Reklama

Reklama

Blue Lock

(seriál)
Trailer 2
Animovaný / Akční / Drama / Sportovní
Japonsko, (2022–2025), 15 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Munejuki Kaneširo (komiks), Júsuke Nomura (komiks)

Scénář:

Taku Kišimoto

Kamera:

Jasuhiro Asagi

Hrají:

Tasuku Kaito, Sóma Saitó, Kazuki Ura, Júki Ono, Džun'iči Suwabe, Hiroši Kamija, Šúgo Nakamura, Rjúnosuke Watanuki, Aoi Ičikawa, Šója Čiba, Takahiro Sakurai (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(38)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (9)

Hromino 

všechny recenze uživatele

Blue Lock je příšerná hovadina a jedno z těch děl, u kterých naprosto chápu důvody jak pro 5*, tak pro odpad. Kdo by podobně jako já očekával, že to bude skutečně o fotbalu (tedy něco podobného jako nedávno skončivší Ao aši), ten by se šeredně zmýlil. Blue Lock je totiž v podstatě mix dvou vražedných ingrediencí: tou první je parodie na fotbal samotný, kdy na rozdíl od již zmíněného Ao aši je vidět, že Blue Lock psal někdo, kdo o fotbalu ví leda tak to, že existují nějaký Pelé, Neymar nebo Cristiano Ronaldo a honí se za kulatým nesmyslem. Pokud by měly hlavní postavy existovat v reálu a předvádět ty stejné superschopnosti jako v anime, mohli by se všichni výše uvedení zahrabat hanbou. Druhou ingrediencí je pak parodie na samotný žánr šónen anime. Řeknu-li, že to připomíná JoJa hrající fotbal, věřte, že nebudu daleko od pravdy. Smrtící kadence přehnaně dramatických scén, vražedných pohledů, vizuálních hrátek a über cool projevů od vylízaných postav, u nichž vůbec nezáleží na tom, jestli je jim 16 nebo 80 (protože vylízáno mají všechny stejně), má za následek to, že jen nevěřícně kroutíte hlavou a zároveň se od plic smějete, jak moc tahle show baví. Brát ji vážně, tak končím už po pár dílech a sázím odpad, ale pokud to berete jako zdařilou parodii na sport a sportovní anime (podobně jako třeba Free!), je to rázem na slabších 3*. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Moja mienka o futbale je, že je to jeden z najnudnejších a najpreceňovanejších športov vôbec, takže som bol veľmi prekvapený svojim vlastným hodnotením. Nie sú tu žiadne hluché miesta, postavy sú zároveň zaujímavé aj zabavné a psychologické hrátky veľmi netradičné na japonské pomery, kde sa väčšinou presadzuje tímový duch a priateľstvo. V rámci šónenu a hlavne športových šónenov je to vysoký nadpriemer, čo sa kvalitou v pohode vyrovná Kuroko no Basuke či Haikjú. Rozhodne najlepší počin tohto štúdia a jediné čoho sa obávam je, že ako bude dej gradovať v ďalších sériách.  24/24 - 85% ()

Reklama

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Když pomineme Haikyuu, je Blue Lock asi nejlepším zástupcem moderních sportovních anime. Oceňuju jak moc mě, jakožto někoho bez zájmu o fotbal, dokázal seriál tak moc nadchnou, že už teď nadšeně vyhlížím další sezónu a mám v plánu začít i s mangou. Možná, že to bude tou ,,šíleně vážnou" atmosférou, kdy máte pocit, že spíš než fotbalový zápas sledujete Squid Game kříženou s nějakým akčním shounenem se super schopnostmi. Postavy jsou úžasný, jejich minulosti a motivace mě zajímají a už teď je mi líto, že budou muset postupně Blue Lock opouštět a přitom já si je fakt oblíbila a do teď sama nevím komu z nic fandím nejvíc. Každopádně fakt se těším, co bude dál. 8.2/10 ()

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Neexistuje větší kouzlo, než začít sledovat random anime a v průběhu se do děje zamilovat. Blue Lock mě velice překvapil. Vyřazování a heslo "vítěz bere vše" mi připomnělo Squid Game, ovšem nelze srovnávat tyto dva odlišný seriály. V Blue Lock se objevuje jiná cesta k cíli, k více sebevědomému cíli. Tady není smrt, ale hanba. Jaké to musí být chodit celý život s hanbou na zádech? Jasné je, že tvůrci se nemusí ničeho takového obávat, Blue Lock si zaslouží klobouk dolů. ()

Mancunian 

všechny recenze uživatele

Naprostá paráda vizuálem, hudbou, nápadem a vývojem postav. Od půlky jsem to už nemohl vydržet a začal jsem číst mangu (takže teď nemůžu vydržet čekání na další epizodu tam :D). Doufám, že v nastoleném trendu budou pokračovat, protože příběhově tam je spousta potenciálu. Za mě parádní sportovní anime. ()

Galerie (842)

Zajímavosti (1)

  • V roce 2024 začala manga předloha vycházet také v češtině u nakladatelství CREW. (Wade)

Reklama

Reklama