Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (1 947)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Totální overkill hned v několika filmařských disciplínách, který nebyl sražen do prachu ani časem, ani křemíkem lépe vysoustruženými následovníky. Vše o tom bylo řečeno, ale ta nepsaná cameronovská poučka, že akční scény musí sloužit příběhu a nikoliv naopak, zraje s každým zbytečně vygenerovaným megabajtem dat jako víno a je až s podivem, že akčních blockbusterů, které by fungovaly na podobném principu, se za těch šestadvacet let moc neurodilo. Osobně dám vždy raději přednost nerovné zákopové válce na planetoidu LV-426, ale i tak plně rozumím tomu, proč tohle v žánrové bitvě i po sfouknutí všeho nostalgického nánosu plně obstojí i v tomhle miléniu. Tohle přežije i den zúčtování, protože je to… (viz začátek komentáře). ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční film a vynikající pokračování. Terminátor 2 je bravůrvní prakticky ve všem, čeho chce dosáhnout. Napětí? Perfektní! Akce? Perfektní! Motivy o lidské sebedestruktivnosti? Perfektní! A to samé platí pro obsazení, efekty, záporáka, zapamatovatelnost momentů, nemluvě o balanci mezi vážností a humorem. Ovšem nejsilnější stránkou jsou zde za mě postavy, které mají mnohem více nuancí a uvěřitelnosti, než pozdější Cameronovi modří šmoulové a cestující Titanicu. Každá postava má své silné a slabé stránky, se kterýma se pracuje celý film a rozvijí se v potrhlou rodinku, která funguje. Tohle vše už jen podtrhává, jak moc ikonickým se film a jeho jednotlivé scénky staly. Sarah Connor je dodnes jednou z nejlepších ženských hrdinek, ale zároveň nejlepší postavou Camerona. Je nejdrsnější, ale zároveň nejlidštější. Ta si pro mě dokonce krade film více, než perfektní Arnold s mladým Furlongem. Jedná se o tak dokonalý film s dokonalým koncem, že ani po třiceti letech a čtyřech pokusech o pokračování nikdo neuspěl. Díky MovieZone a popkulturním milníkům, jsem si to mohl užít v kině a o to ten film byl znovu lepší. Prostě KRÁL AKČNÍCH FILMŮ! ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výjimečný film. Nejen kvůli tomu, že jako jeden z prvních filmů popřel skoro tradiční pravidlo "dvojky jsou horší než jedničky". Jde o film, který zvládá propojit několik žánrů a dát je v takovém množství, že dochází k působivé symbioze a synergii. Akční poloha dominující Arnoldem, sci-fi tématika s cestováním časem a výjimečnými triky a komediální stránka s decentním odlehčením. Vše funuje díky Cameronově chirurgicky přesnému dávkování a s industriálně drsnou hudbou/motivem Brada Fiedela jde o nepřekonaný pomník (sci-fi) akčních filmů. PS: vidět SE není tak zásadní, ale je to vhodné, protože nejen uvidíte celkovou vizi Camerona, ale také jeho odhad pro publikum, kdy z původní verze vypustil určité scény, které snižovali intenzitu filmu (např. chyby T1000, konec) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Blockbuster tak ryzí, že se podle něj mohou psát definice. Cameron je ale primárně (jako vždy) skvělý vypravěč, takže svůj příběh naplňuje při vší jejich jednoduchosti silnými motivy. Ať je to hledání otce, lidskosti uvnitř nelidského nebo vzpoura proti neměnné budoucnosti. Věci jako jeden z nejděsivějších záporáků a hláškující stroj na zabíjení s tváří Arnolda, tentokrát na straně "těch hodných", jsou tomu podružné - to je na Terminátorovi to nejúžasnější. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

He is back! A nyní ještě silnější a stylovější než kdy dřív. S T2 přichází nejen Arnie v nejlepší formě, ale také dosti rafinovaný protivník, s tím spojena hromada skvělé akce, nečekaně kvalitní efekty a řekněme průměrný scénář, což vlastně po T1 může znít i jako pochvala... Scény jako střílení z brokovníce jednou rukou za jízdy na motorce se dnes nejen bezpečně řadí do kultu, ale konečně nám také dají jasnou odpověď na dilema Arnold nebo Sylvester. Díky tomu všemu a ještě překvapivě dojemnému závěru se T2 určitě řadí mezi nejlepší akční filmy historie. Ovšem možná je to kvůli tomu, že jsem viděl prodlouženou SE verzi, ale některé neakční scény mi přišly trochu zdlouhavé, tudíž snímky jako Lethal Weapon a Die Hard mi zůstavají ještě o ždibíček bližší. 9/10 ()

Galerie (330)

Zajímavosti (289)

  • Na konci filmu ve scéně, kdy se Sarah (Linda Hamilton) skrývá a drží zbraň, tak drží pravý ukazovák na spoušti. Po střihu, kdy herečku zastupuje její dvojče Leslie Hamilton, má na spoušti levý ukazovák. Leslie je levák. (mojma79)
  • Když T-800 (Arnold Schwarzenegger) používá granátomet při odražení policistů v Cyberdyne, tak střílí na poměry zbraně z enormě krátké vzdálenosti. Granáty by tedy neměly „čas“ na to, aby explodovaly. Tohle později potvrdil i Cameronův bratr, který sloužil jako mariňák. (Guilemot)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama