Reklama

Reklama

Karanténa smrti

  • USA Sick
Trailer

Ideální dovolená v karanténě se zvrtne, když nečekaný vetřelec rozpoutá šílený boj o přežití. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

jefff 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv dávám jen dvě hvězdy, nebylo to vyloženě blbé. Jen mi to bylo tak nějak fuk. Nápad s karanténou v covidu dobrý, ale celá pointa byla taková vachrlatá a moc mě průběh filmu neoslovil. V půlce jsem už musel přetáčet a to není znamení úplně napínavého děje. Napětí se dostaví až v poslední čtvrtině a to je na thriller málo. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý slasher, ktorého hlavné klady spočívajú vo veľmi rozumnej stopáži na podobný typ filmu a prekvapivo hutnej réžií, ktorá vie všetky tie naháňačky s vrahom efektne predať. Navyše často s priamou konfrontáciou s vrahom, kde postavy nie sú len ďalšie mäso na porážku v poradí, čo je v rámci žánru príjmené osvieženie. Vrahovi tu síce chýba nejaká aura osobnosti alebo hrozby a aj motív a celý sociálny komentár v závere je príliš zjednodušený a na smiech, ale nič čoby v rámci žánru nejako skazilo celkový dojem. Vo výsledku tak svižná, efektná jednohubka bez väčších zádrhelov, ale aj väčších prekvapení. CELKOVO: 6/10 PS: pozerám, že covidoví dezoláti sa nezabudli združiť aj v CSFD užívateľských recenziách. Raz by som chcel vidieť do hlavy ľudí, ktorí sa zo svojej zaprdenej stoličky niekde vo Frýdku-Místku majú nutnosť duchaplne vyjadriť k celosvetovej pandémií ešte aj na česko-slovenskej fimovej stránke. So f*cking triggered kvôli jednému filmu. ()

Reklama

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto jsem vážně sick. Chata u jezera, tři přátelé a maskovaný zabiják. Mohl to být povedený slasher, nebýt té covid omáčky okolo. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle nemůže myslet vážně ani ten největší covidový fanatik ever. Není to vtipný, není to vážný, je to akorát trapný a ubohý a kazí to dojem z celého filmu. Jestli bylo cílem režiséra připomenout divákům covidovou atmosféru, abychom nezapomněli, tak se mu to povedlo a mě pěkně nasral. Už nikdy více tvl. Ještě tu započítejme naprosto nesympatické postavy ( tu černošku bych nakopal nejraději do huby ) a spoustu absurdních situací a je vymalováno. Nad vodou to drží vážně jen ty vraždy, které nejsou na škodu a ujdou, krátká stopáž ( naštěstí ) a trochu zajímavý rozuzlení. No, snad jsem Vás touto recenzí moc nenakazil. Kuck,kuck !!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý slasher, kterých v posledních letech moc není. Ctí hlavní pravidla žánru, a tak postavy dělají hloupé chyby a vždy zapomínají, že pokud někdo zemře, je třeba se o tom důkladně přesvědčit - a je jedno, zda jde o zabijáka nebo oběti. Začátek je povedený, protože divák neví, o co vlastně jde. Dům u jezera je výborná volba, hlavně když nejbližší sousedé jsou kilometry daleko. A nevadila mi ani otázka covidu, kdy nezodpovědní rodiče viní nezodpovědnou mladou generaci. A za to je třeba zaplatit! Výborná hudba, solidní kamera a ve druhé polovině tempo a napětí nepoleví. Ze všeho nejlepší jsou parohy. Vezmi si roušku! ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Slasher horor, kde najhorovejšie sú tie covid opatrenia, rúšky a všetky úkony, ktoré si dobre pamätáme a stále nás pri nich mrví. Ide to rovno na vec, bez zbytočných omáčok a drístov. Zo žánru to nevybočuje, viete presne, čo sa kedy udeje a dokáže vás prekvapiť len nelogickosť konania a situácií. 3 z 5 ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Během otázek a odpovědí na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu v roce 2022 John Hyams vysvětlil, co ho motivovalo k natočení filmu: „Když jsem si přečetl scénář, jedna z věcí, která mě zaujala, bylo to, jak je odtažitý, což se mi líbilo. Jednou z nejúžasnějších věcí na tom filmu pro mě je, a Kevin Williamson to řekl mnohokrát, že vlastně nemá druhé dějství. Má to tak trochu první dějství a přechází to rovnou do prodlouženého třetího dějství. Nikdy jsem nijak zvlášť netoužil natočit slasher, ale tenhle pro mě byl jako thriller převlečený za slasher. Tak nějak jste si vytvořili všechny ty archetypy slasherů, ale najednou se z toho stala taková prodloužená honička. Jakmile jsem se dostal ke scéně v kuchyni, kde Parker (Gideon Adlon) bojuje s jedním z vrahů, a jak se celá ta scéna vyvíjela, a pak se objevil druhý chlap, tak jsem si řekl: ‚Páni, já se fakt jenom usmívám, když to čtu,‘ a tak nějak bych chtěl rozehrát tuhle akční scénu, která nikdy neskončí.“ (Johnny.ARN)
  • Film sa natáčal v lete 2021 v okrese Weber v štáte Utah a okolí. (Arsenal83)

Reklama

Reklama