Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nenápadný vysokoškolský profesor Paul (Nicolas Cage) se ze dne na den začne objevovat ve snech milionů lidí po celém světě a stane se tak globální celebritou. Rázem se mu začnou plnit všechna jeho přání, ale také pozná, jak vysoká je cena slávy. Nicolas Cage podává životní herecký výkon v dokonale zábavné společenské satiře. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (294)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Originální námět, zajímavý průběh a celkem očekávaný konec. Společenská satira je v rámci jednotlivých bodů celkem trefná, snové sekvence skvělé a Cage odpovídající zadání. Trochu mě mrzelo, že Borgli prostě není Gondry ani Lynch, aby z toho námětu vytřískal i vizuálně více, jemu stačí formální čistota a poslání o společnosti. Možná trochu škoda. Samotné moderní pojetí 15 minut slávy v době internetu si chvílemi říkalo o trochu větší odvahu. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal, že se Nicolas Cage objeví v povedeném mysteriózním filmu, který bude mít nějaký přesah. Král béčkových filmů si tak zde zahrál nudného profesůrka, jehož byste normálně naprosto přehlédli a byť touží být spisovatelem, nikdy se k tomu nedokopal a ostatní mu jen kradli jeho nápady. Najednou se ale začne dít něco podivného... lidem po celém světě se o něm začne zdát ve snech a nikdo to nedokáže vysvětlit. Cageův Paul tak nejprve figuruje jako pasivní návštěvník snů, ale následně se to celé zvrtne. Do této chvíle je film vlastně velmi zajímavý a divák absolutně nemůže čekat, co přijde příště. Pak se ale o Paulovi lidem zdát přestane a zničehonic tu máme reklamu na produkt, kdy se lidem podařilo uchopit vstupování do snů a začaly toho využívat firmy a influenceři. Tohle povědečtění celého problému mi nakonec srazilo celý film dolů. Na jednu stranu se totiž neobtěžují nic vysvětlit (víceméně magický realismus), ale pak přijdou s tímhle, jako kdyby nám mělo být jasné, jak Paul lidem do snů vstupoval. Konec je pak takový evropsky tragický, ale přeci jen by možná unesl i pár minut navíc, případně konec pojmout celý jinak, aby to mělo alespoň nějaké vyvrcholení. Hodnocení: 70 % ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEDEN MÍSTNÍ MUŽ SE OCITNUL V CENTRU PODIVNÉ EPIDEMIE SNŮ, KTERÉ SE VĚDCI SNAŽÍ PŘIJÍT NA KLOUB…“ Dramatický a nudný drama se snovou tématikou o neobyčejném zážitku z pocitu slávy. Ten „případ“ je neuvěřitelnej (– nebo absurdní ?)… Nevím, ale přemejšlím, jak by sním naložil takovej Shyamalan. Cage se snaží (kurva musí!) hrát dramaticky a občas se mu tak nějak daří. Ale událost sezóny bych z toho nedělal… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Cage byl za roli nominován na Zlatý glóbus. 2.) Někteří kritici hovoří o Cageově roli jako o největší v kariéře. 3.) Thx za titule “ anonymní uživatel“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Režisér, scenárista a střihač Kristoffer Borgli realizoval chytrý film, který zvládá vyvolat různé typy emocí. Absurdní komedie, společenská satira a thriller s přesahem sociálního hororu dohromady funguje v jednom stabilním balíčku spolu s jedním z nejlepších výkonů v kariéře Nicolase Cage. Zábavnost celého filmu by se dala krájet, zároveň přitom potěší jeho komplexnost a schopnost se vyjádřit k mnoha tématům. Skvělá třešnička na dortu filmového roku 2023, která snad v nejednom oku napraví Nicolasi Cageovi reputaci. Jedná se nejen o jeden z nejzábavnějších filmů letošního roku, ale také o jeden z nejchytřejších filmů letošního roku. Výtečně sebeuvědomělá a především skutečně chytře vystavěná podívaná! ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Velmi originální, dystopická a v mnoha ohledech až za vlasy přitažená podívaná, která jako plnohodnotný film pro široké publikum rozhodně neuspěje, ale jako experimentální myšlenka v čele s perfektním Cagem podpořena zajímavým vyprávěcím stylem a rukopisem s citem pro scénu funguje (nechci říct vyloženě dobře, no nicméně určitě) velmi zvláštně. Počáteční myšlenka se časem totiž začne zvrhávat do daleko širšího pojetí sebe samotné a s větším přesahem do filozofování “co kdyby se světu opravdu o někom zdálo a co kdyby ty sny byly v negativním světle…?”, čímžpádem se dostáváme z pohodové komedie do pořádného bizáru říznutého ještě větším podivnem. Dobrá myšlenka, zajímavé pojetí, nicméně závěr samotný (dle mého názoru) spíš jen tak nešťastně vyšuměl, zbořil předchozí budování filmu a vlastně ve mě nic moc nezanechal… ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Příběh je inspirován internetovým fenoménem zvaným „This man“. Prvním pacientem, který se s neznámým mužem ve snu setkal, měl být pacient z New Yorku v roce 2006. Čtyři další pacienti stejného psychiatra poznali stejnou tvář. Italský sociolog a marketér Andrea Natella se tématu věnuje na internetové stránce www.thisman.org. Jen této stránce se do dnešního dne přihlásilo přes 3 000 lidí, kterým se tajemný muž ve snu zjevil. (eleonnore)
  • Nicolas Cage označil Ariho Astera za režiséra, s ktorým by chcel najviac spolupracovať. Tu sa stretli v kombinácii herec - producent a bol to práve Ari Aster, ktorý oslovil Cagea s ponukou hlavnej roly. (Arsenal83)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Nicolas Cage plánuje skončit s herectvím

Nicolas Cage plánuje skončit s herectvím

04.12.2023

Matador s jedním zlatým oscarem na poličce za měsíc oslaví své šedesáté narozeniny. Na jeho herecké pažbě bychom našli úctyhodnou stovku filmů a nějaké drobné k tomu, a tak není divu, že přichází… (více)

Reklama

Reklama