Reklama

Reklama

Včelař

  • USA The Beekeeper (více)
Trailer 1

VOD (1)

Clay (Jason Statham), bývalý agent tajné organizace Beekeepers, se po smrti svého přítele a souseda vydává na cestu krvelačné pomsty celostátních rozměrů. (Arigato)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (200)

Flynn 

všechny recenze uživatele

Taková jednoduchá oddychovka s akcí. Řečičky okolo, jakože si pro tebe jde Včelař a když se rozhodne, tak si přijde byly jasně inspirované Wickem 1. Akce slušná, záporáci otravní a člověk jim to přeje. Člověk, co má chuť jen tak kouknout na střílečku/mlátičku si to vklidu užije. Nenadchne neurazí. Jason je stejný jako ve všech ostatních filmech. Kamenná tvář a jde si za svým. Pod taktovkou Guy Ritchieho však dokáže film okouzlit mnohem více. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Nepovedená vykrádačka Jendy Wicka líznutá inspirací Vlka z Wall Street. Ani jedna sympatická postava - casting se opravdu nepovedl a drtivá většina postav jsou rádoby drsňáci/drsňačky kterým nevěříte ani ň a ještě mají jako bonus nasráno v hlavách, céčkový příběh (tohle šlo fakt napsat líp), který tahá nahoru občasná povedená bitka nebo akční scéna a jinak vlastně není o čem psát. Jason pravděpodobně sežral komplet rozpočet, ale na to, že jede na sotva půl plynu, film místy zachraňuje (respektive tahá z hoven). Těšil jsem se na lepší průměr a dostal jsem ten horší (nechybělo moc ke dvěma hvězdám). Zklamání, lenost a nuda. Kurt Wimmer si dal opět záležet a Ayer tohle prostě neměl šanci poslat někam NAD průměr ani kdyby se na hlavu postavil - všechna čest, že to dopadlo alespoň takhle. Nicméně se nabízí otázka, zda by byl svět bez tohoto filmu ochuzen - nemyslím si. 5/10 ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud se nestane něco mimořádného tak nám David Ayer už další kvalitní snímek nepřidá. Včelař je totiž přímo hrozný. Logika absolutně chybí, přitom kdyby se jelo stylem první půlhodinky, kdy prostě Statham dá po tlamě finančním vychcánkům, které chrání nějaká bytelná ochranka vůbec by mě to nevadilo, tady se ale po vzoru Johna Wicka někdo snaží budovat svět bájných Beekeeperů a to už je na mě zkrátka moc. Působilo to celé na mě hrozně směšně. Statham je kvalitní mlátička, ale určitě jej rád uvidím v mnohem lepších filmech. 30% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď Stathamovi uletia včely, tak je svet v problémoch. Najmä keď mu dobrovoľne uletí tá najstaršia a najtučnejšia. Naozaj by ma zaujímalo, či je to výškou Satthamovej hypotéky, že musí brať už aj 5 filmov ročne, alebo nárokmi Miss prázdny pohľad Rosie Huntington-Whiteley, čo má doma, lebo niektoré vešiaky zvyknú byť naozaj drahé. Chovateľ včelí je jedným z dôkazov, koľkokrát sa dá použiť v podstate ten istý scenár, ponúknuť ho divákom ako steak, aby si až po konzumácii uvedomili, že bol pripravený z bezďákovej podrážky. A mnohí ešte s chuťou prežujú. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jason Statham rozdává žihadla. Jedno žihadlo za sousedku, které podvodná společnost vybílila všechny její účty a ona následkem toho spáchala sebevraždu, druhé žihadlo za jeho zničený chov včel, třetí žihadlo za to, že se cena medu nikterak nesnížila...a tak bychom mohli pokračovat. Těch žihadel bude bezpočet, půjde především o akci a mdlé nastínění utajeného programu Včelař jaksi bleskurychle vyšumí. David Ayer je v akci dávno zběhlý, takže jako včelička pilně instruuje každou akční scénu, Z hlavního hrdiny učinil nepřekonatelného a nezranitelného bijce, který bez výjimky zatočí s každým protivníkem. Takže jsme svědky jeho bleskurychlých výpadů a chvatů, které eliminují i ty nejzdatnější muže, vlastně i ženský zabiják se zjeví na scéně. Scénář Kurta Wimmera je přesně ten, jaký lze očekávat. Kdo zná jeho tvorbu, nebude nikterak zaskočen velkým novátorstvím. Proti hlavnímu žihadlu jde Josh Hutcherson za asistence Jeremyho Ironse a oba působí úsměvně při představě, že by si s nezničitelným Stathamem dali kontaktní bitku. Tvůrci dali vzniknout svižnému akčnímu filmu, co se nezatěžuje vysvětlováním. Do svého středu byl vržen elitní vysloužilý zabiják, který své kopy a chvaty vykonává zdatně a jeho žihadla jsou smrtící pro soupeře a potěšující pro diváky akčních fláků. 8|10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Oblečení, které má Clay (Jason Statham) na sobě, když se stará o své včely, je ve skutečnosti upravený šermířský oblek. (DJMaroko)
  • Dátum narodenia Adama Claya v zložke FBI je 26. 7. 1967, čo je skutočný dátum narodenia Jasona Stathama. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa od septembra do decembra 2022 v Anglicku (Londýne, Tyringham, Tyringham, Isle of Sheppey), najmä kvôli úzkemu rozpočtu (34 miliónov dolárov) a tam poskytnutým daňovým úľavám. (Arsenal83)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Reklama

Reklama