Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 2
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Režie:

James Cameron

Scénář:

James Cameron

Hudba:

James Horner

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Bill Paxton, Gloria Stuart, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, David Warner, Victor Garber (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (2 005)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: James Cameron | Hudba: James Horner | Produkcia: James Cameron, Jon Landau | Distribúcia: Paramount Pictures (USA), 20th Century Fox (International) | Štúdio: 20th Century Fox, Paramount Pictures, Lightstorm Entertainment | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 1,843,201,268 $ || ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jedinou chybou Titanicu je, že od začátku víme jak to dopadne. A teď to podstatné: Pořád mi nejde z hlavy jedna věc. Vás by někdy napadlo pojmout takový (jednoznačně katastrofický) námět jako lovestory? Mě teda v životě nikdy. Ještě když jsem kráčel do kina, myslel jsem si, že jdu na katastrofický film... A v tom bude zakopán ten pes. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Já mám k Titanicu tak rozporuplný postoj, jako snad k málokterému filmu. Zosobňuje, vzdává poctu a zároveň předpovídá všechny blockbusterové mory, které mi brání brát tento druh zábavní kinematografie vážně: pokřivování faktů a minulosti, romantizace neštěstí, touha být větší a ještě větší, nekonečná stopáž, kritika kapitalismu ryzími kapitalisty, a nejspíš ještě další věci, na které si teď nevzpomenu. (Obsazování hlavních rolí absurdně pohlednými mladými herci jako zápor uvádět nebudu, neboť tento krasavec a tato krasavice, na rozdíl od většiny modelů a modelek dnes okupujících blockbusterové plakáty na nástěnkách (viz například Margot Robbie), jsou právoplatnými, schopnými a charismatickými herci). Ale na druhou stranu se na něj dívám opakovaně a nemívám u toho pocit, že bych si chtěla vytáhnout mozek z hlavy hákem skrz nosní dutiny. A navíc má dva momenty, u kterých vždycky brečím a které se mi uprostřed všeho balastu velmi líbí: Ten první je, když se na konci filmu Rose zmocní píšťalky a kamera zůstává na jejím obličeji a jejích očích, a ten druhý je záběr na fotografie z jejího života a zejména na tu, kde sedí v koňském sedle obkročmo jako muž. Nicméně při sledování filmu v lednu 2018 jsem si k těmto dvěma brečícím pasážím přidala ještě jednu úplně na začátku, když jsem si vzpomněla, že Bill Paxton už není mezi námi. Odpočívej v pokoji, ty zatracený sympaťáku. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

It has 11 f*cking Oscars, guys! A není divu, protože Titanic útočí na každou možnou frontu. Snad všechny strhne příběhem strašlivé katastrofy, geeky do historie potěší akurátním zpracováním, fandy efektivní podívané zase všemi těmi triky a dalšími srandičkami nejen po srážce, a nás, nekonečné romantiky, dostane ultimativním příběhem mladé lásky, které osud do cesty staví všeljaké překážky, ať už ďábelského Billyho Zanea nebo několik tun zmrzlé vody, a bohužel pro Rose a Jacka se nejedná o jahodové Calippo v nadživotní velikosti. Mhmm, jahodové Calippo. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě fascinuje, kolik lidí musí umřít, aby dva poznali, že se mají rádi. Di Caprio ještě v době, kdy jsem ho nesnášel. Sám se později nechal slyšet, že teď by radši, kdyby v Titanicu nehrál. Dát odpad by bylo nefér, i když zpatlaný kýčovitý scénář by si to zasloužil. Ale je fakt, že kdyby se vystřihla z filmu milostná linie a místo ní nasadil nějaký méně srdceryvný a silnější příběh, špatné by to nebylo. Katastrofa Titanicu totiž skutečně trochu symbolizuje dějinný předěl a konec starého světa, který byl smeten 1. světovou válkou. Místo toho však Cameron nasadil stokrát viděnou tragickou lásku dvou nerovných lidí, a to bez jakékoliv invence, pouze ji umístil do velkolepých kulis a hrdiny nechal vyslovovat neutrální politicky korektní fráze. Na druhou stranu nutno uznat, že i když tu v mých očích selhal coby umělec s integritou, projevil značný obchodnický talent:)). Takže sbohem, Leo, Kate (radši si vás budu pamatovat z Letce resp. Věčného svitu) a Celine Dion, my mind will go on. ()

Galerie (410)

Zajímavosti (386)

  • Během slavnostního předávání Oscarů byl Titanic favoritem, který svou roli bezesporu splnil... a přesto se scenárista, režisér, producent a střihač James Cameron během těchto několika hodin dle vlastních slov nejvíc zabýval tím, že se jeho tehdejší manželce, Lindě Hamilton, utrhlo ramínko na šatech. (NIRO)
  • Kvůli nesmírné nákladnosti filmu občas bylo nutné hledat místa, na nichž by se dalo ušetřit. Protože by kvůli slavnému perfekcionismu Jamese Camerona přišla historicky přesná rekonstrukce salonku první třídy, v němž Rose (Kate Winslet) a její matka (Frances Fisher) popíjejí čaj, zhruba na čtvrt milionu dolarů, a přitom šlo o scénu vcelku krátkou, byla raději natočena před zeleným plátnem a pozadí bylo doděláno trikově. (NIRO)
  • V první třídě bylo 6 dětí, 144 žen a 175 mužů. Zachránilo se 5 dětí, 140 žen a 57 mužů. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama