Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Wes Block vyšetřuje zákeřné vraždy mladých žen. Sám žije podivínsky a v noci vyhledává prostitutky, které neodmítají perverzi. Netuší, že je součástí vrahova dokonalého plánu a důkazy, nalezené na místech činu, čím dál víc směřují proti němu. Smyčka se pomalu, ale jistě utahuje, aby si vybrala svou další oběť... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Z počátku běžná krimi se postupně rozvíjí do slušného thrilleru s tvrdým, ale citlivým poldou Blockem v hlavní roli. Block, manželkou opuštěn a v rámci vyšetřování vražd častý návštěvník bordelů, občas neodolá vábení kněžek lásky, což pro nedostatek jiných možností není až tak odsouzeníhodné. Vždyť je to přeci jen chlap jako každý jiný. To by jsme mu přece nezazlívali, nebo snad jo? Tuším to tady někdo nepochopil. Naštěstí je k němu osud dobře nakloněn a Block nachází cestu z nicoty života bez milované ženy a navíc, ... jak jinak, dopadá vraha. Ovšem, ta závěrečná akční scéna s rukou vraha byla přece jenom poněkud přehnaná. To si mohli ve scénáři odpustit. A nebojte se. Nudu divák, neodkojený plytkými akčňáky dnešní doby, určitě neprožije. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo zklamání, ač jsem od filmu nic nečekal. Ze začátku to vypadalo slibně, protože vrah byl zjevně totální magor, navíc hrál ve filmu hlavní roli Clint Eastwood, nicméně po nějaké době, kdy se dělo pořád dokola totéž (vražda, vyšetřování, š**ání se svědkyněmi) mi bylo jasné, že pocit rozvleklosti zřejmě nebyl jen náznakový, ale že už to lepší nebude. Děj postrádal jakékoliv větší zvraty, což bych mu i odpustil, pokud by měl alespoň jakýs takýs tah na branku. A přesně to postrádal tenhle film ze všeho nejvíc. Tah na branku. Obrovsky nevyužitý potenciál, vcelku zbytečný film a ani závěrečná honička mu moc nepomohla, ačkoliv šlo o pěknou změnu. Nicméně pro mě cca 45%... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Několik desítek minut jsem se pokoušel zjistit, jestli je Clint rozvedený detektiv, zoofil a nebo sexuální deviant a než jsem se rozkoukal, přišla závěrečná scéna s rukou patřící do Addamsovic rodiny a byl konec.. Tightrope je námětem blízké Pacinovu Cruising, ovšem o jeho naléhavosti a atmosféře zneklidňující jak dech vetřelčí královny na zátylku, si může bez pořádné režie jenom nechat zdát. Zná někdo více klišovitou lekací scénu, než vybafnutí za zavírajícími se dveřmi ledničky? Mít ji v kuchyni postavenou otvíráním ke zdi, budou bubáci a psychopatičtí vrahové navždy bezradní.. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood má podobnejch filmů na kontě víc a rozhodně jsou některý z nich i lepší, ale já ho v těch rolích drsnejch detektivů celkem můžu. Má to napětí, má to atmosféru, má to charismatickýho hlavního hrdinu a neschází několik efektních vražd kurev. Bohužel zápletka "Kdo je vlastně vrah?" je trochu nedotažená a ke konci film začíná vypadat jaksi béčkovitě. Ale celkově se mi to líbilo. Navíc tam hraje můj oblíbenej herec různejch vedlejších roliček Dan Hedaya. Pro mě za slabší 4 hvězdy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sám mám poslední dobou dost problém udržet se u filmu a neusnout. Každopádně při sledování tohodle filmu to bylo jako kdyby mi ten film v úvodních titulcích jasně řekl, že hlavní příběhovou linkou bude spánek, jeho devizou bude spánek, v hlavní roli spánek, hudbu složil spánek a celé to má takový ten spánkovitý spád. Stahující se smyčka nebyl zase tak špatný film, ale ten rok, ta doba, ve kterém se film točil plus také fakt, že mezi filmem se sypala jedna reklama za druhou, mi prostě k ničemu nepomohlo a výsledek byl takový, že slovo průměr tenhle film naprosto přesně vystihuje. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (15)

  • Stahující se smyčka se poprvé promítala pro veřejnost 16. srpna 1984 v rámci filmového festivalu v Montrealu, což velmi potěšilo představitelku hlavní ženské role Genevieve Bujold, která v tomto městě vyrůstala. (ClintEastwood)
  • Richard Tuggle napsal Stahující se smyčku poté, co slyšel o sérii přepadení se sexuálním podtextem spáchaných v Berkeley. (ClintEastwood)
  • Štáb se musel během složitého natáčení vyrovnat s davy turistů a s účastníky různých pouličních slavností, zejména při natáčení scény, která se odehrávala během proslulých neworleanských oslav Halloweenu. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama