Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (1 937)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výjimečný film. Nejen kvůli tomu, že jako jeden z prvních filmů popřel skoro tradiční pravidlo "dvojky jsou horší než jedničky". Jde o film, který zvládá propojit několik žánrů a dát je v takovém množství, že dochází k působivé symbioze a synergii. Akční poloha dominující Arnoldem, sci-fi tématika s cestováním časem a výjimečnými triky a komediální stránka s decentním odlehčením. Vše funuje díky Cameronově chirurgicky přesnému dávkování a s industriálně drsnou hudbou/motivem Brada Fiedela jde o nepřekonaný pomník (sci-fi) akčních filmů. PS: vidět SE není tak zásadní, ale je to vhodné, protože nejen uvidíte celkovou vizi Camerona, ale také jeho odhad pro publikum, kdy z původní verze vypustil určité scény, které snižovali intenzitu filmu (např. chyby T1000, konec) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Co říct víc než samou chválu. Hned při prvním zhlédnutí jsem se setkal s rozšířenou verzí a těch 154 minut je napoprvé naprosto neopakovatelných. Nikdy jsem neměl Arnolda rád tak jako tady a Cameronovo vybuchující já přijímám bez debat. Strhující akce, úžasné triky, jeden z nejlepších záporáků, co jsem kdy viděl a Terminátor nabíjející brokovnici jednou rukou. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: James Cameron, William Wisher Jr. .. Nejasná je vize budoucnosti. Tahle je jedna z možných, ovšem dosti pravděpodobných.. . Filmová orgie a ojedinělý důkaz pokračování, které o třídu převyšuje už tak kvalitní první díl! Vynechám zhodnocení scénáře a tím šťourání do spousty nelogičnosti a paradoxů! Vše přebíjí démonická hudba, věrohodní herci, výtečné akční scény, efektivní apokalyptické trikové sekvence a samozřejmě Pan režisér James Cameron se svojí vizionářskou genialitou. Jeden z mála filmů, jenž JE MILNÍKEM kinematografie. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vedle Vetřelců asi nejlepší film Jamese Camerona zvláště v režisérské verzi (přepnutí na mód učení). Jednička měla o něco lepší atmosféru, tady se mi zas líbí závěrečná řeč Lindy Hamilton (v původní kino verzi a ve special edition, ten sladký konec z extended cut mi vůbec nesedí). Logické chyby jsou v obou víceméně stejné, ale v podobném filmu mi zas tak nevadí. Jinak klasika dětství a s přibývajícími pokračováními (a chystaným Taylorovým de facto remakem prvních dvou dílů, který vypadá naprosto otřesně) si jej musím cenit ještě více, což promítám i do změny hodnocení (7.12.2014). ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně největší zklamání ve zdejší Top 20. Čekal jsem odzbrojující příval akce a na svou dobu převratné efekty. Nedostavilo se ani jedno. Pravdivé lži jsou přeci jen větším akčním nářezem. Je pravda, že akci příliš nevyhledávám, takže jsem na jednu stranu rád, že T2 není jen o tom jednom, ale má i silný příběh a skvělého Edwarda Furlonga. Samotný Arnold je herec asi jako já striptér, takže o jeho výrazu, který má pro všechny akční filmy stejný, se nemá cenu bavit. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (289)

  • Úvodní scéna, zobrazující temnou budoucnost, obsahuje záběr, v němž robotická noha rozšlápne lidskou lebku. Samozřejmě šlo o záběr zásadní a James Cameron trval na tom, že musí být naprosto bezchybný. Jeho realizace přitom vůbec nebyla snadná. Musela být dokonale sladěna akce v pozadí a pohyby robota, ovládaného několika loutkáři. Lebky vznikly ve studiu Stana Winstona a byly z vosku. Winstonovi lidé už měli zkušenosti se způsobem Cameronovy práce, a tak jich vyrobili téměř trojnásobné množství, než by bylo obvyklé - celkem dvacet osm. Když došlo na samotné natáčení, tak postupem času začali být poněkud nervózní, protože Cameron někdy při třetí hodině ranní nechal rozšlápnout už dvacátou lebku a nezdálo se, že by hodlal skončit. Naštěstí tak učinil po klapce číslo dvacet šest. Do výsledného filmu nakonec vybral tu pátou. (NIRO)
  • Podľa vlastných slov Roberta Patricka mal jeho kultovú úlohu hrať úplne iný herec známy ako Billy Idol, ktorý mal však nehodu na motorke, kvôli čomu bola rola T-1000 ponúknutá Patrickovi. (emdvojka)
  • Maskérsky mág Stan Winston stál tiež za praktickými efektami, mechanickými bábkami, maskami, protézami a kostrou pre T-800. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama