Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Třetí část série o nekompromisním policajtovi Callahanovi se sice od prvních dvou dílů série neliší v kvalitě propastným způsobem, přesto slízne "za odměnu" jedinou hvězdičku, protože i jen relativně mírný pokles kvality scénáře zřetelně obnažuje problematickou konstrukci celé série. Vedle drsné detektivky je to i snaha o kritiku změkčilé liberální administrativy, byrokracie a rozbujelé ochrany lidských práv, která se později vyvinula v tzv. politiku korektnosti. Racionální (byť mě neoslovující) základ pro podobné názory by tu byl, jenže je to celé podané tak prvoplánově, polopatisticky a až naivně, že je to téměř nestravitelné. Scénář obsahuje celou řadu logických děr a nedostatků, viz jediný dědoušek v uniformě, který hlídá skladiště plné nebezpečných zbraní a jehož existence uprostřed města vlastně nemá žádnou logiku, logiku ostatně nemá ani chování zločinců nebo policistů, kteří se chovají jako banda idiotů, a jedině proto, že tak činí obě strany, děj jakž takž funguje. A právě proto, že se většina postav chová jako parta ťulpasů, postrádají taky nezbytné charisma, takže film už stojí jedině na tradičně machistickém Eastwoodovi. Ten ale nemá tolik hlášek, které jsou kořením série, a jeho výkon je spíš rutinní. Celkový dojem: 25 %. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Clint je tu stejně drsnej, jako v jedničce a nápad přeřadit ho na osobní byl úžasnej. On je přesně ten týpek, kterej by ty maldý policajty odradil od služby na ulici. A takoví tam jsou třeba. Tyne Daly taky hraje skvěle, jak tuhle ženskou vídám stále častěji poslední dobou, musím uznat, že má něco do sebe. Ten její výraznej obličej a v tomhle filmu i vyzývavej výraz (chápej vyzývavej=jestli si něco zkusíš, tak tě kousnu do prdele) sem sakra sedí. Moc se mi líbilo zobrazení toho porno salónu, kde starý vyžilý štětky podpisovaly a líbaly fotografie mladých hezkých holek, který si různí chlapi kupovali po celých státech. Totéž je aji v těch různejch telefoních službách, kam můžete zavolat a užijete si nejlepší sex života :D. Zajímalo by mě, jestli Clint už tehdy uvažoval o natočení Útěku z Alcatrazu, když si tady tak hezky zastřílel. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Inspektor má právo vědět, za co byl chválen." Než se však mistr světa ve ztrácení parťáků prostřílí k písemné pochvale od starosty, tak ukáže světu, jak se léčí simulantův infarkt, proč není vhodné stát při výstřelu za tarasnicí nebo jak se zatýká v kostele. Mě to tedy bavilo, ale pokud bude Harry někdy potřebovat pomoci s nějakými teroristy, tak mu nepomůžu, protože se ještě necítím na státní pohřeb. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Zatímco v minulém díle to měl Callahan v hlavě pomotané, třetí díl je příjemně přímočarý. Je jasné, že ten kdo stojí na opačné straně Harryho kanónu je ten špatnej a také je s ním po zásluze zacházeno. Stejně jako v předchozích dílech je zde speciální sorta šmejdů a to jsou Harryho nadřízení/politci. On se však nepáře s nikým. Navíc občas ze zakaboněného obličeje Clinta Eastwooda vypluje celkem slušná hláška, což v čase kdy se zrovna nestříli pobaví, plus vše klasické pro sedmdesátkové akčňáky, honičky po střechách, přestřelky v obchodě, boží káry a legrační hudba. Zábavný je i konflikt mezi Harryho šovinismem a vlnou feminismu, kterou také Callahan glosuje po svém. Nenáročná akce a zábava – ideální akční film. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Sice už o něco slabší, ale pořád velmi silné a drsné pokračování filmu s detektivem Callahanem. Násilník je kvalitní klasická krimi ze 70. let. Brutální teroristická skupina mladých šílenců, vedená Bobbym Maxvellem, ohrožuje město a vydírá starostu. Především ale zabije Harryho kolegu De Giorgia. Známý polda poté dostává za parťáka ženu a to v něm vyvolává velké rozčarování. Postupem času se však se svou novou koulí na noze sblíží a pustí se do případu se vší vervou. Závěrečná scéna filmu se odehrává v té době už v uzavřené věznici Alcatraz, kam se Clint za tři roky vrátil s Donem Siegelem a natočil jeden ze svých klenotů. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Clint Eastwood si pročítal spoustu scénářů, ale nemohl najít "ten pravý". (ClintEastwood)
  • Snímek byl uveden do kin těsně před Štědrým dnem jako alternativa k rodinným filmům, které se v té době promítají. (ClintEastwood)
  • Snímek byl inspirován činy skupiny teroristů ze Symbionese Liberation Army, která vešla ve známost únosem vnučky tiskového magnáta Williama Randolpha Hearsta. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama