Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (282)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Kevin Greutert je v tejto sérii namočený od samého začiatku. Okrem toho, že režíroval Saw 6 a 7, strihal snáď každý diel, s výnimkou 6 a 7, ktoré režíroval a tak je aj dobre, že natočil aj tento diel. Za sebou mal znova osvedčené duo producentov (Wan/ Whannell), ktorý produkovali všetky diely a tak sa zdá, že je 10tka v dobrých rukách. A veru, že aj je. Ak vynechám prvý diel, tak s kludom môžem povedať, že toto je najlepšia časť od Wanovej jednotky. Priznám sa, že aj keď mám rád tuto sériu a každý diel ma niečo do seba, tie posledné spin-offy ma už toľko nebrali. Preto som rád, že sme sa vrátili na začiatok (medzi prvý a druhý diel), kde vlastne zisťujeme, že starý John je vlastne dobrák, hajzli sú tí druhí a tak Johnovi vlastne aj fandíme. No a práve preto je to od jednotky najlepší diel. Návrat niekoľkých postav sa tiež ponúkal a okrem Amandy sa dočkáme na konci za titulkami ešte jedného prekvapenia. 75% - 4* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Saw X je pomerne funkčný fan service, z ktorého budú nadšenci série padať do kolien. Veľmi obstojne však funguje aj ako samostatná jednotka pre neznalcov. Príbeh Johna Kramera je dostatočne pútavý na to, aby k sérii prilákal aj divákov, ktorí sa so Saw doposiaľ nestretli. Desiata časť však po toľkých filmoch zo série nemá čím prekvapiť a nie je vôbec desivá. Za veľa nestojí ani dejová línia, ktorá je od počiatku do konca prakticky úplne jasná. Partia zloduchov nahnevá Johna Kramera, ktorý sa im rozhodne pomstiť (alebo „napraviť“, ako by povedal Jigsaw). Malé pokusy o záverečný zvrat príliš nezavážia a na konečných dojmoch nič nemenia. Napriek tomu sa však filmárom podarilo dať zaprášenej sérii šmrnc. Zrecyklovali všetky staré nápady a oživili ich prítomnosťou Johna Kramera, ktorého vnútro rozpitvali tak ako nikdy predtým. Aj vďaka tomu nie je nový Saw iba dookola tým istým vyvražďovaním bez akejkoľvek pointy, ktoré sa snaží žmýkať z legendárnej hororovej značky ďalšie peniaze. Viac v recenzii. 7/10. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Saw X ponúka zopár milých prekvapení, ktoré sériu oživili. Návrat Jigsawa v plnej paráde, prvú polhodinu ako z úplne inej série, výbornú protihráčku a nečakaný obrat v... druhom bode obratu. Avšak Saw muselo vždy silou mocou prinášať záverečné zvraty a tak jeden solídny a logický neskôr nasleduje zase prekvapenie, ktoré príliš logiku nedáva, ale možno som to do bodky nepochopil. Skrátka mi to prišlo ako veľké riziko. Prečo ale film skončí tesne pred tým, na čo celý čas čakáme, je ešte väčšie prekvapenie. Tak teraz vážne už len letieť do vesmíru a potom crossovery s Jasonom, inak to nevidím. Alebo súboj s Dominicom Torrettom. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

První věc - Nechutný. Druhá věc - odporný filtr.. nechápu proč ješte v roce 23 se stane to, že se na film nahodí odpornej modrej nebo žlutej filtr.. to se vracime do roku 2004? Jinak zajimavy twisty, ale celkove to stahuje dolu ta logika (tim nemyslim jen to, ze si typka urizne nohu a je stale pri vedomi), ale treba proc se Kramer s Amandou najednou ukazuji svým “obetem” bez masky? Jako wtf? Vsak to je uplne nedomysleny..ale ok. I pres to me film od poloviny stahnul, ale urcite to neni nejlepsi dil to jako fakt ne no :Dddd ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený seriál je zpět ! Nejdříve musím zmínit fakt, že tahle desítka, je ze všech nejdelší a bylo to docela cítit. Ale fanouškům této série, by to vadit vůbec nemělo, protože Kramer, je tu od první až do poslední minuty a o to přeci jde. Já se nejvíce těšil na pasti a Gore a tady jsem mírně zklamán. Skvělá plakátová oční past je v úvodu - tvůrci chtěli asi zmírnit to čekání a ta spíše pobavila svoji originalitou, ale ta nejvíc šokující přijde hned, jak začne hra s podvodníky. Řezání nohy, bylo fakt šílený ! Pak se to ale na můj vkus dost zklidnilo, pastička pro feťačku, byla obyčejná a ten co za všechno mohl a byl strůjcem těch podvodů (tady by každý čekal tu nejmorbidnější past), tak nakonec z toho vyvázne bez škrábnutí. To jsem moc nepobral. Ale kdo ví, co nás čeká příště, protože po titulkovka, přináší jedno velký překvapení ! Za mě se nejedná o nejlepší díl série, ale i tak to byla senzační podívaná a skvělý návrat. A konečně zase můžu napsat .. TĚŠÍM SE NA DALŠÍ SKLÁDAČKU ! ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Keďže návrhy pascí boli zložitejšie ako v predchádzajúcich častiach, plán ich natáčania bol rozdelený na dve časti – tri týždne v novembri 2022 a tri týždne v januári 2023. Kevin Greutert vysvetlil: "Museli sme vyrobiť toľko protetík a strojov a celé Vianoce sme strávili vymýšľaním týchto vecí." (Arsenal83)
  • Během střihu scény „Oční past“ navštívila filmového editora Steva Fornera losangelská policie, protože jeho sousedé nahlásili křik z jeho kanceláře. (catnipped)
  • Napriek tomu, že pred svojou účasťou na tomto filme pracovala v hororovom žánri, herečka Synnøve Macody Lund údajne trpela nočnými morami po tom, čo prečítala scenár k tomuto filmu. Začala to riešiť ambulantne a chodiť na polysomnografiu, aby sa jej spánok zlepšil, a uvažovala o odstúpení od projektu po tom, čo náklady na liečbu výrazne vzrástli. Avšak po stretnutí s hercom Tobinom Bellom a inšpirovaná jeho oddanosťou a metódami hereckej práce, ako byť Jigsawom, sa rozhodla zostať vo filme. (Arsenal83)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama