Reklama

Reklama

Rivalové

  • USA Challengers (více)
Trailer 5

Ve filmu Rivalové od vizionářského režiséra Luca Guadagnina hraje Zendaya roli Tashi Duncanové, bývalé tenisové šampionky, která se stala trenérkou, jež se neštítí své hry na kurtu ani mimo něj. Manželství se šampionem, který je těsně na konci své kariéry (Mike Faist), Tashiina strategie na manželovo vykoupení nabere překvapivý směr, když se musí postavit vymydlenému Patrickovi (Josh O'Connor) - svému bývalému nejlepšímu příteli a Tashiině bývalému příteli. Jak se jejich minulost a přítomnost střetávají a napětí stoupá, Tashi se musí sama sebe ptát, co bude stát vítězství. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (223)

Hees 

všechny recenze uživatele

Film nie je vôbec o tenise, ale o ženskej hypergamii a o tom, ako je každý muž blízko toho, aby ho žena opustila, keď k nemu stratí rešpekt. Je to vynikajúca sonda do ženskej duše a do toho ako ženy fungujú, nedostatok sily a rešpektu vyvoláva presne toto čo je v tomto filme. Ukazuje to jasný dôkaz toho, že viac lásky z mužskej strany k žene nerozhoduje to či s mužom žena rada je, ale práve naopak nedostatok lásky v seba samého. Žena nepotrebuje vôbec žiadnu lásku od muža, muž potrebuje všetku lásku, žena potrebuje muža rešpektovať a vidieť niečo v ňom čo nikto iný nevidí. Ďakujem za takúto sondu je to poučný film. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Film, kde okrem tenisových výmen, vedia rozprúdiť krv v žilách a dostať diváka do varu aj tie výmeny dialógové, a niekedy k tomu vystačia len gestá daných postáv. Luca Guadagnino si ma konečne získal naplno, jeho réžia je dynamická, autorská, nápaditá, správne vie využiť nelineárnosť, ktorá vie finále dodať na sile a celkovo film dobre okoreniť. Kamera je živelná, má nápady, využíva všemožné perspektívy a dokáže diváka preniesť do diania. Hudba je neskutočne podmanivá, energická, vie rozhýbať každý sval v tele, vie scény správne podtrhnúť a dodať im intenzitu. Po stránke hereckej to tiež nešlo do outu, hlavné trio je výborné, idú do toho maximálne, svojim postavám dávajú potrebné nuansy. Vzťah medzi nimi je skvelo vybudovaný, scény každej povahy fungujú ako majú, proste tu bolo všetko správne. Cením aj koniec, ktorý okrem neskutočne nervydrásajúceho tenisového zápasu, ponúka aj výživné vyústenie vzťahu postáv, je to uspokojivá bodka za filmom, zároveň necháva priestor aj na ďalšie premýšľanie. Luca, I think this might just be your masterpiece. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Tenisová sportovní dramata už jsou prakticky vymřelým druhem a Luca Guadagnino se pokusil do nich vnést svěží vítr s pomocí aktuální megastar Zendayi a dobře trefených sidekicků O'Connora a Faista. Výsledek je takový nemastný neslaný. Rámcová kompozice jednoho zápasu a do něj zasazených flashbacků z minulosti se stane nakonec poměrně otravnou záležitostí a milostný trojúhelník po čase ztrácí na peprnosti a údernosti. Finální Guadagninova exhibice (dalo by se říci až honipéřina) je dost mimo, to co jsme sledovali celou dobu a působí až rušivě. Mohl to takhle dravě natočit celé a nemuseli bychom se o tom vůbec bavit. Takhle finále působí hodně podivně a nepotili se jenom hlavní aktéři, ale i já v kině. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Dva veskrze ohyzdní semibinární zbuznělci se dvě hodiny snaží ňoumovitě nasoukat rukojeť tenisové rakety (tolik ke „sportovnímu“) do slizké a totálně prkenné cigošky Zendáji, která je i při tom hendykepu zcela mimo jejich ligu, anebo prostě jen perverzní úchyl, a z umpire jim ty tolik „progresivní“, obskurní pydlošousty píská žužučerný tranzistor. Na takové studii vyšinuté panseksuality šeredných parafilních minorit by samozřejmě nebylo nic špatného, kdyby to ke všemu tomu deviantnímu homoneštěstí nebyla navíc totálně přitroublá, plytká a nudná pozérská sračka s buzerantským střihem a nehtorvoucí hudbou, určená výhradně pro latentní i ven vyšlé homoseksualisty a jiné seksuální dezorientáty z degenerace Z, v níž se všichni aktéři chovají jako naprostí labilní kokoti. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Člověk by čekal, že si pro sebe film s debilním českým distribučním názvem urvou známější Zendaya a Josh O'Connor, ovšem pro mě tam snad byl ještě lepší Mike Faist a emočně mě sebral možná ze všech nejvíce. Někde jsem před premiérou četl, že Challengers nejsou moc o tenise, ale zase, pro mě teda ano, v mládí jsem tento sport sledoval a docela si užíval kameru jak umně snímá jednotlivé přelety a rychlost míčku mezi raketami (opravdu moc pěkné záběry). Ale pochopitelně to není to hlavní, Luca Guadagnino si vzal opět na paškál takovou neortodoxní romanci, milostný trojúhelník předvádí v několika časových rovinách a člověku pak docela zatrne, když se dozví nové dějové skutečnosti. Ždibíček tomu chyběl k pětikvaltu kdy pro mě stopáž byla možná zbytečně přestřelená, ale pořád je to osmičková kvalita, na kterou se vyplatilo počkat déle, než bylo záhodno. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (14)

  • 12. dubna 2024 vyšlo v rámci propagace filmu album „Challengers [MIXED] by Boys Noize“, na kterém je výběr několika skladeb ze soundtracku od Trenta Reznora a Atticuse Rosse, které remixoval německý DJ Boys Noize. Samotný originální soundtrack pak vyšel 26. dubna, tedy v den premiéry filmu v amerických kinech. (Schyzartis)
  • V jeden natáčací deň došlo v blízkosti kurtov k hromadnému uvoľneniu peľu niektorých blízkych stromov, ktoré zafarbili celú scénu (a všetkých ľudí na nej) do žlta, čo sa podarilo odstrániť až po daždi počas niekoľkých nasledujúcich dní natáčania. (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Reklama

Reklama