Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (280)

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Tobin Bell jako Jigsaw byl opět výborný a v sérii SAW absolutně nenahraditelný. Dle mého názoru, asi druhý nejlepší díl série. Kromě opět vychytaných pastí, mě i moc bavila ta lékařská část filmu. Dal bych snad i plný počet hvězd, protože zatím je to u mě horor roku 2023, ale kvůli pár nelogičnostem musím 1 hvězdu ubrat. PS: Kromě Bella jsem ještě zapomněl pochválit herečku Synnøve Macody Lund, která jako vždy na 1*. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

První věc - Nechutný. Druhá věc - odporný filtr.. nechápu proč ješte v roce 23 se stane to, že se na film nahodí odpornej modrej nebo žlutej filtr.. to se vracime do roku 2004? Jinak zajimavy twisty, ale celkove to stahuje dolu ta logika (tim nemyslim jen to, ze si typka urizne nohu a je stale pri vedomi), ale treba proc se Kramer s Amandou najednou ukazuji svým “obetem” bez masky? Jako wtf? Vsak to je uplne nedomysleny..ale ok. I pres to me film od poloviny stahnul, ale urcite to neni nejlepsi dil to jako fakt ne no :Dddd ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Sawx sux. A ani tak nějak není divu. Je už to takový tisíckrát do naprostého sucha vyždímaný hadr, který někdy po třetím dílu ztratil veškeré scénáristické ambice a sloužil výhradně k léčbě erektilních dysfunkcí řeznických učňů a jiných psychopatologických entit. I tady by udělali mnohem lépe, kdyby to nadále nechali na úrovni tupé kafilérie a vymýšleli jen hnusně originální způsoby rozličného sebemrzačení pod nátlakem. To by alespoň pár deviantů pořádně vyhonilo a každý s vyšším než dvojciferným IQ by se možná tolik neurazil, že z něj dělají slintajícího idiota. Ale to oni ne. Oni to dokonce ani nevyrvali z pokroucených, neinventivních a zcela nekompetentních rukou makabrozních babralů Zlatoprsťáka a Kradledovce, pissálků přesně na úrovni seriálů Prímy Hnooj, kteří už tak úspěšně dokurvili poslení dvě pokračování a jež se opět „snažili“ o „sofystykovanou scenarystyku“ s „netušeným přeqapením“. Tudíž výsledkem další vskutku bestiální kauzální lobotomie s exekucí na úrovni domácího amatérského porna s postiženými včetně stejně stylového hudebního doprovodu, pícnina pro LIVINGDEADKY a všechny ty blahoslavené müslitele, co vždycky takhle zjara s přikousnutým jazykem xmrti rádi podpalují kočičky a dělají si hemenex z obsahu čerstvě vylíhnutých vajec. Když k tomu připočtu ještě to, že ani těch pár masáren už není kdovíjak sugestivních, originálních ani emetikálních, pan Pázl je náhle pouťově prüdce filosofující filantrop a že po tom pro diváky s LMD úděsně přeqapivém přeqapení nechali hlavní zlobábu jen tak čumět z průduchu plynové komory, protože jim skončil pronájem skladu, kde to točili, a na prodloužení už nezbyly prachy, vychází mi z toho jeden do krve rozškrábaný puchýř. A to jen proto, že jsem měl pod kůži implantovaný klíč od klecového lůžka, a kdybych si ho odtamtud rychle nevyšťoural a tu klec nezamknul, akutně hrozilo, že se ten imbecilní rozštěp uvnitř dostane ven a letálně mi poslintá rohovky. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Kevin Greutert je v tejto sérii namočený od samého začiatku. Okrem toho, že režíroval Saw 6 a 7, strihal snáď každý diel, s výnimkou 6 a 7, ktoré režíroval a tak je aj dobre, že natočil aj tento diel. Za sebou mal znova osvedčené duo producentov (Wan/ Whannell), ktorý produkovali všetky diely a tak sa zdá, že je 10tka v dobrých rukách. A veru, že aj je. Ak vynechám prvý diel, tak s kludom môžem povedať, že toto je najlepšia časť od Wanovej jednotky. Priznám sa, že aj keď mám rád tuto sériu a každý diel ma niečo do seba, tie posledné spin-offy ma už toľko nebrali. Preto som rád, že sme sa vrátili na začiatok (medzi prvý a druhý diel), kde vlastne zisťujeme, že starý John je vlastne dobrák, hajzli sú tí druhí a tak Johnovi vlastne aj fandíme. No a práve preto je to od jednotky najlepší diel. Návrat niekoľkých postav sa tiež ponúkal a okrem Amandy sa dočkáme na konci za titulkami ešte jedného prekvapenia. 75% - 4* ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo veľmi dobrá vec. Myslel som si, že séria už nebude mať čím novým prekvapiť a že sa bude do posledného dychu držať starých zabehaných koľají, ale svete div sa, mýlil som sa. Bavilo ma to a táto zmena (v podobe intímnejšieho nahliadnutia do vnútra pána Kramera, ktorým sa zaoberá prvých asi štyridsať minút filmu) ma veľmi potešila. Nie kvôli tomu, že by ma film donútil s ním súcitiť (naopak, je to obyčajný sadista, ktorý sa snaží vyzerať ako morálny sudca), ale skôr preto, že je tak nejak zaujímavé zisťovať čo všetko ho poháňa vpred, aké sú jeho motivácie a čo je vlastne zač. Keď príde na tú brutálnejšiu časť, z vážneho tónu prejdeme na zábavnú notu, keďže naháňanie "zlosynov" je vtipne-napínavé a ich dopad uspokojivý. To všetko v doprovode trefných dialógov ("Čo robíte vo voľnom čase?" - "No, mám jedno také hobby") a zvukovo-vizuálneho aspektu, čo pôsobí cool a štýlovo. Páčili sa mi aj dejové obraty na konci filmu, ktoré síce boli tupé jak hovädo, ale je zábavné sledovať s akou chujovinou zase scenáristi prídu. Bavil som sa, dosť. Škoda len toho menej uspokojivého konca, keďže paradoxne človek, na ktorého smrť sa tešíte najviac, utiekol z boja s tým úplne najmenším zranením. Čo je tak nejak... hm? Prečo? Prosím? Uniká mi niečo? Potitulková scéna fajn, len jaksi nedotiahnutá do konca. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Do závěrečných titulků je vložena ještě jedna scéna. (fisus)
  • Potitulková scéna se odehrává v interiérech koupelny z prvního dílu série Saw: Hra o přežití (2004). Takže když John Kramer (Tobin Bell) a Mark Hoffman (Costas Mandylor) promlouvají k oběti další hry, můžeme v pozadí vidět těla Adama Stanheighta (Leigh Whannell) a Erica Matthewse (Donnie Wahlberg). Kramer se tak z hlediska přesnosti děje musel pro Henryho vrátit nejdříve až po událostech filmu Saw IV (2007). (Worry77)
  • Kameraman Nick Matthews povedal, že sa natáčalo tak, aby bola vzdaná pocta pôvodným častiam franšízy: "Myslím si, že pre Kevina a mňa bolo naozaj dôležité, aby sme mohli vzdať hold všetkým raným filmom. Milujeme to, že tie rané filmy majú pomer [1.85], milujeme to, že sú texturálne, že sú drsné, že majú tieto naozaj odvážne, žlté palety farieb, a chceme urobiť svoju prácu tak, aby sme sa na toto odkazovali, so všeobecnou temnotou a publikum to bude reálne a subjektívne pociťovať." (Arsenal83)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama