Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Skvělý třetí díl ze série o "dirty" Harrym. Jak jsem už psal, druhý díl mi přišel takový dost průměrný, ale tenhle díl je fajn. Hodně fajn. Clintova interakce s novou partnerkou je super, Clint více hláškuje a vlastně celý film je takový více akční než temné krimi, což ve většině případů nevadí. Prvnímu dílu se to nevyrovná, přeci jen ta atmosféra je pryč, ale to je asi jediná výtka. Jinak film má tempo, hlášky a Clinta, který se opravdu pro tuhle roli narodil. A to někdy ke spokojenosti stačí. Navíc závěrečná akce v nejznámější věznici na světě fakt nemá chybu. 80 %. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Clint Eastwood, ať je jak chce fajn, kvalita jeho filmů je jak na sinusoidě. Člověk nikdy neví, jestli ho jeho film zrovna bude bavit nebo ne a každý má na jakýkoliv jeho film různorodý názor. I u tohohle filmu se najdou tací, kteří ho budou opěvovat, ale najdou se zaručeně i ti, co budou tvrdit, že to byla jedna velká nuda. Já patřím do té druhé várky. Řekl bych, že Násilník je naprosto typická americká kriminálka sedmdesátých let, s celou tou osobitou atmosférou a typickou muzikou, ze které si v dnešní době plno jiných lidí dodnes dělá legraci. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Úroveň kvality, kterou vlastnil předchozí díl, v tomhle filmu bohužel prudce klesla, co se týče děje tak nic překvapivého, a hudba? to snad i moravanka co poslouchá moje babička dodává vážnější atmosféru, než jaká hraje ve scéně kdy Harry pronásleduje toho chlápka s kufříkem, kolegyně Harryho ... proč? dovolil bych si tvrdit, že by film mnohem více zaujal bez ní, naštěstí to měla brzy za sebou, chtěl jsem ohodnotit 2* ale přihazuji jednu navíc za pár vcelku vtipných hlášek. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Asi najväčším plusom tohto dielu Harryho je svižné tempo. Neustále sa tu niečo deje. Či už drsné hlášky alebo akcia. Zo začiatku aj tá banda parchantov vyzerá celkom hrozivo, ale postupne sa ukážu ako riadny dementi, ktorí majú viac šťastia ako rozumu. Akcia je taká neohrabaná a žiadna scéna ma neohúrila. Nová parťáčka je ok napriek tomu, že Tyne Daly nemusím, tak za mlada vyzerala celkom dobre. Celkovo mierny nadpriemer rovnako ako zvyšné diely. Táto séria ma nikdy nijak extra nebavila a ani po rokoch sa na tom nič nezmenilo. Clintovi bolo lepšie vo westernoch. 6/10. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Oproti skvělým předchozím počinům je toto bohužel krok zpět a to zejména díky slabšímu scénáři a nezajímavému příběhu. Jistě, sice zde znatelně přibylo akce a Harry trousí více hlášek než kdy jindy, nicméně jako celek to na mě působilo velmi průměrným a utahaným dojmem. Je to veliká škoda, jelikož Clint Eastwood je s dalším a dalším dílem této série čím dál tím lepší. „Personnel? That's for assholes!“ ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Autoři scénáře G.M. Hickman a S.W. Schurr nenašli způsob, jak se dostat k Eastwoodovi, a tak v roce 1975 přišli do jeho populární restaurace Hog's Breath Inn a rukopis scénáře nechali ležet na stole. Scénář zaujal jak Eastwooda, tak několik dalších lidí z Malpasa a začal tak vznikat třetí díl o Drsném Harrym. (ClintEastwood)
  • Snímek byl uveden do kin těsně před Štědrým dnem jako alternativa k rodinným filmům, které se v té době promítají. (ClintEastwood)
  • James Fargo měl původně u snímku pracovat jako asistent režie, ale Eastwood, kterému se líbil jeho přístup, se rozhodl prosadit ho jako režiséra. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama