Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Wes Block vyšetřuje zákeřné vraždy mladých žen. Sám žije podivínsky a v noci vyhledává prostitutky, které neodmítají perverzi. Netuší, že je součástí vrahova dokonalého plánu a důkazy, nalezené na místech činu, čím dál víc směřují proti němu. Smyčka se pomalu, ale jistě utahuje, aby si vybrala svou další oběť... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

castor 

všechny recenze uživatele

„Uvnitř nás všech je temnota. Někdo ji zvládá, někdo ji předvede. My ostatní se snažíme kráčet po laně mezi těma dvěma!” Detektiv Clint Eastwood je na stopě sadomasochistickému vrahovi, jenž jde po prostitutkách. Samotného hrdinu přitom opustila manželka a sám má tak trochu stejný objekt zájmu: sice je tak nanejvýš pouty připoutává k posteli, ale jinak prostitutky rovněž vyhledává. Určitě zajímavý prvek. Výsledek zobrazuje jakýsi přirozený naturalismus a těží z poměrně solidní atmosféry i několika odlehčených momentů, ostatně pomáhá už samotný příběh z pera Richarda Tugglea (napsal i scénář k Útěku z Alcatrazu). Režijně je to ovšem v několika pasážích docela odbyté, což s ohledem na výše popsané (drsný polda, dvojí život, noční podniky, sériový vrah) mrzí dvojnásob. 65% ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Z počátku běžná krimi se postupně rozvíjí do slušného thrilleru s tvrdým, ale citlivým poldou Blockem v hlavní roli. Block, manželkou opuštěn a v rámci vyšetřování vražd častý návštěvník bordelů, občas neodolá vábení kněžek lásky, což pro nedostatek jiných možností není až tak odsouzeníhodné. Vždyť je to přeci jen chlap jako každý jiný. To by jsme mu přece nezazlívali, nebo snad jo? Tuším to tady někdo nepochopil. Naštěstí je k němu osud dobře nakloněn a Block nachází cestu z nicoty života bez milované ženy a navíc, ... jak jinak, dopadá vraha. Ovšem, ta závěrečná akční scéna s rukou vraha byla přece jenom poněkud přehnaná. To si mohli ve scénáři odpustit. A nebojte se. Nudu divák, neodkojený plytkými akčňáky dnešní doby, určitě neprožije. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood má podobnejch filmů na kontě víc a rozhodně jsou některý z nich i lepší, ale já ho v těch rolích drsnejch detektivů celkem můžu. Má to napětí, má to atmosféru, má to charismatickýho hlavního hrdinu a neschází několik efektních vražd kurev. Bohužel zápletka "Kdo je vlastně vrah?" je trochu nedotažená a ke konci film začíná vypadat jaksi béčkovitě. Ale celkově se mi to líbilo. Navíc tam hraje můj oblíbenej herec různejch vedlejších roliček Dan Hedaya. Pro mě za slabší 4 hvězdy. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Pátrá Clint po vrahovi nebo si chodí jen užívat za štětkama, zatímco jeho dcerky se musejí starat samy o sebe? A nevraždí náhodou sám? Ne. Kdybych nevěděl, že film napsal i režíroval stejný člověk, myslel bych si, že režisér zmařil scenáristovu snahu udělat z Clinta podezřelého ze schizofrenie a vražd.. Ale režisér nám vždy jasně ukáže, že vrahem je někdo jiný. Identita pachatele popírá jedno z pravidel pátera Knoxe a Clint si skoro nezastřílí. Aspoň hezky zmasakruje postel, za nesouhlasného přihlížení psa. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá syrová krimi (a kdeže jsou ty časy oproti dnešním vyumělkovaným thrillerům, přesyceným za ta léta nahromaděnými žánrovými klišé). Někdo vraždí v New Orleans a Wes je poněkud nervózní. Pomalu přichází na to (ač nechce si to přiznat), že všechno to nějak souvisí s ním. Ke všemu bude muset vyřešit i své problémy se sebou a ochránit svou rodinu před útokem pomstychtivého maniaka. Film má správně ponurou atmosféru, pozvolně gradující napětí, velmi civilní herecké výkony uvěřitelných postav - a hlavně (!) si na nic nehraje. Zkrátka Eastwoodovský film, tak jak jej máme rádi :-) Tři a půl hvězdičky - a jak rád bych zaokrouhlil nahoru - leč nelze. Proč to celé musel zkazit ten (zbytečně) poněkud za vlasy přitažený závěr?... - - - P.S. A navíc tedy - co mě fakt štve, protože to je fakt odporný klišák (!) - proč sakra (v téměř každém filmu) vlak který někoho sejme houká, ale pak nezastaví?!... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení filmu začalo na podzim roku 1983 v Louisianě a v New Orleans. (ClintEastwood)
  • První film produkovaný Clintem Eastwoodem, ve kterém zazní hudba Eastwoodova pozdějšího dlouholetého spolupracovníka a přítele Lennieho Niehause. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno