Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

InJo 

všechny recenze uživatele

Třetí Dirty Harry má opět solidního (psychopatického a bezcitného) záporáka, ale celkově ne moc zajímavý a výrazný příběh. Mnohem víc než Harryho “lov” a akční scény upoutá Callahanovo “zaškolování” velmi umanuté, ale zcela nezkušené nové parťačky. Za zmínku stojí i pár výborných drsných hlášek (“čípek”) a zdařile vyhrocené finále. A samozřejmě (opět) dokonalý Clint, který je boží snad v každém záběru. ;-) 70 % ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood nakrútil nemálo o dosť lepších filmov, ale dopozerať sa to dalo. Vcelku dobrá akčná kriminálka. Čo mi na nej celkom vadilo, bola jazzová hudba v akčných scénach, moje uši trpeli. Drsný Harry sa vracia potom čo mu odpálili parťáka (opäť) a tentoraz k sebe dostane buchtičku - parťáčku. Záverečná prestrelka samozrejme nechýba, ale na Harryho predchádzajúce snímky už to celkovo jednoducho nie je ono. Ako akčný thriller však napriek tomu stojí za povšimnutie a s porovnaním s ostatnými svojej doby sa nijako neodlišuje. Z prvých troch dielov jasne najslabší aj keď je tam pár dobrých hlodov a Harry zase pritvrdil, ale zápletka je slabučká, nič moc zaujímavá a stred filmu je veľmi hluchý. ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Harry je stále drný ako šmirgľový papier, ale bohužial ubudlo z temnej atmosféry i bodycountu a pridalo sa akcie a politiky, čo nesadlo úplne dokonale. Zato female sidekick bol výborný nápad, pár scén bolo vyslovene fantastických ("gumová panna" a celá sekvencia z "masážneho salónu" Tiffany's) a politická nekorektnosť (zastrelená "mníška", Harryho .44 Magnum v ksichte kňaza v spovednici) sa takisto cení. 7-8 / 10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze serie o Drsnym Harrym jeden z tech slabsich, problem je, ze Clint moc nezatyka, moc nehlaskuje a hlavni zaporak se moc neprojevuje a tudiz tu neni ani moc mrtvol. Navic diky tomu, ze ma Clint partacku a taky misty diky nehodici se hudbe, to obcas vyzniva spis jak parodie. Ale jinak to je docela slusna kriminalka za slabsi 4*. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ani napotřetí nechce dělat Harry Callahan na vrahy a násilníky bububu. Cynický samotář, který Eastwooda posunul mezi absolutní hereckou špičku a velkoměsto plné násilníků se může znovu třepat strachy. Úvodní loupežné přepadení přesně vystihuje jeho metody. Ve výsledku je leccos úsměvné, leccos hodně přitažené za vlasy a leccos scénáristicky nedomyšlené. Vztah s novou kolegyní příliš netáhne, nad chováním některých postav raději nepřemýšlet. Osobně mi z téhle série nejvíc sedl první Harry a Magnum Force, zbytek jsou průměrné kriminálky s hrdinou, který nepotřebuje plnit obálky magazínů. Callahan nicméně k téhle filmové době jednoznačně patří!! ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Poprvé je Harryho policejním partnerem žena. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v San Francisku v Kalifornii. (reich)
  • Snímek byl uveden do kin těsně před Štědrým dnem jako alternativa k rodinným filmům, které se v té době promítají. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama