Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Sice už o něco slabší, ale pořád velmi silné a drsné pokračování filmu s detektivem Callahanem. Násilník je kvalitní klasická krimi ze 70. let. Brutální teroristická skupina mladých šílenců, vedená Bobbym Maxvellem, ohrožuje město a vydírá starostu. Především ale zabije Harryho kolegu De Giorgia. Známý polda poté dostává za parťáka ženu a to v něm vyvolává velké rozčarování. Postupem času se však se svou novou koulí na noze sblíží a pustí se do případu se vší vervou. Závěrečná scéna filmu se odehrává v té době už v uzavřené věznici Alcatraz, kam se Clint za tři roky vrátil s Donem Siegelem a natočil jeden ze svých klenotů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $46,236,000Tržby Celosvetovo $46,496,000║ Drsný Harry dostáva po politických zmenách a zviditeľnení starostu pred občanmi ako služobného partnera kolegynku a to hneď poznačí aj priebeh filmu a v dobrom. Zmena veru nezaškodila a len obohatila dej jednak o dobré hlášky a taktiež tam je lepšie cítiť vypätosť a drámu. Po akčnej stránke sa to drží v slušných neprehnaných medziach, takže ďalší z radu podarených kúsok s Clintom Eastwoodom. /75%/ ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ani napotřetí nechce dělat Harry Callahan na vrahy a násilníky bububu. Cynický samotář, který Eastwooda posunul mezi absolutní hereckou špičku a velkoměsto plné násilníků se může znovu třepat strachy. Úvodní loupežné přepadení přesně vystihuje jeho metody. Ve výsledku je leccos úsměvné, leccos hodně přitažené za vlasy a leccos scénáristicky nedomyšlené. Vztah s novou kolegyní příliš netáhne, nad chováním některých postav raději nepřemýšlet. Osobně mi z téhle série nejvíc sedl první Harry a Magnum Force, zbytek jsou průměrné kriminálky s hrdinou, který nepotřebuje plnit obálky magazínů. Callahan nicméně k téhle filmové době jednoznačně patří!! ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Úroveň kvality, kterou vlastnil předchozí díl, v tomhle filmu bohužel prudce klesla, co se týče děje tak nic překvapivého, a hudba? to snad i moravanka co poslouchá moje babička dodává vážnější atmosféru, než jaká hraje ve scéně kdy Harry pronásleduje toho chlápka s kufříkem, kolegyně Harryho ... proč? dovolil bych si tvrdit, že by film mnohem více zaujal bez ní, naštěstí to měla brzy za sebou, chtěl jsem ohodnotit 2* ale přihazuji jednu navíc za pár vcelku vtipných hlášek. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Eastwoodov Harry Callahan je v treťom pokračovaní ešte viac drsný, nebezpečný a ešte viac nepriestrelný ako v prvých dvoch dieloch. A to i napriek faktu, že dej sa nám pribudnutím partnera nežnejšieho pohlavia trošku zženštil. To ale nahráva do ruky ostrým hláškam a zvýrazneniu jeho postavy. Dej je už tradičnou dobrou kriminálkou s nejakou tou dobrou prestrelkou, ale naháňačka po strechách krížom cez pol San Francisca bola mierne prehnaná. 75%. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Snímek byl uveden do kin těsně před Štědrým dnem jako alternativa k rodinným filmům, které se v té době promítají. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v San Francisku v Kalifornii. (reich)
  • Jedná sa o deviaty najziskovejší film roku 1976 na svete. (westerns)

Reklama

Reklama