Reklama

Reklama

Včelař

  • USA The Beekeeper (více)
Trailer 1

Clay (Jason Statham), bývalý agent tajné organizace Beekeepers, se po smrti svého přítele a souseda vydává na cestu krvelačné pomsty celostátních rozměrů. (Arigato)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (176)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Ayer má za sebou slušný snímky a ty průměrné a tohle je spíš ten průměrný. Je to klasická Stathamovka, která má moc dobře natočenou akci. Takový John Wick s mythologii včel, kde hrdina všechny sejme a nejde ho zabít a vždy, když se řekne včelař, tak se všichni poserou. Akční výplach, který neurazí. Nečekejte nic nového, jen svým způsobem zábavného. 60% ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5,5/10). Britská mlátička Jason Statham a režisér David Ayer se divákům rozhodli nemazat med kolem huby a naservírovali jim přesně to, co od filmu očekávali. The Beekeeper je totiž přesně tím, čím se celou dobu tváří a prezentuje. Bezmyšlenkovitá řežba u které nezbývá než vypnout mozek a nechat se unášet na této akční medové vlně plné absurdních situací. Připomínalo mi to akční filmy, které se točily kdysi a hlavní hrdinové rozhodně nepůsobili jako lidé z masa a kostí. The Beekeeper je na tom dosti podobně, kdy se kolem hlavního hrdiny vznáší podivná neprůstřelná aura, která jej hrání před všemi padouchy světa. Ty si tady střihli Josh Hutcherson, kterého nepotkalo takové štěstí jako třeba Zaca Efrona nebo Roberta Pattinsona, kteří se dokázali vymanit ze stínu svých teen rolí. Sekunduje mu tady Jeremy Irons, který už takzvaně dojíždí na vlně své dřívější slávy a pokročilá léta se na něm vizuálně velice podepsaly. Hlavní hvězda Jason Statham tady hraje vlastně to samé, co hraje ve většině akčních filmů, kde se objeví - britskou mašinu na vraždění, která si v tomto případě do šálku čaje dává místo mléka med. Během toho, co v jedné ruce krájí končetiny bezradným nepřátelům, tak v druhé ruce drží šálek medového čaje, který se zdviženým malíčkem pomalu usrkuje na znamení vítězství. The Beekeeper je poctivá akční řezničina, která může vyplnit večer po náročném dnu, ale nic víc od toho nečekejte. "To bee or not to bee? Isn't that the bloody question?" ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud se nestane něco mimořádného tak nám David Ayer už další kvalitní snímek nepřidá. Včelař je totiž přímo hrozný. Logika absolutně chybí, přitom kdyby se jelo stylem první půlhodinky, kdy prostě Statham dá po tlamě finančním vychcánkům, které chrání nějaká bytelná ochranka vůbec by mě to nevadilo, tady se ale po vzoru Johna Wicka někdo snaží budovat svět bájných Beekeeperů a to už je na mě zkrátka moc. Působilo to celé na mě hrozně směšně. Statham je kvalitní mlátička, ale určitě jej rád uvidím v mnohem lepších filmech. 30% ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Statham po třicáté stále stejně a stále uspokojivě. Jenže tentokrát je vše ostatní zatraceně špatně. David Ayer býval dobrý režisér, ale poslední 3 filmy ho posílají na céčkové dno. Bohužel si film na sebe celkem slušně vydělal, takže Ayerovi velice pravděpodobně někdo zase dá peníze na další snímek. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Rozkošné béčko s dementním scénářem pana Wimmera, s extrémní a krvavou akcí. Nechápu kdo dělal poradce a vysvětloval tvůrcům celkové fungovánî počítačů, jak probíhá phishing, jak vypadají doupata kam mizí ty miliony z penzijních účtů amerických důchodců, ale zde prezentovaný výsledek je tak přepálený, až podezřívám Wimmera s Ayerem, že jde o svébytnou satiru. A Statham je jakousi přírodní silou. Orkánem, který likviduje amorální sviňáky z call center a tváří se u toho jako taťka když kouká v telce na cyklistiku. Ayer s Beristainem si pohlídali vizuální stránku a tak VČELAŘ vypadá náramně. Hutcherson bohužel jako odporný pachatel všeho zla není dostatečném hnusný. Snaží se, ale prostě mu toho sebestředného kokota nevěříte. Irons pak nemá prakticky co hrát. A ta ochranka v závěru, to je teprve něco. Nejvíce mě ale bavila role agenta FBI, táty od rodiny, který vymýšlí jak se vyhnout práci a celému tomu Stathamovu ničení a jeho blbá parťačka (Emmy Raver-Lampman) ho tahá do těch nejtěžších sraček, jen aby si to pak všechno celé rozmyslela. Možná to není ani béčko ale céčko. Je to strašlivě špatné, ale já se místy královsky bavil. Guilty pleasure? Bee or not to be? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Oblečení, které má Clay (Jason Statham) na sobě, když se stará o své včely, je ve skutečnosti upravený šermířský oblek. (DJMaroko)
  • Film mal pôvodne debutovať na streamovacích platformách. To sa však zmenilo v októbri 2023, keď šéfovia štúdií MGM/Amazon zistili, že začiatkom roka 2024 nebudú v kinách uvedené žiadne akčné filmy. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od septembra do decembra 2022 v Anglicku (Londýne, Tyringham, Tyringham, Isle of Sheppey), najmä kvôli úzkemu rozpočtu (34 miliónov dolárov) a tam poskytnutým daňovým úľavám. (Arsenal83)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Reklama

Reklama