Reklama

Reklama

V temnotách

  • Velká Británie Out of Darkness (více)
Trailer 2
Velká Británie, 2022, 87 min (Alternativní 84 min)

Šest lidí hledá nový domov v kruté krajině, ale pronásleduje je děsivý nepřítel. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Survivor z Doby kamenné, ve kterém skupinka pralidí před čímsi zdrhá. Exteriéry jsou parádní, o tom žádná. S kostýmy jsem neměl problém, protože vím houby, co se tenkrát nosilo a totéž platí o účesech. A problém jsem neměl ani s herci. Potíž byla v tom, že to bylo monotónní. Pračlověci jsou sice neustále v pohybu dopředu, ale jakoby se točili v kruhu. Běh, řev, běh, řev, oheň, běh, řev. Občas někdo odpadne, sem tam dojde na nějaké pnutí uvnitř skupiny, ale nic z toho na mě neudělalo valný dojem, pokud nepočítám jednu urvanou čelist. No a co se vyústění týče, tak něco podobného se dalo předpokládat a vlastně by mi to nevadilo, ale v kontexu toho, co se dělo předtím, mi to úplně nesedělo. Jako debut slušné a oceňuji odvahu s dobovým zasazením, ale ten tanec kolem toho zase tolik nechápu. 55% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Tuto proste nemám prečo prilepšovať. Prostredie výborné a hudba takisto, to sú bohužiaľ jediné dobré veci na tomto filme. Skupinka neandertálcov putuje krajinou a loví ich nejaká príšera. Keby to bolo v tomto duchu tak skvelé. Nevadí mi ani, že sympatický nebol skutočne nikto. Ale príšeru nikdy neuvidíme (zvrat), zabitia sú všetko mimo kameru hádam, vlečie sa to na začiatku jak sopeľ a sledujeme len krajinu, no a zvrat stál za hovno. Našťastie až skoro do konca prežil ten najzbytočnejší pračlovek, úžasné. Potenciál zadupaný do zeme. ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře vystavěný a režijně pečlivě vedený film s pointou, která mě naprosto nenapadla, ale přitom je při znalosti evoluce člověka velmi logická. Musím ocenit taky jazyk, který byl speciálně pro film vytvořen, a to, jak se s ním herci popasovali. Podtrženo sečteno, bylo to mnohem lepší než jsem čekal. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Príjemný, malý prírodný survival, nakrútený v podobnom duchu ako vynikajúci nórsky Flukt. Skupinka neandrtálcov sa snaží prežiť v neúrodnej krajine a musí bojovať o život proti neznámemu monštru, takže jeden po druhom umierajú. Krásna kamera, pútavé prostredie aj hudba. Samotná zápletka je síce banálna, ale ja takéto filmy proste milujem - naháňačka po horách, lesoch, kopcoch, jaskyniach. Dobre sa na to pozerá a keby to bolo ešte brutálnejšie, neváhal by som ani nad plným hodnotením. (majo0007 - je mi fakt cťou, že ma vo svojich zakomplexovaných "recenziách" riešiš každú chvíľu a k tomu prikladáš aj svoje tampóny, nohavičky, kabelky a všetko možné, lenže smola, panicovia a onanisti s oidipovským komplexom ma nepriťahujú, takže sa obávam, že by nám to spolu neklapalo. Chápem, že to bolí, ale nafukovacia bábika ti bude musieť stačiť). ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Dalo by se jistě popsat mnoho stránek o tom, kolika se tento snímek dopouští očividných anachronismů, alogismů, nevysvětlitelného chování postav, účelové korektální agitace, v jak nebetyčném rozporu je děj filmu s konečným rozuzlením, tj. jak zoufale je to celé debilní, nicméně zmíním pouze dle mého nejzásadnější problém tohoto snímku, který strká vše výše zmíněné do kapsy, a tím je jeho opravdu příšerně děsivá nudnost. Kdyby bývala opravdu hezké záběry skotské krajiny nehyzdila svou přítomností ta skupinka praskokotů, dal bych možná i dvě, takto jedna velmi umrněná. ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v okolí Gairloch ve Skotsku a děj se odehrává před 45 000 lety. Film tak odpovídá historii, ve které se první lidé objevili v severozápadní Evropě. (chaometic)
  • Podle slov režiséra Andrewa Cumminga, byl jazyk Talo pro herce extrémně náročný. Jazyk byl kombinací arabštiny a baskičtiny a vypracoval jej lingvista Daniel Andersson. (chaometic)

Reklama

Reklama