aké príšernosti sa začnú diať, ak sa nekonštruovateľne rozzúri. A tomu sa chce vyhnúť. Našťastie ho zaženú do kúta, takže to tam na konci vybúcha lepšie, ako Chuck Norris. Šialený Conor McGregor dostal relatívne malý priestor, ale to málo si pre seba kradne od prvého momentu. Ono je to vlastne feel good dvojhodinový film, kedy sa hlavný hrdina spoznáva s obyvateľmi mestečka, ktoré by malo byť nesmierne nesympatické (ústredný „motorest“ vyzerá ako niečo, čo kebyže mám v susedstve, tak sa každý deň modlím za to, aby do toho udrel blesk a do základov to vyhorelo), ale je to natočené tak „klamlivo“, že vám okamžite budú všetci sympatickí. Samozrejme kladné postavy. Režisér Liman následne robí všetko pre to, aby vám záporné boli krajne nesympatické a protivné. Akčné sekvencie sú tu priemernejšie (trochu divná fackovačka), tu výborné, občas drhne CGI (scénu s autom fakt nevystrihli?), občas je príliš vidno, že sa to síce snažili natočiť na jeden záber, ale nešlo im to. Scenár je plný klišé, ale zároveň každú chvíľu pribehne s osviežujúcim detailom (veľmi slabá rana päsťou na lodi, krokodíl, posedenie uprostred mora, vlak), takže to až tak neudiera do očí. Skvelá hudba. Toto kebyže vidím v kine, som nadšený. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Původní Road House(1989) s Patrickem Swayzem tu sice nemám ohodnocenej ale 100% jsem ho kdysi viděl. Moc si ho ale nepamatuju takže srovnávat tyhle dva filmy nebudu. Co napsat k tomuhle novýmu Road House? Vidět to asi tak před 20lety možná bych uchcával blahem. Dnes už mě tolik takovýhle filmy neberou. Dějově je to triviální a ani ty souboje(fighty) mě až tak neoslnily. Myslím si, že co se týče fightů jsou tu určitě lepší snímky. Jake Gyllenhaal nikdy nepatřil mezi moje TOP herce ale nevadil mi a myslím si, že své role se zhostil celkem dobře. Ikdyž největším tahákem tu stejně pro všechny asi byl Conor McGregor. Za mě jen 2hvězdy ale film si svoje diváky určitě najde. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná akční mlátička jak za starých časů. Originál jsem neviděl, tedy nesrovnávám, ale užil jsem si to velmi. Jake Gyllenhaal se na roli slušně vysekal a hraje velkého sympaťáka, který přijíždí na Floridu dělat vyhazovače do vyhlášeného baru, kde je problematická klientela. V baru jsem pracoval, takže prostředí mi bylo sympatické a slunečná Florida se všemi těmi Hawai košilemi byla top, úplně jsem se tam viděl, vlastně tu chyběly jen pořádné kočky. Překvapil mě humor, kde některé hlášky jsou fajn, především ten borec se zlomenou rukou pěkně válel a hezky film okořenil nástup Conora McGregora, který si roli psychopatického šílence vyloženě užívá a nezlobil bych se kdybych ho v podobně ikonických rolí villainů vídal častěji. Fighty jsou bez střihu, jsou hezky drsné a ikdyž lehce digitální, tak pořád hodně fajn. Mám tyhle filmy rád, bavilo mě to, nenudil jsem se, je to správně chlapské a odlehčené a ze sympatického prostředí. Mohly by takové žánrovky na Stream vycházet častěji. 7/10. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Původní film s Patrickem Swayzem je brán nějakým způsobem jako kult v USA. Musím se přiznat, že mě nějak zvlášť neosilnil a moc nerozumím tomuto statusu. Od remaku jsem přece jen očekával lepší akci a jakým způsobem se s rolí popere Conor, který měl už z šeptandy hrát větší roli a zároveň jsem znal útržky z natáčení kolem UFC galavečera. Co si budeme, nakonec to dopadlo hůř než jsem čekal a kromě ústřední dvojice je vše ostatní podprůměrné. Nezajímavé postavy, děj nemá hlavu a patu a cekal jsem nápaditější choreografii akčních bitek. UFC momentů je všeho všudy pět minut a to ještě způsobem flashbacků. Conor si jede blázna jakým v posledních letech je a role mu sedla jako prdel na hrnec. Dokážu si představit, že teď v akčních blockbusterech si střihne menší roličky záporáků. Jestli se Liman rozčiloval, že jeho film nešel do kin, ale rovnou na VOD, tak žehrá zbytečně. Těch světlých momentu je tam fakt málo a i když bych skrz Conora a Jake přivřít oči, tak  top neudělám, neboť většinu stopáže jsem se pronudil.......45% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (19)

  • Počas natáčania sa Jake Gyllenhaal nakazil stafylokokovou infekciou po tom, čo si porezal ruku na úlomku skla. (Arsenal83)
  • Reštaurácia vedľa kníhkupectva Stephena sa volá „The Double Deuce Restaurant“. Rovnako sa volal bar v pôvodnom filme Hrozba smrti (1989). (Arsenal83)
  • Ve 35. minutě je v motorestu za kapelou vidět pověšený banner Pilsner Urquell. (DerfelCadarn)

Související novinky

Hrozba smrti se dočká pokračování

Hrozba smrti se dočká pokračování

16.05.2024

Akční mlátička Hrozba smrti (Road House) v režii Douga Limana premiérovala na Prime Video před necelými dvěma měsíci a k dnešnímu dni přilákala k televizním obrazovkám už téměř osmdesát milionů… (více)

Reklama

Reklama