Reklama

Reklama

Včelař

  • USA The Beekeeper (více)
Trailer 1

VOD (1)

Clay (Jason Statham), bývalý agent tajné organizace Beekeepers, se po smrti svého přítele a souseda vydává na cestu krvelačné pomsty celostátních rozměrů. (Arigato)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (230)

elanius 

všechny recenze uživatele

(16/2024) / Je možné aby tento koncept stále fungoval? Teda dajme tomu, že do istej miery. Postava klasická, stathamovská, ale neošidená, riaden drsňák, čo dokopy povie 50 (unikátnych) slov za film. Príbeh podobne, stokrát videné, ale funkčné. Jediné čo chýba, je aspoň nejaká pridaná hodnota, okrem tej zjavnej, vypnúť mozog a oddýchnuť si. (6/10) ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Ajer potvrdil žumpoidní trend i v tomto pokusu o další recyklát Honzy Chuje (akorát tady mu asfaltoví padouši nekuchli štěně, ale vykostili bábu a navrch mu rosmrtali úly), u něhož ta absolutní nezničitelnost vadí daleko méně než bezskrupulózní „dějové“ oslí mostění, které je vydáváno na odiv takovým způsobem, že divák naprosto nemá pochyb v tom, co si scénářiťsta (aha, teď vidím, že stejný neumělec páchal podklad i pro čtvrté Expendebily, tím se to vysvětluje) myslí o jeho inteligenci. Chudák Jasoň měl co dělat, aby to udržel tak tak nad hladinou septiku. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Teprve únor a už tu máme nejhloupější film roku. The Beekeeper, může působit jako klasické akční béčko, mstitele za práva starých dam ale bohužel vzniknul z hlavy Kurta Wimmera, který by měl mít zákaz tvořit cokoliv, co se jen přibližuje filmu, či jinému druhu kulturní zábavy. The Beekeeper je kombinací Equalizera s budováním světa po vzoru Johna Wicka, ale je tam příšerně tupý, že se divák při jeho sledování až stydí. To, že jsou hlavní "gangsteři" banda nýmandů, kteří působí jako pravidelný návštěvník pražské Náplavky se sojovým latté v ruce, je jeden z největších omylů v rámci akčních filmů a i zápletka sebehorší Seagalovky, působí oproti tomu svěže. Budování světa kolem tajné organizace Včelařů, působí jak scénář žáků třetí třídy a vlastně i ten Statham působí, že si uvědomuje do jaké sračky vstoupil. Výsledný dojem trochu zachraňuje akce, která není vyloženě efektivní ale je na ní vidět, že alespoň v rámci choreografie, byl na place někdo, kdo ví co má dělat. The Beekeeper je jednoznačně to nejhloupější co můžete v kině vidět a libovolný díl Rychle a zběsile, vedle toho vypadá jako záznam ze skutečných automobilových závodů. 30% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jason Statham rozdává žihadla. Jedno žihadlo za sousedku, které podvodná společnost vybílila všechny její účty a ona následkem toho spáchala sebevraždu, druhé žihadlo za jeho zničený chov včel, třetí žihadlo za to, že se cena medu nikterak nesnížila...a tak bychom mohli pokračovat. Těch žihadel bude bezpočet, půjde především o akci a mdlé nastínění utajeného programu Včelař jaksi bleskurychle vyšumí. David Ayer je v akci dávno zběhlý, takže jako včelička pilně instruuje každou akční scénu, Z hlavního hrdiny učinil nepřekonatelného a nezranitelného bijce, který bez výjimky zatočí s každým protivníkem. Takže jsme svědky jeho bleskurychlých výpadů a chvatů, které eliminují i ty nejzdatnější muže, vlastně i ženský zabiják se zjeví na scéně. Scénář Kurta Wimmera je přesně ten, jaký lze očekávat. Kdo zná jeho tvorbu, nebude nikterak zaskočen velkým novátorstvím. Proti hlavnímu žihadlu jde Josh Hutcherson za asistence Jeremyho Ironse a oba působí úsměvně při představě, že by si s nezničitelným Stathamem dali kontaktní bitku. Tvůrci dali vzniknout svižnému akčnímu filmu, co se nezatěžuje vysvětlováním. Do svého středu byl vržen elitní vysloužilý zabiják, který své kopy a chvaty vykonává zdatně a jeho žihadla jsou smrtící pro soupeře a potěšující pro diváky akčních fláků. 8|10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemný, jednoduchý, efektní a drsný akční nářez jak ze starých časů pro fanoušky intenzivní akce. Statham je herec, kterého vždy rád v akčním filmu uvidím a tenhle film spíše připomíná jeho filmy 10 let zpět, ale vůbec to nevadí.  Máme tu bývalého agenta mysteriózní organizace Beekepers, který jde vykonat Revenge na hajzlech, kteří okrádají nevinné a staré lidi ( Phishing Scams) ( díky neotřelému lore téhle organizace, je to aspoň trochu zajímavější) Všichni zkrátka máme rádi tyhle role vysloužilých agentů, kteří se musí vrátit zpátky do akce a že jich tu Statham za celý film sejme! Akční je to hodně, Statham tu likviduje Swat i Deltu ( žádné obyčejné lidi, ale vše ostří hoši se zkušenostma, ale ani ti nemají žádnou šanci). Došlo i na nějaké ty armádní triky ( scéna s výtahem TOP), nebo jak si Statham nakráčí sám jak největší frajer mezi celou Swat jednotku, tak to byl hodně cool moment. Škoda, že po něm nešlo více agentů z organizace Beekepers (ale holčina s rotačákem potěšila). Finální akt je taky super, kde přijela na pomoc banda zabijáků a finální duel s borcem bez nohy je intenzivní a brutální jak svině. Statham tu využívá snad 4 druhy bojového umění přes Aikido, Muay Thai, brazilské Jiu Jitsu a Kung-fu a já si to velmi příjemně užíval. Jo Ayer mě potěšil tímhle akčňákem hned z kraje roku. 8/10. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (29)

  • Ačkoli se děj filmu odehrává především ve státě Massachusetts, nálepky bezpečnostní a emisní kontroly jsou nesprávně zobrazeny v dolním rohu čelního skla na straně řidiče, nikoli na spodní straně spolujezdce. (Johnny.ARN)
  • Zatímco Anisette (Megan Le) střílí z minigunu z postele nákladního auta, pás na podávání nábojů volně visí, což znamená, že k minigunu není připojena žádná krabička na náboje. (Johnny.ARN)
  • Oblečení, které má Clay (Jason Statham) na sobě, když se stará o své včely, je ve skutečnosti upravený šermířský oblek. (DJMaroko)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Reklama

Reklama