Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Trojka konečně svižnější. Harry tu je ještě umocněný postrach všech korektních policejních páprdů, navíc dostává parťačku a z toho pak plyne většina úšklebků a srand - bude jistě skvělá podívaná pro každou "moderní ženu" :) Po psycho blbečkovi a skvadře katů strážníků přichází banda militantních hippíků s bazukou a účtování na ostrůvku Alcatraz. Zdálo se mi o něco lehčí na pořádnou .44 Magnum show, méně temný, ale výsledný (a čistě dnešní) dojem zatím nejlepší v sérii. Obojí spád a pěkný vizuál. A miluju scénu liquor store rukojmí v úvodu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Násilník, okrem iného, stojí za pozornosť aj kvôli zvláštnemu príspevku k téme feminizmu. Callahanovi je vyčítané, že nechce spolupracovať so ženou, avšak on upozorňuje na to, že tu ide o skúsenosti a nie gender. Bol by som zvedavý, aká diskusia by sa okolo toho rozpútala dnes, ak by bol podobný motív s rovnakým vyústením rozpracovaný v nejakej súčasnej krimi. Inak všetko po starom, kolegovia sú blbci, starosta je mäkkýš, pribúda mŕtvol a Callahan občas prehodí hlášku, je drsný, ale vždy spravodlivý. A rýchlo to ubehne. 70% ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Zatímco v minulém díle to měl Callahan v hlavě pomotané, třetí díl je příjemně přímočarý. Je jasné, že ten kdo stojí na opačné straně Harryho kanónu je ten špatnej a také je s ním po zásluze zacházeno. Stejně jako v předchozích dílech je zde speciální sorta šmejdů a to jsou Harryho nadřízení/politci. On se však nepáře s nikým. Navíc občas ze zakaboněného obličeje Clinta Eastwooda vypluje celkem slušná hláška, což v čase kdy se zrovna nestříli pobaví, plus vše klasické pro sedmdesátkové akčňáky, honičky po střechách, přestřelky v obchodě, boží káry a legrační hudba. Zábavný je i konflikt mezi Harryho šovinismem a vlnou feminismu, kterou také Callahan glosuje po svém. Nenáročná akce a zábava – ideální akční film. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Akčný film s jasným politickým posolstvom. Snaží sa v rámci hlavného kinematografického prúdu utlmiť všetko, s čím prišli 60. roky a ich predstavitelia. A tak riadnu nakladačku dostanú hipíci. Vo filme ich poňali ako zmes zloženú z militantných, ultraľavicových teroristov odetých do úborov kvetinových detí. Černosi sú buď povaľači, grázli v službách teroristov alebo členovia rasisticko - lúpežných bánd. Ušetrení nezostanú ani politizujúci kňazi, ktorí sú nabádaní aby nič okrem viery neriešili (aktivistickí kňazi sú často prirodzené autority, ktoré dokážu vyjednávať s mafiou i s korporátnou mocou). Paľbou kritiky prejdú feministické výhonky blokujúce akcieschopnosť polície či mäkkosť policajných postupov. A Harry Callahan sa opätovne zbavuje horkokrvných mladých zločincov. Radikálne, bez trápnych súdno - vyšetrovateľských otáľačiek. Všetky tieto postoje majú blízko k pravicovej anarchii, ktorej je vlastná osobne vykonávaná sebaobrana, minimálna (alebo žiadna byrokracia) a samostatná práca na vlastné triko. Konkrétne kroky sa ťažko spochybňujú v takto šikovne tézovito vystavanom manipulačnom mechanizme. Pretože osobne sa s niektorými je možné stotožniť, no v skutočnosti nejde o oslobodenie človeka, ale len a len o podporu politiky konzervatívnej pravice - čiže konkrétneho politického prúdu, politickej strany. A to je smutné. Hodnotenie filmu je v tomto zmysle je len výrazom ocenenia dobrej agitačnej práce ideového protivníka. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Oproti skvělým předchozím počinům je toto bohužel krok zpět a to zejména díky slabšímu scénáři a nezajímavému příběhu. Jistě, sice zde znatelně přibylo akce a Harry trousí více hlášek než kdy jindy, nicméně jako celek to na mě působilo velmi průměrným a utahaným dojmem. Je to veliká škoda, jelikož Clint Eastwood je s dalším a dalším dílem této série čím dál tím lepší. „Personnel? That's for assholes!“ ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Clint Eastwood si pročítal spoustu scénářů, ale nemohl najít "ten pravý". (ClintEastwood)
  • Autoři scénáře G.M. Hickman a S.W. Schurr nenašli způsob, jak se dostat k Eastwoodovi, a tak v roce 1975 přišli do jeho populární restaurace Hog's Breath Inn a rukopis scénáře nechali ležet na stole. Scénář zaujal jak Eastwooda, tak několik dalších lidí z Malpasa a začal tak vznikat třetí díl o Drsném Harrym. (ClintEastwood)
  • Snímek byl inspirován činy skupiny teroristů ze Symbionese Liberation Army, která vešla ve známost únosem vnučky tiskového magnáta Williama Randolpha Hearsta. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama