Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Násilník, okrem iného, stojí za pozornosť aj kvôli zvláštnemu príspevku k téme feminizmu. Callahanovi je vyčítané, že nechce spolupracovať so ženou, avšak on upozorňuje na to, že tu ide o skúsenosti a nie gender. Bol by som zvedavý, aká diskusia by sa okolo toho rozpútala dnes, ak by bol podobný motív s rovnakým vyústením rozpracovaný v nejakej súčasnej krimi. Inak všetko po starom, kolegovia sú blbci, starosta je mäkkýš, pribúda mŕtvol a Callahan občas prehodí hlášku, je drsný, ale vždy spravodlivý. A rýchlo to ubehne. 70% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

U těhle filmů s Clintem Eastwoodem se většinou nedočkáme moc velkých změn, ale to neznamená že by to nebylo dobrý krimi, myslim že si to pořád drží docela slušnou nadprůměrnou laťku, kór, když rovna tenhle díl je trošku zpestřenej novým Eastwoodovým parťákem a taky stále přetrvává ta celkem drsná atmosféra. Rozhodně jsem se u toho nenudil, ale zároveň jsem taky nedostal nic světobornýho ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Možná nejdrsnější Harry ze všech. Hlášky ze sebe chrlí na každém kroku jako zaseknutý automat na jízdenky, ale pořád jsou skvělé a pořád je Eastwood jako macho zcela nenapodobitelný a přirozený. Díky novému parťákovi, inspektorce Kate Moorové, navíc Harry dostane i lidskou tvář a tak nebýt už přece jen příliš hloupě efektivního závěru, mohl bych být opět maximálně spokojen. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ani napotřetí nechce dělat Harry Callahan na vrahy a násilníky bububu. Cynický samotář, který Eastwooda posunul mezi absolutní hereckou špičku a velkoměsto plné násilníků se může znovu třepat strachy. Úvodní loupežné přepadení přesně vystihuje jeho metody. Ve výsledku je leccos úsměvné, leccos hodně přitažené za vlasy a leccos scénáristicky nedomyšlené. Vztah s novou kolegyní příliš netáhne, nad chováním některých postav raději nepřemýšlet. Osobně mi z téhle série nejvíc sedl první Harry a Magnum Force, zbytek jsou průměrné kriminálky s hrdinou, který nepotřebuje plnit obálky magazínů. Callahan nicméně k téhle filmové době jednoznačně patří!! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Z jistého pohledu má The Enforcer nejhloupější scénář ze všech Drsných Harryů. Harryho protivníci jsou opravdu banda idiotů, ktěří se chovají tak hloupě a nezodpovědně, až mě to fakt dost iritovalo. Už od okamžiku, kdy se vloupají do objektu, sejmou strážného (už ten fakt, že speciálně tento objekt hlídá jen jeden strážný byla do očí bijící) a nechají ho jen tak povalovat před rozevřenou branou všem na očích, aby si toho všiml každý kolemjdoucí, jsem věděl, že to jsou suchaři nehodní Harryho Callahana. A film vás o opaku nepřesvědčí. Ale pořád je to Drsný Harry, bavil mě ten opar pornoprůmyslu, i ten feminisující podtext byl zajímavý a vyvolával spoustu podnětů. Možná je ale škoda, že se chtěl film vyslovovat až k moc věcem najednou a trošku se v tom ztratil a upozadil to hlavní. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Jedná sa o deviaty najziskovejší film roku 1976 na svete. (westerns)
  • James Fargo měl původně u snímku pracovat jako asistent režie, ale Eastwood, kterému se líbil jeho přístup, se rozhodl prosadit ho jako režiséra. (ClintEastwood)
  • Autoři scénáře G.M. Hickman a S.W. Schurr nenašli způsob, jak se dostat k Eastwoodovi, a tak v roce 1975 přišli do jeho populární restaurace Hog's Breath Inn a rukopis scénáře nechali ležet na stole. Scénář zaujal jak Eastwooda, tak několik dalších lidí z Malpasa a začal tak vznikat třetí díl o Drsném Harrym. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno