Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 947)

novoten 

všechny recenze uživatele

Co říct víc než samou chválu. Hned při prvním zhlédnutí jsem se setkal s rozšířenou verzí a těch 154 minut je napoprvé naprosto neopakovatelných. Nikdy jsem neměl Arnolda rád tak jako tady a Cameronovo vybuchující já přijímám bez debat. Strhující akce, úžasné triky, jeden z nejlepších záporáků, co jsem kdy viděl a Terminátor nabíjející brokovnici jednou rukou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Sľúbil si, že nikoho nezabiješ!“ – „Bude žiť.“ Matka akčných veľkofilmov a chvála žánru sci-fi. Keď sa ma Tomáš pýtal, či na T2 nechcem ísť aj druhý raz a s ním (on to ešte nevidel), nebolo nad čím rozmýšľať. V r. 1992 som mal sladkých jedenásť a verte mi: na svete neexistoval lepší film. Snáď Jurský park, ale ten prišiel až o rok neskôr. Masívny Schwarzenegger na Harley Davidson (v jednej ruke bez problémov prebíjajúci guľovnicu a druhou ledabolo držiaci poltonovú mašinu na ceste) v gigantickom biblickom epose o konci dní, mamách, synoch a tekutej oceli, ktorú nezastavíte. Fenomenálne dlhé akčné scény; finále na ceste a následne presunuté do továrne trvá 40 minút, čo je polovica priemerne dlhého filmu, veď to nie je normálne!. V tej dobe revolučné efekty, jedinečné herecké obsadenie, svištiace dialógy, kultové hlášky a snáď geniálny scenár. Odporúčam režisérsky strih, ktorý je rovnako dobrý, ako režisérsky strih predchádzajúceho Jimovho hitu a to Votrelcov (t.j. fantastické sú už oficiálne kinoverzie, ale režisérske zostrihy sú ešte luxusnejšie v detailoch). Mínusy? Niektoré CGI časom logicky zostarli (napr. v chodbovej scéne, kedy sa Terminátori stretnú prvý raz, sú "tanieriky" na T-1000 fakt úsmevné). Inak ale pecka so skvelými postavami (hoc Cameron na to šiel pohodlne a proste len okopíroval koncept z Votrelcov, kde sa tiež z jednotkového zlého androida v dvojke stal android dobrý), interakciou medzi nimi a dialógmi. Kino Považan NMnV 1992 (2x) ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Druhá verze dvojky podruhé a stále prvotřídní film. Děsit se postapokalyptické vize života na Zemi, obdivovat i po letech vynikající triky a napínavou akci, držet v ruce banán a po chvíli si myslet, že je to upilovaná winchesterovka 1887, k tomu se bavit Arnoldovými hláškami a robotickými grimasami a na konci zatleskat – to je zkrátka nenahraditelný zážitek./// Rozšířená verze mj. nabízí několik velice humorných scén, což z Terminátora dělá geniální mix akční sci-fi a komedie, u nějž se mrazení v zádech střídá s hlasitým smíchem. Jen ta Connorová a její krapet otravné militantní móresy mohly dostat méně prostoru. [Kino, SE, titulky] ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Příšerné, politicky korektní a totálně vykalkulované pokračování skvělého a napínavého sci-fi. Schwarzenneger prostě musel být v devadesátých letech hodný robot, o chlapečka, kterého ve filmu chrání, se nikdo nebojí (hollywoodské pravidlo č.1: Dětem se nesmí nic stát!), lepší momenty jsou povinně (a špatně) vykradeny z původního filmu, slabší děj se snaží schovávat za bombastické speciální efekty... Důvod zdejší obliby T2 je ale pochopitelný: Pro většinu jeho fanoušků totiž představuje krásný divácký zážitek jejich dětství. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Už jenom za tu nezapomenutelnou honičku na dálnici by si James Cameron zasloužil Oscara ! Tahle scéna patří do akční síně slávy. Vlastně tam patří celý film, který je naprosto bezchybný : Arnold tady skutečně HRAJE, kamera a střih vás nenechají na pět minut vydechnout, o ďábelské režii se nedá pochybovat, scénář je perfektní. 5* bez debat ! ()

Galerie (330)

Zajímavosti (289)

  • Při výbuchu budovy Cyberdyne jsou při záběru z vrtulníku vidět poblíž stojící členové štábu. (imagoo)
  • Ve scéně, kde John (Edward Furlong) zabrání Terminátorovi (Arnold Schwarzenegger) zabít mladíka na parkovišti, si lze při předávání zbraně v záběru z boku všimnout, že kohoutek zbraně je natažený. V dalším záběru, kdy si Terminátor zbraň přebírá, kohoutek natáhnutý není a v následujícím záběru, kdy si zbraň zastrčí za opasek, je opět natažený. (sipop14)
  • Režisér Cameron kvůli scéně průjezdu vybetonovaným korytem v Los Angeles nechal odklonit místní řeku. (raininface)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama