Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (281)

castor 

všechny recenze uživatele

Za dvojkou až čtyřkou i jakousi snahou o svěží reboot (2021) vyčpělé hororové série stál režisér Darren Lynn Bousman. Společně s uječeným Chrisem Rockem to od kritiků i diváků naposledy solidně schytal. Producenti ale nehodlají o stále potenciálně výdělečnou látku přijít, o „nakopnutí“ se tak pokouší střihač řady dílů (i režisér dvou pokračování) Kevin Greutert. A z velké části se mu to i daří. Franšíza nejprve divákovi nutí jakési tklivé drama o umírání a záblesku naděje v podobě experimentálního lékařského zákroku. Jenže důvěřivého Johna Kramera není radno naštvat, tudíž to bude tým „odborníků“ hodně bolet. Jednička těžila z toho, že divák předem nic neví. Mixovala režijní invenci, nervní atmosféru a násilí. Další díly byly lacinější a lacinější. Bylo vidět, jak moc se na nich spěchalo, jak moc šlo zejména o zlaťáky z pokladen kin. To sice zůstává, nicméně první velké plus: ikonický Tobin Bell, druhé menší plus: snaha dodat mu lidskou stránku, třetí střední plus: gore scény a brutální pasti. To okolo je tradičně prázdné, samotný úvod (Kramer a jeho rakovina) zbytečně dlouhý, samotné mučení hříšníků s postupem času už utahanější. Trikaři a maskéři se znovu výborně vyřádili, finální vysvětlovačku si ale tvůrci mohli odpustit. Jedenáctý díl má nicméně cestu pečlivě umetenou. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sawx sux. A ani tak nějak není divu. Je už to takový tisíckrát do naprostého sucha vyždímaný hadr, který někdy po třetím dílu ztratil veškeré scénáristické ambice a sloužil výhradně k léčbě erektilních dysfunkcí řeznických učňů a jiných psychopatologických entit. I tady by udělali mnohem lépe, kdyby to nadále nechali na úrovni tupé kafilérie a vymýšleli jen hnusně originální způsoby rozličného sebemrzačení pod nátlakem. To by alespoň pár deviantů pořádně vyhonilo a každý s vyšším než dvojciferným IQ by se možná tolik neurazil, že z něj dělají slintajícího idiota. Ale to oni ne. Oni to dokonce ani nevyrvali z pokroucených, neinventivních a zcela nekompetentních rukou makabrozních babralů Zlatoprsťáka a Kradledovce, pissálků přesně na úrovni seriálů Prímy Hnooj, kteří už tak úspěšně dokurvili poslení dvě pokračování a jež se opět „snažili“ o „sofystykovanou scenarystyku“ s „netušeným přeqapením“. Tudíž výsledkem další vskutku bestiální kauzální lobotomie s exekucí na úrovni domácího amatérského porna s postiženými včetně stejně stylového hudebního doprovodu, pícnina pro LIVINGDEADKY a všechny ty blahoslavené müslitele, co vždycky takhle zjara s přikousnutým jazykem xmrti rádi podpalují kočičky a dělají si hemenex z obsahu čerstvě vylíhnutých vajec. Když k tomu připočtu ještě to, že ani těch pár masáren už není kdovíjak sugestivních, originálních ani emetikálních, pan Pázl je náhle pouťově prüdce filosofující filantrop a že po tom pro diváky s LMD úděsně přeqapivém přeqapení nechali hlavní zlobábu jen tak čumět z průduchu plynové komory, protože jim skončil pronájem skladu, kde to točili, a na prodloužení už nezbyly prachy, vychází mi z toho jeden do krve rozškrábaný puchýř. A to jen proto, že jsem měl pod kůži implantovaný klíč od klecového lůžka, a kdybych si ho odtamtud rychle nevyšťoural a tu klec nezamknul, akutně hrozilo, že se ten imbecilní rozštěp uvnitř dostane ven a letálně mi poslintá rohovky. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Kevin Greutert je v tejto sérii namočený od samého začiatku. Okrem toho, že režíroval Saw 6 a 7, strihal snáď každý diel, s výnimkou 6 a 7, ktoré režíroval a tak je aj dobre, že natočil aj tento diel. Za sebou mal znova osvedčené duo producentov (Wan/ Whannell), ktorý produkovali všetky diely a tak sa zdá, že je 10tka v dobrých rukách. A veru, že aj je. Ak vynechám prvý diel, tak s kludom môžem povedať, že toto je najlepšia časť od Wanovej jednotky. Priznám sa, že aj keď mám rád tuto sériu a každý diel ma niečo do seba, tie posledné spin-offy ma už toľko nebrali. Preto som rád, že sme sa vrátili na začiatok (medzi prvý a druhý diel), kde vlastne zisťujeme, že starý John je vlastne dobrák, hajzli sú tí druhí a tak Johnovi vlastne aj fandíme. No a práve preto je to od jednotky najlepší diel. Návrat niekoľkých postav sa tiež ponúkal a okrem Amandy sa dočkáme na konci za titulkami ešte jedného prekvapenia. 75% - 4* ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Nostalgická upomínka, jak vypadala taková ta straight-to-DVD béčka před nějakými 15-20 lety než začala být všechna neonová a označovaná za Quality TV. Je tu mexický kamerový piss-filter, půlku filmu se nepohneme z papundeklového pódia, pohybové limity přestárlé tváře frančízy nutí k vynalézavým střihům a úhlům snímání, protože se na téměř všechno využívá dublér, hystericky přehrávající herci hrají kouzelně jednorozměrné charaktery a do toho ty úžasně přitroublý dialogy o vině a trestu a vůli k životu, který si tam vyměňují sadističtí vrazi, který nutí lidi, aby si uřízli nohu a naplnili sklenici svým morkem. No připadal jsem si jak u nějakýho Hellraisera 8 v roce 2004. Tenhle provinilý mód se však nedá udržet po dvě hodiny, kdy se pořád točíme po jednom studiovém setu a to pak jednoho může taky z nudy napadnout přemejšlet o tom, co se v tom filmu vlastně děje a proč, čímž začínají pro všechny zúčastněné kruté časy. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Dovolím si říci, že hned po jedničce, se jedná o absolutně nejlepší díl z celé série Sawu. John Kramer je zpátky a snaží se dostat nádor ven, poté přijde jeho motivace na další pomsty a pasti. Je tak chytrý, že dokáže vše, jenom na začátku špatně věřil. Měl ještě jakousi víru, že v lidech je trochu "lidskosti". Výborný masterpiece odehrávající se od 45 minuty v jedné místnosti, kde jsou parádní dialogy, co napsali scénáristi. Pasti úžasné! GORE PŘEHNANĚ DOBRÝ!! Řezání nohy, tak detailně jsem v životě v žádným snímku neviděl! Celkově se jedná o skvělou GORE záležitost, která pro fanoušky bude rájem a pro zvrácence pohlazením po duši. Saw X si zaslouží pět čistých hvězd a konkurovat mu se už nejspíš nepovede dál. Ledaže, by se udělal reboot celé série. A posledních "nevím kolik ani" filmů hodili do odpadu, kam patří. Tenhle díl není totiž obyčejné milkovaní série, protože Saw X  je silně založený psychologický thriller. Ihned jděte kino, dokud to ještě jde!!! Doporučuji, zatím jeden z nejlepších žážitků roku! ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Pôvodne sa uvažovalo o vizuálnych efektoch, ktoré by omladili Tobina Bella a Shawnee Smith, pretože medzi ich smrťou v Saw III (2006) a týmto filmom prešlo 17 rokov. Greutert návrh zamietol: "V niektorých filmoch omladili postavy a vytvorilo to zbytočnú priepasť medzi postavami a publikom." (Arsenal83)
  • Ve filmu John (Tobin Bell) používá k odeslání e-mailu Cecilii (Synnøve Macody Lund) e-mailovou adresu „kramerjohn994@gmail.com“. Tato adresa je funkční a diváci na ni mohou posílat e-maily. Obdrží odpověď, že John je pryč, ale odepíše, až bude znovu dostupný. (catnipped)
  • John Kramer (Tobin Bell) používá ve filmu Gmail účet. To ale není možné, neboť se film odehrává v roce 2001 a Google zpřístupnil Google Mail až v roce 2004. (Leopard105)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama