Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Možná nejdrsnější Harry ze všech. Hlášky ze sebe chrlí na každém kroku jako zaseknutý automat na jízdenky, ale pořád jsou skvělé a pořád je Eastwood jako macho zcela nenapodobitelný a přirozený. Díky novému parťákovi, inspektorce Kate Moorové, navíc Harry dostane i lidskou tvář a tak nebýt už přece jen příliš hloupě efektivního závěru, mohl bych být opět maximálně spokojen. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Clint je tu stejně drsnej, jako v jedničce a nápad přeřadit ho na osobní byl úžasnej. On je přesně ten týpek, kterej by ty maldý policajty odradil od služby na ulici. A takoví tam jsou třeba. Tyne Daly taky hraje skvěle, jak tuhle ženskou vídám stále častěji poslední dobou, musím uznat, že má něco do sebe. Ten její výraznej obličej a v tomhle filmu i vyzývavej výraz (chápej vyzývavej=jestli si něco zkusíš, tak tě kousnu do prdele) sem sakra sedí. Moc se mi líbilo zobrazení toho porno salónu, kde starý vyžilý štětky podpisovaly a líbaly fotografie mladých hezkých holek, který si různí chlapi kupovali po celých státech. Totéž je aji v těch různejch telefoních službách, kam můžete zavolat a užijete si nejlepší sex života :D. Zajímalo by mě, jestli Clint už tehdy uvažoval o natočení Útěku z Alcatrazu, když si tady tak hezky zastřílel. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Clint Eastwood, ať je jak chce fajn, kvalita jeho filmů je jak na sinusoidě. Člověk nikdy neví, jestli ho jeho film zrovna bude bavit nebo ne a každý má na jakýkoliv jeho film různorodý názor. I u tohohle filmu se najdou tací, kteří ho budou opěvovat, ale najdou se zaručeně i ti, co budou tvrdit, že to byla jedna velká nuda. Já patřím do té druhé várky. Řekl bych, že Násilník je naprosto typická americká kriminálka sedmdesátých let, s celou tou osobitou atmosférou a typickou muzikou, ze které si v dnešní době plno jiných lidí dodnes dělá legraci. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tretie pokračovanie o inšpektorovi Callahanovi je najslabšie z tých troch, ale aj tak stále ma dosť slušnú úroveň. C.Eastwood aj po tretíkrát je veľmi presvedčivý, nič nestratil zo svojej charizmy, tá sa dala krájať, taká bola hustá. Bolo tu aj veľa hlášok a Clint aj v tomto ohľade bodoval a v niekoľkých scenách som sa poriadne nasmial. A keď Callahan dostal partačku, už len to bolo úsmevné. Hudba bola strašná, tie tóny mi pripadali ako z Marsu, nech sa nikto nehnevá. Len tej akcie tu mohlo byť aj oveľa viacej, ale aj tak spokojnosť. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) NÁSILNÍK, coby třetí díl série o slavném policistovi – Harry Callahan. Jednička mi přišla dobrá, minimálně nadprůměrná, dvojka šla úplně mimo mísu a tato „trojka“? Něco mezi první a druhou částí téhle ságy – takže aspoň, že tak. Zde má postava Harryho, kterého hraje výborný Eastwood opět drsnou a nekompromisní roli poldy, který cítí jistou nekorektnost k zákonům a politice. To je zde nastíněno snad ještě víc než v jedničce. Tohle je v tomto třetím dílu asi nejsilnějším kladem. Poté jeho filmová parťačka, která mi zde též sedla jako ulitá a vcelku rozumný a jednoduchý příběh. O akci zde ani tak nešlo, moc ji nebylo a byla jednoduchá. Ve finále trochu zapůsobily i emoce, ale to je asi tak vše. Prostřední část filmu byla dost nezáživná, záporáci slabí, co se dá dělat. Ale stále je to lepší jak ultra mizerná dvojka. Prostě celkově lepší průměr. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Jedná sa o deviaty najziskovejší film roku 1976 na svete. (westerns)
  • Natáčení probíhalo v San Francisku v Kalifornii. (reich)
  • Clint Eastwood si pročítal spoustu scénářů, ale nemohl najít "ten pravý". (ClintEastwood)

Reklama

Reklama